Yoğun lapa lapa başladı. ![]()
Beiträge von Root
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Bence istanbul kendi kutlelerini yaratir sistem bence c.ertesi bile kar birakabilir lokal kar gecisleri ile 850 hpa verileri musait
Cumartesi erime olmaz. Hafif kar saganaklari da olabilir. Ama çok sığ ve hafif kütleler olur, atıştırma ile hafif kar arası bir şey. Skew-T rezalet çünkü. Neyse boşverin şimdi bunu. Aslında uzun vadede güzel şeyler de var ama bunların hiçbiri şuanin konusu degil. Kopacagiz birazdan bosverin bunlari.

-
Kayiadagi kendini resmen Trakya ilçesi sanıyor. Çatılardan yarım metrelik buzlar sarkıyor, arabaların altında bile buzlar var. Kaldırımlar ve ara sokaklar tam bir buz cehennemi. Bastığım yerde iz bile oluşmuyor, cam gibi çatırdıyor. Saatlerdir kuru graupel disinda birsey yagmadi. Kuru soğuk felaketi. Neyseki kütleler yavaş yavaş geliyor Anadolu'ya. Ilk olarak bogaza yerlesecek ve iki yakayi da etkileyecek. Daha sonra Anadolu'ya yerlesecek ve Bursa'ya kadar uzanacak. Sonra da Sakarya-Zonguldak tarafına yerlesip Marmara'dan ayrilacak. Tabi bu asamalarin her biri 4-5 saat surecek. O yuzden sistem yarin oglene kadar buralarda. Hatta bant gectikten sonra tekil kutleler olabilir lokal olarak.

-
Kayişdaği şimşek çakti.
-
Root heralde bursa için sistem bitti öyle değil mi ?Yukarıdaki mesajımı okumadın herhalde.
-
Deniz etkisi yağışları tahmin etmek çok zor bir şey. Yağışı doğrudan alan Istanbul gibi bir yer için ilçe tahmini yapmak mümkün olmasa da genel sicaklik, basinc ve ruzgar verileri ile yagısin hangi alanda yogunlasacagini yaklasik olarak bulmak mümkün. Fakat Bursa, Balıkesir gibi yagisi dolayli olarak alan yerlerde bu tahmin iyice zorlasiyor. Modellerin yogun kar verdigi yerler hicbir sey alamayabiliyor. Cogu kisi Bursa'da yogun kar beklerken benim cevap vermememin sebebi de buydu. Gördüğünüz gibi Bursa hala coşmadı. Böyle bir olasılık olduğunu bildiğim için bu tür yerler konusunda sorulara cevap vermedim. Farkindaysaniz Efsane-Semih bile cevap vermedi. Istanbul, Tekirdağ, Izmir, Iç Anadolu gibi yerler için ise tahminimi net bir şekilde söyledim. Siklonik bir sistem geldiğinde tüm iller için sorularınıza cevap vereceğim. Ama cok net veriler olmadigi surece deniz etkisi yagislarda tahmin yapmak sallamaktan baska bir sey olmaz.
-
Yunanlılara ait iyi bir site
Güvenilirlik konusunda iyi olduğunu düşünmüyorum. Benim için en iyi kısa vade modelleri ICON, Euro4 ve WRF modelleridir. Fakat kısa vadede de uzun vadede de en doğrusu bizi hüsrana uğratmak için fırsat arayan modellerin verdiği değişken çıktılara tamamıyla inanmamak ve sinoptik yorumlaması yapmaktır. Modellerin ısrarla verdiği 4 sistemin gelmeyeceğini 40 gün, modellerin Italya'ya kaçıp kaçmayacagi konusunda bir turlu hemfikir olamadigi bir sistemi 31 gün önceden tahmin edebilmenin ve bunu beklediğiniz karlar dışarıda yağarken söyleyebilmenizin de tek yolu budur.

