Bu akşam ecwmf de İnşallah artıacak soğukları. Açılış sistemi de olsa kuvvetli olsun soğuklar.![]()
Beiträge von MKA1881
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
O değil de Ecmwf 168 de toparlansa mükemmel olacak. Akşama nasipse.

-
MKA1881 hocam, neredesiniz?
Dün akşam söylediğim gibi sinoptik umut vaad ediyor her an sistem fırlayabilir bir yerden bende pusudayım bekliyorum.

-
FurkanBaki61 güzel güzel ama Ecmef 192 az daha doğulu olması lazım tam gömsün diye.
-
Ecmwf çıksın bakalım. Ayın 8-9 unda Azor İzlandaya çıkıyor Ecmwf de. Öyle bir şey olmasa mesela harika olur.
Bu tür modeller arası farklılıkların fazla olduğu zaman dilimleri tehlikelidir. Bir anda sistem çıkar ortaya herkes ne olduğunu şaşırır. O nedenle şu anda pusuda bekliyorum.

-
Yalnız modellerin hepsinde İzlandanın Azorun hareketleri iyi. Ufak değişimler harika sistemler indirmeye gebe. Yani Hazara Yb oturmuş 10-15 gün kaybetmişiz gibi olumsuz bir durum yok. Her an bir yerlerden sistem fırlama potansiyeli var.


-
Ben geldim meyhaneci
Bu akşam buralardayım
Sevgilimden ayrıldım
Yürekten yaralıyımÇıkmam artık meyhaneden
Sarhoş olana kadar
Çıkmam artık meyhaneden
Sarhoş olana kadarKaderim düşman bana
Kahretmişim dünyama
Adımı sorma bana
Bir bahtı karalıyım -
Azor İtalya-Balkanlara çökmedikten sonra daha çok görülecek bu tür şeyler.

-
Modellerde tat yok. Sabredelim 2-3 gün daha bakalım.
-
Paralel ne indiriyor öyle

Sus ula nazar edeceksin.


