Avrupa yakasi kupkuru malesef.
4,5 saat sonra camdan atla. Korkma sert bir düşüş olmaz. ![]()
Avrupa yakasi kupkuru malesef.
4,5 saat sonra camdan atla. Korkma sert bir düşüş olmaz. ![]()
Istanbullular nerde kaldı bu efsane demeye baslamislardir. Açıklamasini yapayim. Suan 850 hPa soğuyor fakat 500 hPa seviyesinde henüz bir soğuma yok. Bu yüzden de yagis artmadigi gibi konveksiyon azaldigi icin kutlelerin etkisi de zayifliyor. Fakat 22:30'dan itibaren bu durum sona erecek. Radar hızla kütlelerle dolacak. Ve çok yoğun bir yağış olacak. Yarın sabah 10'dan itibaren yagis etkisini daha da arttiracak. Yarin aksam herkes bu sistemin bir efsane oldugunu anlayacak. ![]()
Aydosa çıksammı
Ben çıkmayı düşünüyorum ama çok riskli gibi emin değilim.
Istanbul Kayışdağı 0 derece. Şiddetli kar ve graupel fırtınası var. Görüs mesafesi yok. Heryer bembeyaz. Yarın kesinlikle tatil. Metrelik kar olacak.
Root ne düşünüyorsun Anadolu Yakası ile ilgili?
Tüm Istanbul coşacak. ![]()
Isı adası hikayeden baska birsey degildir. Tam tersine şehir ısısı konvektiviteyi arttırabilir ve yagisi guclendirebilir. Yagisin güneye inememesi vb. şeyler tamamıyla topoğrafya ve buna bağlı olarak oluşan hava akımları yüzünden olur. Isı adası sadece karın birikmesini yavaşlatır, erimesini hızlandırır. Yagis miktarini etkilemez.
Skew-T incelemesinde konvektivite var demiştim. An iribariyle kar kümülonimbüsleri dolaşıyor havada. Yarın tam efsane. ![]()
Kayışdağı zirve bembeyaz. Ümraniye kar sağanakları var.
Şu an kayışdağının tepesi beyazlamış biraz.
Yarım saat önce Kayışdağı'daydım ben göremedim. Hava karanlıktı baktığimda belki fark edememiş olabilirim ama sanmıyorum. Fotoğraf atar mısın? ![]()
Bisey sorucam o zaman karadenizden dekler erzuruma kadar ulasabilir dogrmudur?
SM-A700F cihazımdan Hava Forum kullanılarak gönderildi
4 bin metrelik Kaçkar dağlarını aşacak da Erzurum'a gelecek? Yukarı seviye rüzgarı zaten güneyli, aşağı seviyede de dağlar kütleleri bozuyor. Kısaca kütlenin bir parçasının Erzurum'a ulaşma ihtimali yok. Ayrıca o kadar siklonik yağış varken deniz etkisini napacan?
Hemşerim Balıkesir bu sistemde bana göre takip etmesi en heyecanlı yerdir ne olacağı hiç belli değil Allah'ın taktiri bekleyip görecez.Root kardeşim de gördüğünde cevaplar.
Balikesir o oraj kütlelerini alamaz. Ama yer yer yoğun kar alacak. Ilçe tahmini yapmıyorum radarı acıp izleyin bu saatten sonra. ![]()
Karayel
![]()
![]()
Iyi yagis alacaksiniz merak etmeyin. Hersey yukari seviye ruzgarina bagli degil elbette. ![]()
Root rüzgar poyraz olduğu halde DEK bantları güneydoğuya ilerliyor. Yorumun nedir?
Az önce Skew-T attım. Bak bakalım neymiş yukarı seviye rüzgarı? Aşağı seviye yanıltır dikkat et. ![]()
Kardeşim burası valilik mi olur desek yüzde yüz olacak diye birşey yok ama tahminlerimize göre tatil olacak.
Tatil olmazsa milyonlarca insan yollarda mahsur kalır. Afet derecesinde tipi geliyor orajla birlikte.
Bu sistem Tam anlamı ile sistem olmaktan çıktı Beklenilenin 2 katını vericektir selametle kalın :)))
Bir saat içinde yıldırımlarla birlikte metrelik kar bırakan multicell hatları, tipi ve fırtına, su hortumları, hatta supercell...

Perşembe günü kalınlığı yer yer 5 km'yi geçen çok kuvvetli kar ve dolu oraj kütleleri bantlar halinde Istanbul'u vuracak ve afete sebep olacak. Sokağa çıkmayın. Ne toplu taşımayla, ne de kendi aracınızla. Tankınız varsa olabilir tabi. ![]()
Skew-T yorumlaması şu şekilde; yer seviyesinden itibaren atmosfer aşırı miktarda nem ile dolu ve ciddi bir konveksiyon var. Totals Totals değeri ise yazın gök gürültülü fırtınalarda bile az rastladığımız bir değer.
Sokak lambası sallanıyor fırtınadan. Hava aşırı soğudu.
Poyraz fırtınaya döndü herşey fena sallanıyor. Sıcaklık düşmeye devam ediyor hızla. ![]()
Root kardeşimizin dedigi gibi Sıcaklıkda hızlı düşüş oldu Gece yüksek kesimlerde Çekmeköy-Kayışdağı gibi rakımı 150 üstü olan yerlerde Sulu kar bekliyorum Ancak etkili bi yağış gözükmüyor Esas bomba yarın akşama doğru.
Esas bomba perşembe gecesi. İl geneli afet yaşayacak.
Kayışdağ'da 15 dk icinde 4 derecelik soğuma oldu. Poyraz camlarda hafif ses yapmaya başladı. Iri damlalı tipi şeklinde yağmur var. Kesinlikle kky yok, burada bile olmadığına göre sulukar bildirenlere inanmayın. Ama birkaç saat sonra başlayabilir. ![]()