Beiträge von EtcilDayi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Özür dilerim bayaa sinirliyim.

    Savaşlardan 5-6 yıl önce Suriye'de iç savaş çıkacağı, ülkenin her bölümünde ayrı bir yönetim kurulacağı düşünülür müydü? Peki hiç bir yıl içinde iç savaş çıkacağını ve ülkenin dağılacağını düşünen var mı? Bence düşünseniz iyi olur.

    Milliyetçilik ve Türklük heyecan ve hırs ile dolu bir duygudur. Kapılmak çok kolaydır. Kapılan kişi herşeyi yakıp yıkabileceğini, Dünya'yı ele geçirebileceğini düşünür. Bundan şüphesi bile olmaz. Milliyetçilik savaş anında büyük bir destek kaynağıdır fakat hayalciliğe dönüşmesi ülkeyi dağılmaya götürecektir. En iyi örnek savaş öncesi kötü de olsa ayakta kalabilen Osmanlı'nın saçma savaş kararıyla birlikte yıkılmasıdır.

    Milliyetçiliğin heyecan ve hırsına kapılmak bugünlerde çok yanlış bir karar olacaktır. Yüzyıllık bir sorunu kısa süre içinde bombalayarak, saldırarak çözmek mümkün değildir. Mümkün olsaydı geçmişteki o kadar denemenin mutlaka bir faydası olurdu. Olmadığına göre hala ders çıkarmamış olmak çok saçmadır. Bu işin milliyetçilik hırsıyla, öfkelenmekle olmayacağını anlamalısınız.

    Kürtlerden ve PKK'dan ölenlere "leş" demek insanlıktan çıkmaktır. Ne söylediğinizin farkında mısınız siz? Kürtlerden ölenler savaşmaya mecbur kalanlardır. Suç savaşmaya mecbur kalanlarda değil savaştırandadır. Birçok kürt PKK tarafından zorla alınıyor, bir kısmı ise hayatını sürdürebilmek için ihtiyacı olan kazancı PKK'da bulabiliyor. Çünkü başka bir seçeneği yok. Saldıracaksanız onları savaşmaya mecbur bırakanlara saldırın.

    Kendi sorunumuzu Ermeni, İsrail vb. başkalarına yıkmak hiçbir fayda getirmez. Sorun Kürtlerledir. Çözümü kesinlikle Amerika'da filan da değildir. Bir sorun varsa çözecek olan bu ülkenin vatandaşlarıdır. Kürtler de dahil. Çözüm ise kesinlikle savaş değildir.

    Bu savaşlarda şehit olanlar Allah yolunda öldürülmemiştir. Kendinizi kandırmayın. İslamda savaş açmanın tek koşulu islama veya müslüman topluluğa karşı saldırı yapılmasıdır. PKK'nın silah depoluyor olması islamda geçerli bir savaş nedeni olamaz. Silah sahibi biri öldürmediği sürece karşılık verilemez. Forumdaki herkesin suç aletine sahip olması nedeniyle zina ile cezalandırılması ne kadar saçma ise bu da o kadar saçmadır. Engellenmesi gerektiği konusunda şüphem yok ama silah depolama geçerli bir savaş açma nedeni değildir. Tabi eğer islam kurallarından bahsediyorsanız.
    (Bunları kürtlerin kötülüğünü de çok görmüş olmama rağmen söylüyorum. )

    Herkes kendine gelsin. Forumda neredeyse herkes söylediklerime karşı çıkacak biliyorum. Bana karşı çıkmanız birşeyi değiştirmez. Söylediğime "-" rep verecek olanlardan bile şikayetçi olmayacağım. Ben bir Türk'üm. 40 yıllık bir tecrübem var bu sorunlarla ilgili. Söylediklerimi kabul etmeseniz bile anlamaya çalışırsanız sevinirim. Türkiye'nin iyiliğini isteyen bir Türk olduğuma emin olabilirsiniz. Ve sakın bunu sorgulamayın!