Gece Gfs çıktısı tam da istediğimiz endekslerin görüntüsünü sunmuş. Bakalım endeksler nasıl bir durum alacak. Ecmwf nin dün akşam tam indirememesinin sebebi endeksleri nötre ancak yaklaştırması çıktıdan anlaşılıyor. 144 de atlantik de ki ab alanı daha güçlü olsa ve 168 de kıtaya daha sağlam giriş yapsa sistemi rahat şekilde alırdık. Bu sabah ne der göreceğiz. Salınım nereye olacak, gücü nasıl olacak. Uzun bir periyot her şeyden önce hayırlısı diyelim ve takibe devam edelim.
Beiträge von MKA1881
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Dün söylediğim gibi endekslerde pozitife yönelim artarak devam ediyor. Grönland blokajı kalıcı değil. İzlanda civarında basınç düşüyor. İyi yolda ilerliyoruz. Bakalım meyveleri modellere yansıyacak mı. Vade uzun istikrar sağlanması gerek. Birkaç gün sonra daha net görürüz önümüzü ona göre beklentiyi ayarlarız.
-
Daha önceden de kendini belli eden endekslerdeki toparlanma eğilimi devam ediyor.
Görüldüğü gibi Aralık ilk hafta için bir savaş var. Eğer endekslerde pozitife çıkış gerçekleşirse İzlanda gerekli kıvama geliyor demektir. Yarından itibaren endekslerde pozitif eğilim artarak devam etmeli ki bana devam edecek gibi geliyor. Bunlar gerçekleşirse Aralık ilk hafta için sistem bekleyebiliriz. Eğer negatif ısrar devam ederse bir süre daha beklentiden uzak olmakta fayda var.
-
Aşkımı bitmeyen ümitlere sar
Ayda bir hatırla gel kapımı çal
Ne günler geçirdik gözlerinle say
Hasretin elinden kurtulamayız
Sen beni ben seni unutamayızBu hayat doğuştan böyle karışık
Ömürler dertlere zaten alışık
Gözlerin dünyama tutarken ışık
Hasretin elinden kurtulamayız
Sen beni ben seni unutamayızİstersen ellerde ister ben de kal
Yılda bir en güzel hayallere dal
Ne günler geçirdik gözlerinle say
Hasretin elinden kurtulamayız
Sen beni ben seni unutamayız -
Hava_Forum hoca inceleri bırakıyor.

-
Orasa vade uzun çoğu model zaman geçtikçe güzelleşiyor. Bunları görünce umutlanıyoruz tabi doğal olarak. Ancak negatif endeks varken kendi adıma her zaman temkinli olurum. Misal bu gece çıktısında 276. Saatte İskandinavyanın kuzeyinden bindiren 1015 yerine 1020 olsaydı sıcak sektörde kalabilirdik. Ya da 216. Saat gibi Avrupaya oturan yüksek az daha batılı olsa duman olmuştuk.
Eğer sabah çıktısında Gfs bu şekilde bir çıktı sunarsa ve endekslerde negatif ısrar kırılır nötr-hafif pozitife yükseliş olursa o zaman ciddi manada umutlanırım. Bugünkü endeksler bu yönde bir adım attı sonuçlarını görüyoruz. Şuan kendi adıma gayet temkinli yaklaşıyorum. Allah hayırlısını nasip etsin diyelim.😊
-
Gece çıktısı 16 derece deniz suyu varken -10 ve altı değerleri sokuyor. Kar istedik çığ düşürdü.😀
-
-
MKA1881 bey gün boyu süren yağışlarla 29 mm olduk. En sevdiğim yağış türü. Tüm güne yayılmış olan.
Evet sonbahar-kış moduna girmiş olduk iyice.
-
Trabzon güzel yağış alıyor.
-
Fatih de çok kuvvetli yağmur var yıkılıyor ortalık.
-
Aynalar yaşlanmış gösterse bile,
Yaşanmadan geçen yıllar utansın.
-
Öğlen Gfs çıktısı bu kışın fragmanı niteliğinde.

-
Karadeniz de oluşan ab alanları şuan canımızı yakacak ne yazık ki. Ama şuan yakması çok daha iyi kışın gelecek sistemlerde sefasını süreceğiz.

-
Azorun konumu harika ötesi. Kışın bu konumu alması halinde olacakları herkes biliyor. Hazırlıklar tamamlanıyor artık bu sistemden sonra kar için takibe başlayabiliriz.
-
Bir dahaki sisteme kar artık.😀
-
Yer seviyesi önemlidir ama şöyle de yorumlanabilir. Aralık ayı ilk 3 hafta normalden sıcak geçer, son hafta kıyılarda da rahat şekilde kar yapacak hava gelir ama sıcaklık ortalamadan yüksek kalır. Bu tüm kış boyunca böyle olabilir. O nedenle fazla önemli değil. Asıl önemli olan basınç tahminleri ve oluşacak olan sinoptik desendir bence. Hava_Forum ne düşünüyorsun bu konu hakkında ?
-
Son Gfs çıktısında sinoptik desen harika. Kışın da aynen böyle olmalı. Özlediğimiz günler geri gelecek İnşallah az kaldı.

-
İnşallah soğuma yaşanır. Denizler Aralık ayına kadar iyi soğumalı.
-
Ne güzeldi günlerimiz
Ayrılmazdı ellerimiz
Aşkla çarpan kalplerimiz
Ayrı düştü gülüm gülüm
Rüzgar vurdu dalımıza
Hasret çıktı falımıza
Ayrılıklar yolumuza
Engel çıktı gülüm gülümSensiz gelen güne küsüm
Sensiz doğan güneş batsın
Bu dünyada tek gayemsin
Yalanım yok kanım aksınRüzgar vurdu dalımıza
Hasret çıktı falımıza
Ayrılıklar yolumuza
Engel çıktı gülüm gülümSen bir yerde, ben bir yerde
Aşk gülümüz soldu gülüm
Kurduğumuz hayaller de
Hüsran oldu gülüm gülümRüzgar vurdu dalımıza
Hasret çıktı falımıza
Ayrılıklar yolumuza
Engel çıktı gülüm gülümSensiz gelen güne küsüm
Sensiz doğan güneş batsın
Bu dünyada tek gayemsin
Yalanım yok kanım aksın




