Root yer seviyesi ve rüzgarı hesaba katarak mı yaptın yorumunu ? Yoksa problemi siklon hareketinde mi görüyorsun ?
1. Hiçbir zaman kimseyi gazlamadım. O anki model güzel çıktığında güzel dedim, böyle gelirse mükemmel olur dedim. Böyle gelir demedim.
2. Sistem bozdu yada bozacak demedim. Önceki veriler çok güzeldi, son çıktılarda bozulma var ve umarım devam etmez dedim.
3. 40-50 cm yağmaz demedim. Düzelirse yağar dedim. Sadece "Euro4 tekrar aynı miktarda kar vermedi, ECMWF soğuğu biraz azaltı, hafif bozdu" dedim.
4. Sadece yorum yaptım, tahmin YAPMADIM.
5. COAMPS ve WRF modellerinde gördüğüm problem siklonun hareketi. Yer rüzgarı yada sıcaklık değil.
6. ECMWF ve GFS'nin şuanki haliyle İstanbul'a sistemin sonunda yarım metre kar var. Semih hocanın söylediklerinin tersi bir durum yok. Ben bundan bahsetmiyorum. Bozulma ihtimalinin ortaya çıktığını ve tedbirli olmak gerektiğini söylüyorum. Laf edebilmek için her şeyi işinize geldiği gibi anlıyorsunuz.