-
-
Arkadaslar bir turlu sakinlemediniz artik birbirinize cevap vermeyin de sadece hava konusulsun su sayfada..
Orta ve dogu karadeniz ayrilmistir.Bu sene bu sekilde gidecek birlestirilmeyeceksiniz.Ne zaman icinizdeki tartismalari sonlandirir bizide bu konuda kendinize inandirirsaniz o zaman dusunulur ancak gorunen o ki tartismalar bitmeyecek, sayfanizi gecici kapatmamizi istemiyorsaniz lutfen tartsimalardan satasmalardan uzak durun.
Iyi forumlar
Baybars abi işin içinde iftira olmasına rağmen ben yine sineye çekiyorum, yine kapansın diyorum.
Ancak kaç gündür burada iyilik mesajları vermemize rağmen durmadan tartışma çıkaracak mesajlar atan iftira atan üyeler var. Bunu eminim ki yönetim de forum halkı da gördü. Daha bir şey söylemeyeceğim hal ve hareketleri belli ediyor her şeyi.
Tüm forumdan bu iftiralara cevap verdiğim için özür dilerim.
-
Biz müdahale ettiğimizde bize müdahale ediyorsunuz oluyor ben artık karışmıyorum kendiniz çözeceksiniz kusura bakmayın.Bölgeye sorumlu dayanmıyor neden diye bence başkasına değil de bölgeye sormak lazım.Eski sorumlu salça oldu demek sonra sorumlu yazınca tamam tamam demek ne oluyor?Herhalde eski sorumlunun buralarda olmayacağı mı düşünüldü?Geçen gün müdahale ettik olanlar ortada.Atılmış ne kadar adam varsa yeni hesaplarıyla türedi.
Biz kendi içimizde görüp yönetime bildiriyoruz işte.
Burada hiçbir tartışma yokken durduk yere bana iftira atıldı. Yetmedi başkalarının kapasitesine laf edildi. O da yetmedi eski bölge sorumlusunun adı anıldı ve olay başka boyuta taşındı. Manik depresif akıllı davranmayıp tartışmaya başlasaydı olay tamamen farklı boyuta geçecek yepyeni bir tartışma çıkacak ortaya.
Yönetim bu iftiraları atıp, hiç tartışma yokken yine tartışma ortamı yaratanlara müdahele etmeli.
-
Şunu da söylüyorum. Bölge üyeleri ne batı doğu muhabbetine girsin, ne de bu başlık içinde tartışmaya girsin. Güzel bir aile gibiyiz, tanımasak da birbirimizi ortak zevkler için buradayız. Saçma tartışmalar yaşayıp ayrılmayalım buradan. Güzelce beraber kalmak varken buna gerek yok. Tartışma ortamı oluşursa manik depresif in yaptığını yapın. Kimseyle tartışmaya girmeyin.
-
MKA1881 hocam olabilecek ihtimallerden bahsetmiş ki haklı.Bir önceki sistemi çabuk unuttunuz arkadaşlar. -45 kayboldu gitti.Olumsuz bir şey söylememiş Great Khan.Olabilecek ihtimalleri belirtmiş ve fazla heyecana gelmeden takip etmemiz gerektiğini söyledi.Bunda olumsuz bir durum yok.
Dostlar burada 1-2 kişinin söylemesiyle yazmayı bırakmam. Eğer bölge halkı bir ağızdan derse Great Khan olumsuz olabilecek şeyleri sayma artık olumluları konuş eyvallah. Kimse istemiyorsa konuşmam zaten doğru olmaz.
Ancak ben 240 a fazla bel bağlamamak lazım, önceki sistemden ders çıkarın fazla umutlanmayın diyorum üzerlerine alınıyolar birde iftira atıyorlar. Tartışmaya girsem suçlu olacağım o nedenle girmiyorum.
Durup duruken iftira atan mesaj orada duruyor yönetimin ilgilenmesini talep ettim.
-
Samet şu başlıkta kaç gündür iyilik güzellik mesajları veriyorum. Durmadan beni tahrik edecek mesajlar atılıyor. Rica ediyorum şu başlığa artık kesin olarak müdahele edin. Bu tartışmaları kesmenin bir yolu olmalı.
Hayır anlamıyorum beni tartışmaya çekip suçlu mu çıkaracaklar. Birde iftira atıyorlar utanmadan. Başkalarının de utanmadan kapasitesine laf ediyorlar.
Bu başlıkta sürekli tartışma çıkaracak mesaj atan üyelere müdahele edilmeli.
-
Modellerin uzun vadede tuzağına yine düşmeyelim arkadaşlar.2 gün kala bile modellere artık şüphe ile yaklaşmalıyız -45 veriyordu modeller ne oldu? Elde hiçbir şey kalmadı bu sistemden.
Aynen öyle. Hiç umut bağlamadan takip etmek lazım. Umut bağlayıp olmayınca sadece biz üzülüyoruz başka bir şey olmuyor.
Sakin sakin takip etmek gerek.
-
Geçmişten ders çıkarmayanların sonu kötü olur.
Sırf kötülük olsun diye yazmıyorum ancak 240 lardan bahsediyoruz.
Şuan Azorun konumu 2 modele göre de harika. Ancak İzlanda baskısı zayıfladığı an yine sorun oluşmaya başlayacak.
1-2 gün hep beraber sinerjiyi yapalım. Sonrasında ben acı senaryoları sunup fren görevi görmeye başlayacağım.

-
2-3 güne biraz daha iyi görürüz önümüzü. Şu anlık üzülecek bir şey yok, efsane potansiyeli olan bir sistem vardı ama kuş oldu uçtu. Üzüldük bitti önümüzdeki sistemlere bakalım. Bölgenin sürekli ağlama duvarı gibi olması gereksiz. Yediğimiz ilk kazık değildi sonuçta. Dünyanın sonu da değil.
-
Nao endeksini takip edin. Bu sistemden sonraki oluşumlar ona bağlı. Eğer Azor İzlandaya yükselirse açıkça söylüyorum Föhn kaçınılmaz. Kimsenin de bunu söylüyorum diye bana bir şey söyleme hakkı yoktur.
Azorun merkezi İtalya da olacak, balkanlara yaslanacak. Haritaya bakınca İtalya-Balkanlar da sarı renk yerine yeşil renk görüyorsa korkun. Bunu bilin yeter.

