
Kuvvetli yağış bulutları Ege'ye doğru ilerliyor. Gece saatlerinde varacaktır muhtemelen. Önümüzdeki 2 gün Akdeniz ve Ege'de kuvvetli yağışlar/şiddetli yağışlar var.

Kuvvetli yağış bulutları Ege'ye doğru ilerliyor. Gece saatlerinde varacaktır muhtemelen. Önümüzdeki 2 gün Akdeniz ve Ege'de kuvvetli yağışlar/şiddetli yağışlar var.
Doğru düzgün soğuma 5 ekimde görünüyor. Aysonu sistemi muhtemelen eriyecek.

Bu ne hal? Az önce bir sorun yoktu. Herkes böyle mi görüyor? Telefonda mobil internetle de aynı görüyorum.
Saat başından itibaren ecmwf yağış verilerini sunacağız
Ayrıca bu sistem bittikten sonra aysonu ekim başı sistemini ele alacağız
5 Ekim.
Artik ve antartik buz grafikleri yazıyor onu bulamadım nerde bulunuyor
O kadar büyük bir program değil ki bu.
ENSO Verileri bölümünde var.
Harbiden bunu senmi yaptın
// Potansiyel sıcaklığı hesaplar.
// PT = T * ((1000/hPa) ^ DryAirGasConstant'0.287')
// T = Kelvin
public static double PotansiyelSicaklik(double temperature, double pressure)
{
double Kelvin = Converter.CtoK (temperature);
double cikti = KelvinTemp * Math.Pow (1000 / pressure, Termodinamik.DryAirGasConstant);
double sondeger = Converter.KtoC (cikti);
return sondeger;
}
// Eşdeğer potansiyel sıcaklığı hesaplar.
// Theta-E = PT + 3*w
public static double ThetaE (double Temperature, double pressure, double mixingratio)
{
double cikti = PotansiyelSicaklik(Temperature, pressure) + (3 * mixingratio);
return cikti;
}
Alles anzeigen
Hesaplama bölümü de dahil ben yaptım. Kanıt kodları. ![]()
Formüller NOAA PDF dosyalarında var. Mesela 1 kg havanın içindeki suyun gram olarak miktarı anlamına gelen karışım oranının formülü.
http://www.srh.noaa.gov/images/epz/wxcalc/mixingRatio.pdf

Meteorolojiyle ilgili çok sayıda kaynağa kolayca ulaşmayı sağlayan Meteorcu adında bir program ürettim. Bu işten en ufak bir kazancım olmadığı gibi okula kadar kalan bir aylık zamanımın yarısını çöpe atmamı sağladı. ![]()
Neyseki programı kullananlar ve beğenenler oldu, bir de kimse ilgilenmeseydi çoktan depresyona girmiş olacaktım.
İlk yayınladığımda bol bol indiren olsa da hedeflediğim sayıya ulaşamadım, son zamanlarda pek de indiren kalmadı zaten.
Aşağıdaki adreste açıklama ve link var.
https://havadanadam.wordpress.com/2015/09/05/met…umu-yayinlandi/
Buraya bunu yazmamın nedeni programın reklamını yapmak değil. Bu sürümü üretirken hata düzeltmeleriyle hiç uğraşmadım. Radar görüntüsü kaydetme vb. özellikleri çok eksik bıraktım. Kullananlar hatalar olduğunu söylüyor. Siz de kullanıp bana hataları bildirirseniz bir sonraki sürümde hepsini düzeltebilirim. Bu yüzden yazıyorum. Ayrıca istediğiniz yeni özellikler de ekleyebilirim. Bunları bildirirseniz güzel olur. ![]()
Bundan sonra bilgisayarı kötü işlerde kullanmayacağım.
Sürekli CD'yi açıp gıcıklık yapma, etrafta gürültü olunca "noluyo?" diye mesaj çıkarma vb. özellikleri olan ufak programlarım da var. Bu tür saçma şeyler isterseniz belki yapabilirim. ![]()
Karadeniz adam akıllı yağmurlar için en az 10 gün daha beklemeye devam.
5 Ekim civarı iyi bir şeyler görünüyor gibi.
Arkadaşlar İstanbul da ki fener ve şamandıralar (adalar şamandıra,fatih kumkapı fener,beykoz anadolu feneri,silivri ana mendirek,tuzla aydınlı liman feneri) neden günzdüzleri fazla ısınmıyoyor diğer istasyonlara göre ve geceleri de sıcaklık nerdeyse 1-2 derece düşüyor.Neden böyle oluyor?
Denize yakın yerler nemlidir, nemli hava daha zor ısı alıp verir. Bulutlu gecelerin soğuk olmaması gibi. Yada sisli günlerin ısınamaması gibi.
Avrasya Kar Örtüsü ve Deniz Buz Alanı geçen yıla göre çok daha iyi gidiyor. Buz örtüsündeki artış normalde başladığı tarihten daha önce başladı. Güzel bir sibirya kışının habercisi olabilir. ![]()
Rahattır ama hiç güzel görünmez.
Arkadaşlar saçını hiç 3 numara kestiren varmı nasıl güzelmi bende bugün kestiricemde merak ediyorum ilk defa kestircem 3 numara
Yapma. Rahat ama güzel görünmez.
Hoşgeldin. Zaten IP taramasında Unroot hesabının size ait olmadığı ortaya çıkınca böyle bir niyetinizin olmadığı ortaya çıkmıştı.
O mesele de var tabi ki fakat ben son siyasi olaylardan bahsetmiştim. Neyse inşallah foruma tekrar alışırım. ![]()
Gerçek niyetimi anlayıp beni affeden @dmin'e çok teşekkür ederim. Hem eski hesapla hem de yeni hesapla vermiş olduğum huzurluktan dolayı tüm forum üyelerinden özür dilerim.
Gereklilik kipi herşeyi karıştırdın. Zaten herkes bana kötü bakıyor şimdi seni ben zannediyorlar. İsmini açıkla yada lütfen git.
Kar haberi yok mu hala?
Bence gelene kadar erimez. Tam ikiye bölünmüş gibiler. Devamı gece gelebilir
Devamı gece gelecek ama hareketli görüntüde baktığında kütlelerin sürekli eridiğini farkedersin. Gittikçe kütlelerin eridiği çizgi bize yaklaşıyor bu iyi durum 22:00'den önce kar olabilir. Ama dediğim yer yer kuvvetli kar sağanakları için o erime çizgisinin bursaya kadar gelmesi lazım. O saatler 22:30 falan oluyor. Ayrıca gerçekten isim olayı saçma oluyor. Bence gerçek ismini, kim olduğunu yaz. Ayrıca yazan kişiye bakanlar yanlış da okuyabilir. Başka bir isimle kaydolsaydın iyi olurdu.
Şaka yaptım. Kötü anlamda değil hemen sinirlenmeyin.
Mart kapidan bakicak konusu olmuş istanbul daki kütleler konusu. Birkez daha hatirlatalim. Türkiye istanbul dan ibaret değil !
Açıklarda yeni kütleler oluşacak gibi. Noktacıklar oluştu. Hahahaha! ![]()
Ne oluyor loo Root unroot
Arkadaşım. Unroot demesi canımı sıktı. "Un-" ön eki olumsuzluk, karşıtlık anlamına geliyor çünkü.