Hicbir konu yokken konuşacak konu bulabilmissiniz. ![]()
Sınavlar geçsin ben de burada olacağım.
Beiträge von Root
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
forum.havaforum.com/attachment/1050/
gfseu-1-60.png
gfseu-1-84.png
Kayışdağ'a çıktım bir saat önce. Epey soğuk ve esintili bir hava var ormanda. Bahar hala gelmiş değil, zaten daha dün kar yağdı zirvede.
Böcekler, mantarlar ve çiçekler çıkmış fakat çok az. Bulmak için aramak gerek. Güzel bahar fotoğrafları için biraz daha bekleyeceğiz. -
https://www.meteoblue.com/tr/hava/tahmin…bcrkiye_8630352
Anlık bulutları gösterir fakat radar gibi ayrıntılı değil.
-
Yagis dediğim gibi var. Saganaklar gece boyu sürecek. Yarın sabah soğuğun iyice arttığı saatlerde de var. Radarın bozulmuş olması da bir şeyler olacağının kanıtı.

-
Kütle var. Radar hatalı. Saatine bak. Bütün radarlar oglen goruntusu. Bu arada tekrar başladı. Bu gidişle yakında çoğu kişiden haber gelir.

-
Kuvvetli graupel saganagi var. Kesinlikle saka değil.
-
-
Bu gece ve yarın sabah sıcaklık hem üst seviyelerde hem de aşağı seviyelerde bu sistemin en düşük değerlerine inecek. Tepeler için kar olasılığı var ve bu sefer geçen gün olduğundan daha fazla. Fakat yine kesinlik yok. Olursa da miktarı çok az olacak.
-
Kanlıca muhteşem bir mantar. Et gibi.

-
forum.havaforum.com/attachment/917/
Kar beklenmiyor da zaten.
-
forum.havaforum.com/attachment/903/
forum.havaforum.com/attachment/907/
Thickness haritasına göre şuanda 700 hPa seviyesi 2840 metre civarına denk geliyor. Uludağ zirvesine yakın bir yükseklik.
Skew-T diyagramı da diyor ki; ne o seviyelerde ne de üstünde hava kupkuru, bulut falan oluşmaz. Ortada zaten en ufak kararsızlık da yok.Bu durumda bulut oluşması için tek bir seçenecek var; orografik yükselme. Diyagrama göre de hava yamaç boyunca yükselip yaklaşık 132 metreden itibaren doyacak ve zirveye kadar bulut oluşturacak. Fakat "zirveye kadar."
Kararsızlık olmadığına göre rüzgar yamacı geçtikten sonra havayı daha yükseltmeyecek ve yatay bir şekilde hareket edecek. Fakat zirvede kar yağabilmesi için bulutun zirveden yüksek olması lazım. Ama zirveden yukarıda hava kupkuru.Ayrıca rüzgarlar bu kadar zayıfken iki kilometrelik bir hava kütlesi kolay kolay yükseltilmez. Hele Uludağ gibi dik bir yamaçta.
Ve orografik yükselen bulut sis demek. Kameralarda sis var mı? O da yok. Yani orografik yükselme de yok. Diyelim ki yükseldi, yukarıda yazdığım gibi zirvede kar yağışını yine açıklamıyor.Peki ne oluyor da yağıyor bu kar? Ya görüntü hatalı, yada nedenini bilmediğim bir durum var.
forum.havaforum.com/attachment/915/
Doğru düzgün bir bulut da yok. Çok sığ bulutlar. Kameralardaki gibi yoğun bir tipi için en az 2-3 km kalınlığında kütle lazım.
-
@Root bahar ayının ortalarında doğa tamda çiçek böceklerle donanmışken fotoğraflarını bekliyoruz

Sınavlardan sonra şu "bahar yağmurları" dediğimiz yağışlar da olunca Aydos'a gitmeyi düşünüyorum. Tam mantar mevsimi başlayacak. Nisan-Mayıs ve Eylül-Ekim ayları mantarların en çok olduğu zamanlar. Yerlisi çok iyi bilir orada ne çok mantar olduğunu, ne zaman gitsem topladıklarını görüyorum. Bir kere konuşmuştum da nedir, ne zaman olur diye. Fakat dışarıdan gelenler pek bilmez toplamasını, yemesini. Bolca fotoğraf atarım gidersem. Kayışdağ'dan zaten kesin atarım.
-
forum.havaforum.com/attachment/900/
forum.havaforum.com/attachment/902/
Bir haftadan uzun bir süredir aşırı yoğunlukta ders çalışıyorum. Nihayet bir saatlik de olsa bir ara verebildim. Kayışdağ'a zirveye olmasa da yarısına kadar çıktım.
Fotoğraf çekip indim. Konu Dışı'ya atacaktım, bi baktım tam konusu açılmış buraya atayım dedim.
-
rootun biyoloji hakkindaki fikirlerini duyunca biyolojiyi sevmeye basladim diil mi root
forum.havaforum.com/attachment/895/Nörotransmitter filan mı diyosun

-
forum.havaforum.com/attachment/893/
Tembeller, işsizler ETS-2 ile dinlesin, ben biyolojiyle.
@RulingSnow
-
Beklemezdim vallahi bu kadar erken cevap.

-
Youtube'da sanat müziği açıp bırakınca bir sonraki veya en geç üç sonraki videoda neden sürekli arabeske döndüğünü açıklayabilecek olan var mı?
Yav Fikrimin İnce Gülü ile başlayıp Meyhane Şarkıları diye şarkıya geçilir mi be Google? Ayıptır. Algoritmayı yazan Google çalışanı belli ki Türk müziğinden pek anlayan biri değil.
Meyhane şarkısı dediği sanat müziği değil, öyle olsa ne güzel. Ferdi Tayfur bozuntusu müzikler. Gıcık oldum. TRTNAĞME radyosu internetten yayın yapıyor mu? Varsa bi link atın. Uğraşılmaz bu Youtube'la. -
-
uludağ kameralarına bakın tipiden göz gözü görmüyo
Kütle yok ve yağış da beklenmiyor. Hatalıdır yada sistir.
-

Üstümde böyle bir şey var.