Alihan6161 ikimiz hariç herkes uyudu sanırım. Öyle şeyler kaçırdı ki uyuyanlar görüş mesafesi yok neredeyse öyle bir püskürüyor ki.![]()
Ayrıca Yoroz burnunda şişip dağdan üzerimize inen kütle yaptı şuanki wfsanevi yağışı.
Alihan6161 ikimiz hariç herkes uyudu sanırım. Öyle şeyler kaçırdı ki uyuyanlar görüş mesafesi yok neredeyse öyle bir püskürüyor ki.![]()
Ayrıca Yoroz burnunda şişip dağdan üzerimize inen kütle yaptı şuanki wfsanevi yağışı.
Böyle bir şey yok uyuyanlar neler kaçırdı neler bant vurdu yıktı.
Toklu mahallesindeyim, öyle bir tipi var ki anlatamam adamı boğuyor.
Hamd olsun.
Yer seviyesinde yıldız-poyraz ile vuruyor öyle güzel püskürüyor ki. İnşallah şu bantı bozmayız.
Harika tipi var maşallah.![]()
Benim kafamda oluşturduğum görüntü buydu , Yorozu aşıp kıyıya yapışan bantlar. Şuan yağış başladı. Tam inceleme yapamıyorum bilgisayar gittiği için. Eğer rüzgar yönlerinde olumsuzluk varsa da söylediğim gibi ara ara kar geçişleri alırız yarının durumuna da yarın bakarız. Şuan beklediğim olsu ama güneyli hamleler önemli.
Şu güneybatı işini nasıl gözden kaçırdık, hadi biz kaçırdık U-Wrf nasıl o kadar yağışı verdi hala anlamadım. Yarın için şartlara yarın bakarız ama fazla umutsuz olmayın.
MKA1881 hocam güney batı ağırlıklı esiyor şu an windyde.
Güney batı ağırlıklı olmamalı öyle olduğu için kütleleri savuruyor
hocam sanki Güney meyilli gibi rüzgar. İnşallah sıkıntı olmaz. Şu ull dönüş hareketine başlasın bakalım neler olacak yarın.
Evet o biraz sıkıntı. En kötü aralıklarla alırız kar yağışı. Bundan sonrası rada bakalım neler olacak.
Rüzgar keşke azıcık karayele meyilli olsaydı çok daha emin olurdum ama durun bakalım nereye gidiyoruz.![]()
MKA1881 hocam nerelerdesin?
Elektrikler güzelim akşamı mahvetti ve bilgisayarımın monitörünü yaktı gidipi geldi birkaç defa.
Telefondan yaptım inceleme. Rüzgarlar artık batı bileşenli ancak 500 ve 850 soğuğu ayrıca nem durumunu göze alınca kütlelerin Giresun üzerinden erimeden Trabzona gireceğini düşünüyorum. Kıyılarımıza yapışıp kalması gayet olasıdır. Ancak burada riskli bir senaryodan bahsettiğim için kimseyi umutlandırıp olumsuz sonuç olursa üzmek istemem. Yani aralıksız yoğun kar yağışları yerine ara veren ve görece kısa süren kar yağışlarıda olası ancak söylediğim gibi benim beklentim tam tersi sınırlı alan modelleri de çoğunlukla beklentime uyuyor.
Yaşayıp görelim bakalım ne olacak.
Trabzon da afet oluyor yok böyle bir şey. Elektrik gitti inceleyemiyprum akşam verilerini.
Trabzonda yağan normal değil arkadaşlar böyle bir şey yok.![]()
Yorozun ordan bi kütle daha şişerek geliyor.
müthiş yağıyor müthiş. Ulaşımda aksamalar başladı.
Yorozdan sarı kütle almamız lazım manik onu bekliyorum ama daha var sanki.![]()
Allaha şükürler olsun harika gidiyor inşallah devamı da aynı olur.
Trabzon 1 saatten fazladır bantı tutturdu devamı da gözüküyor , ötle böyle yağmıyor felaket önünü görmekte zorlanıyor insan.
Tek korkum -40 lar girince yağışı kaçırmak.![]()
Ezbere olmuyor bu işler. Bakın batı-karayel esiyor Yorozdan şişip geliyor kütleler 8 Ocak 2015 de olduğu gibi. Önceki sistemde batı-karayel esiyordu sıkıntı yok diyince kızıyordu bazılarınız.![]()
Lykos Arkadaşlar bırakın artık bu detay işlerini. Yarım saatte bir radara bakın, ben şuan baktım çok güzel geliyor kütleler rahat olun biraz.
Bu iş Dek işi, şans işi. 12-15 arasına Trabzona yağış vermiyordu İcon modeli bakın ne oldu? Rahat olun ve yağan karın keyfini çıkarın. Bu şekilde yağan kardan da zevk alamıyorsunuz.
nzhtkdr bilgisayar başında değilim inceleme yapamıyorum, Gréy Samsunu benden çok daha iyi bilir ona sorman daha sağlıklı olur.
Trabzon'a da hayırlı olsun biz avuç yalamaya devam.
Trabzonla Samsun genelde aynı gülerler, bugün incelemedim verileri kar yağıyor diye ama Samsuna güveniyorum.
Ayrıca yağış pirinçden lapaya döndü.