Ayrıca Yunanlılar demek Türklüler demek gibi bir şeydir. Doğrusu "Yunan"dır. Okuldaki tarih hocası bile yunanlılar diyor. Kim uydurmuşsa herkes kullanıyor. Çoğu konuda dilimizi bozduk. Sondan eklemeli bir dilimiz olduğundan kolaylıkla saçma sapan şeyler türetebiliyoruz. Ilk başta espiri olarak ortaya çıkan kelimeler bile günlük hayatta dilimize o kadar yerleşmiş ki Türkçe öğrenip ülkemize gelen bir yabancının konuşulanları anlaması imkansız gibi bir şey. Çünkü resmen kuralsız bir dile sahibiz ve gittikçe kuralsızlaştırıyoruz. Dilimizi daha fazla bozmayalım.
-
anadolu yakasından deklerin görünümü
Photoshop yapıp fotoğrafları rezil etmeyin.
-
İstanbul'da bugün çekilen bi fotoğraf.Karşı tarafta fırtınalar koparken bu taraf günlük güneşlik
Karşı taraf dediğiniz Anadolu ise burada kestanevi bir gündü. Hiç bakmadınız herhalde burada ne olduğuna.
-
Su an kopmaya başladı burası
Nazardan koru YA RABBİUzun bir bekleme sonucunda efsaneyi alıp coştunuz sonunda de mi?

-
Öyle diyosun da burası yıkılıyor kar gökgürültüsü yağan her kar tanesi yere yapışıyo
O zaman rucsoundings.noaa.gov adresine koordinatlarını girip Balıkesir Skew-T çıktısı al. Parcel Trajectory çizgisinin sıcaklık çizgisinin solunda oluşturdugu alanin tepe noktasini soyle. Ben gerisini hallederim.
-
Abi Balıkesir diyagramı var mı böyle Skew T li merak ediyorum ilerleyen saatlerde Balıkesir 2016 to görebilecek mi
Balıkesir için Weatheronline Skew-T'si yok. NOAA'nın rucsoundings Skew-T'si var. Ama tasarımı kotu oldugu icin okumak zor oluyor. Çok ciddi durumlar hariç tercih etmiyorum. Bu yüzden Balıkesir'e en yakın Weatheronline diyagramı olan Çanakkale Skew-T'sini kullanıyorum. Buraya koymayacağım çünkü hiçbir güzelliği yok. Kar oraji ihtimali yok yani. Bosuna kurcalamaya gerek yok.
-
Hocam sahillerde çok yaģacak demistiniz kocaeli sahillerinde 1cm kar. Yok.Istanbul için dedim onu Kocaeli için degil. Ayrica yarin yagis alacaksiniz. Miktar soylemiyorum.
-

Istanbul'un Avrupa Yakası efsane kar yağışını şuanda alıyor. Yavaş yavaş kütleler doğuya da kaymaya başladı. Fakat özellikle boğaz çevresinde ve Anadolu Yakasındakiler sistemi bitirdi. Ama bu yerler için sistem yeni başlıyor. Anlatayım.

Öncelikle bir bilgi vermem gerekiyor. Skew-T diyagramında gri çizginin kırmızı çizginin solunda kaldığı alana "cape alanı" denir. Konveksiyonu belirleyen de bu alandır. Bu alanın tepe noktası 600 hPa seviyesinde olduğundan daha üst bir seviye olan 500 hPa seviyesinin konvektivote ve yağışta en ufak bir belirleyiciliği yok. Belirleyici olan 600 hPa sıcaklığı. Yukarıdaki diyagrama göre gece geç saatlere kadar bu seviyede bir ısınma olmayacağından kütlelerin kuvvetinde zayıflama olmayacak. Bu yüzden de şuan Avrupa Yakasını etkileyen bantlar neredeyse hiç güc kaybetmeden belli bir saatten spnra bogaz ve anadoluyu etkileyecek. Metrelik kar ve efsane beklentim devam ediyor. Ne ben ne Efsane-Semih yanılmış değil. Yagis yarin oglene kadar yer yer yogun bir sekilde devam edecek.
-
Doğuya kaymaya başladı kütleler.

-

O yağış zamanı geldikçe iki yakadaki tüm ilçeleri etkileyecek. Anadolu akşamı bekleyecek sadece.
-

Sondurum kümülonimbüsler. Ama uzun süredir doğru düzgün kütle alamıyorum.

-
afet nerede superceller falan ?
Avrupa yakasinda kar orajlari etkili oluyor. Gittikçe etkisini arttıracak. Akşam Anadolu'ya da gelecekler.
Dalga gecmek icin bahane arama lutfen.
-
Anadolu Yakası bu akşamdan yarın sabaha kadar sağlam kar alacak. Cumartesi günü de çok hafif birkaç kar sağanağı belki alabilir, erime de olmaz ayrıca.
-
Avrupa şimdi coşuyor. O turuncu kütlelerle bu gece birçok yer 1 metre almış olur. Anadolu biraz sabretsin. Bize de bant gelecek.