Ağva yolu 12 derece orta kuvvette yağmurlu.
Beiträge von Root
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Şile yolu hafif sağanak yağışlı, 14 derece. Deniz etkisi var.
-
10 Kasıma kadar önemli bir soğuma beklemiyorum. Tahminim değişmedi. Pastırma ayazı bekliyorum. Pastırma bitince de önce yağmurlar gelecek, hemen sistem gelmez. Kasım sonunu bekleyin. Beklentim giderek artıyor kasım sonu için.
-
Yukarı seviyelerde kar olarak olustuguna emin olduğum yagis bulutlari var. Hava asiri soguk ve birkac kutle disinda acik. Yani ayaz var. Aydosta kky haberi gelebilir.

-
Erzurum'daki iklim koşulları beni cezbediyor. 1900 rakım çok güzel , kar sıkıntısı çekmem.
Vice City eskidi bea.
Başka birşey yap bence. -
Bügüne Dek Sürüsüyle E-Mail Açmışımdır Hiçbirinin Şifresini Hatırlamıyorum

Dikkat edin de yeni hesabınızın şifresini de unutmayın.

-
Admin Kardeşim bşkşhr34 adlı nickmin şifresini unutum böyle saçma bir hesap açtım yardımcı olabilirseniz iyi olur
Genellikle şifresini unutan insanlar email yoluyla yeni şifre alır diye biliyordum ben. Hesap açmaya üşenip olmayan bir email verdiyseniz veya email hesabının da şifresini unuttuysanız bunun büyük bir başarı olduğunu söyliyeyim.

-
Söylediğim son dalga geldi. istanbul bu gece ve yarın çok soğuk. Bol yagis var.
-
Kayışdağı yağmurlu.
-
bu pastirma yazi ne zmn biticem kişi özledik artık10 Kasımda yağmurlar geliyor. 20-30 kasım arasında kış başlayacak.

-
Pastırma "ayazı" en az 10 kasıma kadar etkili olacak. Arkasından muhtemelen lodos ve alçak basınç gelecek. Hemen sonrasında kış gelmeyecek boşuna umutlanmayın. Yağışlı günlerden sonra ay sonu civarında güzel bir sistem gelebilir. Sistemlerin gelip gelmeyeceğini tutturuyor olsam da kuvvetini tahmin etmeyi pek beceremiyorum. Şuan etkili olan sistem gibi mesela. Bu yüzden işin o kısmını başkaları konuşsun.

-
Eridi bile, artık kar hayalimiz 10 Kasım sonrasına kaldı diyebiliriz.10 kasım sonrası önce yağmurlar gelir. Veya karadeniz için fönler.
Kasım sonu sistem gelebilir gibi. Daha önce de didim. Beklentim giderek artıyor kasım sonu için. -
Pastırma kadar ılık olur mu bilmiyorum ama kasım sistemi eriyecek. Daha önce de didim.
-
Edirne 5 derece.

-
Kış aylarında Basra sözde bir alçak basınç oluşturmaz. Fakat eğer normal atmosfer basıncı 1020 mb kabul edilmiş olsaydı oluşturacaktı. Bu yüzden sayıların yanıltıcı olduğunu ve önemli olanın izobarların şekli olduğunu unutmayın.
Yani basra kışın alçak basınç oluşturmasa da izobarlardaki bükülme yoluyla etki edebilir. Tuhaf bir tartışma bu günlerdir. Açıklıyayım dedim. 
Kış için basra aktif olacak diyenlerdenim fakat bu basra alçak basıncı üstümüze kadar genişleyebilecek anlamına gelmiyor. Dediğim gibi izobarları bükecek sadece. "Sadece" diyorum ama biliyorsunuz bu etki özellikle doğu illerde pek de küçümsenmeyecek bir ısınma etkisine yol açabiliyor.
-
GFS düşündüğüm pastırmayı verdi.

-
@Siberianist
Negatif AO, "Kışın Vazgeçilmezi" Sibirya YB, Kuvvetli Azor, Kuvvetli İskandinavya...

-
Yol tamamen suyla dolu ve arabala suyun içinden gidiyor. Yakında su baskını haberleri gelir. Poyraz da çok kuvvetli.
-

Asya tahmini
Sibirya bölgesinin "Snowy" olması alçak basınç etkisinde olacağını gösterir. "Fewer Storm" daha az yağış yani pozitif ao demektir. "Wind Storms" dediği alanda alçak basınç etkili olacağını söylemiş. Kısaca ortalarda olmayan sibirya yb, pozitif ao ve aktif basra demiş. Sevinilecek bir tahmin değil fakat tamamen saçmaladığından üzülecek bir durum da yok.
Kış tahminim geçerli. -
Poyraz camlarda ses yapmaya başladı.
