kısa vadeli coamps modeli gayet güzel sistemin gelişi tıpkı bu linkteki gibi geliyor
![]()
Beiträge von MKA1881
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
@Umut Demirkan Her şey 850hpa değil.Şu şekilde olur İstanbul'da örtü.
@55OzaN55 Bence şuan sen duygusal davranıyorsun.ECMWF'nin 17 Aralık ve yılbaşı fiyaskolarını çok çabuk unuttun.
17 Aralık fiyaskosu Gfs dir asıl. Unuttunuz sanırım. Ecmwf bizim için iyi olduğundan söylemiyorum yanlış anlamayın şuan gelmemesine odaklandım gelirse sürpriz olacak ama fiyasko Gfs dir. 6 saat içinde ne hale geldi. 1 metre kar veren model sistem bırakmadı ortada. Ecmwf 3-4 çıktıdır aynı şeyi veriyor 6 sı için. Ab oluşuyor ve kayıyor.
Gfs 13 Aralık 06Z
Gfs 13 Aralık 12Z
06Z Diyagramında da Gfs 500 hPa ortalaması -35 den aşağıyken sonra neler olmuştu hatırlayın. Burada hatta.
Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi Genel Tahmin ve Uyarılar
Orta vadede Ukmo-Ecmwf-EPS önemlidir.
Bu akşam Ukmo çok önemli olacak. Azoru dünden bugüne iyi topladı. Biraz daha toplamasını kovalayacağız. Umudum var mı hayır. Keyfim yerinde eğer istediğimiz olursa daha mutlu olurum.
-
Ecmwf 30 u akşamdan beri aynı çıktıyı veriyor çok ufak değişimler hariç.
Bizim için iyi olduğundan söylemiyorum yanlış anlamayın bizim durum ince ayrıntılara bağlı umut da beslemiyorum bu akşam bakacağım halimize son olarak. Azor az daha dikleşecek onu kollayacağız.
Söylemek istediğim şu bu akşam Ukmo önemli. Sürpriz yapar İnşAllah. Gfs ise çok aşırı batılı balkan sistemi Türkiye ye hayrı yok. O kadar olacağını sanmam hele Ukmo düne göre Azoru dikleştirip doğuya kaydırmışken çok zor.
-
Ufak farklar var. Azor kuzeydoğuya uzanmayı biraz olsun bırakmış daha dik çıkmaya başlamış. Bu akşam kesin olarak bir dönüş olabilir Gfs de. Bizim için bir şey söyleyemiyoruz tabi halimiz ortada. Ukmo işareti verirse o zaman havaya gireriz.

-
Hocam neydi be 25Ocak 2010 1saatte heryer tutmuştu harikaydı ben öyle lapa kar görmemiştim
@Great Khan8 Ocak 2015 gibi çok kısa sürede 40 cm üzeri kar yapmıştı Trabzon merkezde.
-
@Great Khan ukmo nun 144. saatte ki azor hareketi ecm ye göre çok farklı farklı demiyorum çok farklı bizim için daha iyi akşam ukmonun bir sonraki adımı bakalım ne olucak....
Ukmo dün sabaha göre daha iyi bu sabah karşılaştırdım. Akşama az daha düzelse kuzeydoğuya vurmayı bırakıp az daha dikine çıkmaya çalışırsa 25 Ocak 2010 sistemi gibi olur gelişi benzemiyor ama hareketi itibari ile batıdan doğuya kayan bir sistem. Sibirya sistemiydi o 25 Ocak 2010 hey gidi günler.

Umutlanmadan takip etmeye çalışıyorum ama Ecmwf-EPS ve diyagramları umut pompalıyor. Ukmo güzel hareketi yapar İnşAllah. Bu kış 4 kere kafkasa kaptırdık üzüldük 1 kere batıya kaptırdık üzüldük umarım bu sefer üzülmeyiz.
-
Gfs her şeyiyle sistemi bitirmiş -10 a inen senaryomuz yok.
Ama Ecmwf daha doğulu inebilir demiş. Z500 ü de İtalyaya kadar sokmuş ama en uç değer. Sapma haritasında 7 si için bize yoğun bir sapma vermiş bu diyagramda da belli oluyor en sıcak senaryo ve diyagram düne göre daha iyi. O sapma doğulu girme ihtimalini artırıyor. Z500 diyagramı da dün akşama göre gayet iyi. En önemlisi de bizim üzerimize çıkan tepki siklonunu en derin hali ile vermiş.
Fazla beklentiye girmiyorum şuan yok gibi düşünüyorum. Olursa çok mutlu olacağım. Ecmwf verilerine göre olacak ama bakalım. Akşam Ukmo sürpriz yapabilir.

-
diyagrama göre 144.saat yani 7sinde en sıcak senaryo yani daha doğudan sokulup veya ab alanı daha hızlı kayabilir
-
akşam eco güzel şeyler yapabilir d.karadeniz adına diyagram ve sapmalar umut verici
-
Sistemin İtalyaya kadar yolu var. Bizim için %1 lik bir ihtimal var sonuçta imkansız diye bir şey yoktur. Hayırlı geceler.
-
Sonuna kadar katılıyorum. Umutları 0 layın. Sabaha çökersiniz tamamen yoksa. Olmayacakmış gibi düşünün. Olursa hep beraber seviniriz.
-
Sapma değerleri kritik bölgelerde hala fazla. Umudum yok ama içimde bir yerde hala bir şeyler kıpırdaşıyor istemsiz olarak. Sabah görelim birde.
-
96 ve 120 de Grönland da ki sapma önemli.
-
-
Azor çok aşırı batılı söylediğini anladım ama bana olmaz gibi geliyor. Tamamen föne kalırdık. 96 az doğulu olsun Azor yükselişi aynı olsun o zaman kaymağı öyle bir yeriz ki Z500 de maviler üzerimize iner ama bakalım.
-
Değişime açık. Ukmo daki gibi İzlanda hiç olamaması da zor. Kafam çok karışık ve çok yıprandım. İnanmamakta fayda var.
-
Trakya-İç bölgeler almış sistemi. Kuzey kıyılara kar gelecek dedik Allah'ın adaletine güvendik olmadı. Benim üzüldüğüm bu. Şimdi yine izleyeceğiz. Başka bir sorun yok.
-
Eyvallah @sistemci5534 hayırlısı olsun ne diyelim.

-
biz yılbaşı kutlamıyoruz diye pislik yapıyorlar aldanmayın yarın her şey normale dönücekk..
Ben kutluyorum. Yan etki yaptı sizde bu kazık anladım ben.

-
Eyvallah.
Yanlış anlama sistem size geliyor diye üzülmüyorum bizi vurmuyor diye üzülüyorum.
Allahın adaleti gerçekleşir sandık. Trakyada aldı bu sistemde iyi kar bu sefer dek sistemi olur kuzey kıyılarda alır sandık ama yanıldık.

