Beiträge von Ottoman Soul

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Dayım Elbistan da doktor. Anlık bilgi vereyim. Bu sabah yardım tirlari ve ilave Afad ekipleri gelmiş. 30 cm kar var hava çok soğuk. Devlet hastanesi yeni yapılmıştı sağlam sorun yok. İlaç sıkıntısı var diyor. Halk mecburen marketlere girmiş ama malesef bazıları doyumsuz olduğu için aşırıya kaçmış diğer insanların alamamasina sebep olmuş. Sağlam bina yok. Ayakta kalan binalar da oturuma uygun değil.

    İlk depremde Elbistan da bişey yoktu. 2.deprem bitirdi.

    Arkadaşlar Türk Silahlı Kuvvetleri zaten deprem bölgesinde Tunceli'de bulunan birlikler Adıyaman'a kaydırıldı yakınımdan aldığım bilgi. Hatay Kırıkhan da bulunan tanıdığım da aynısını söylüyor geceden beri hepsiyle iletişim halindeyim. Kayseri'de bulunan komutanım da Elbistan'daymış.Bölgede bir çok birlik deprem bölgesine kaydırılmıştır lakin güvenlik açığı oluşturmaması adına paylaşılmıyor büyük ihtimalle bilginize.

    Bilgi için sağol. Bazıları anlamak istemiyor. Askerimiz asla yalnız bırakmaz

    Ottoman Soul hocam, düşüncelerimiz farklı olabilir, aynı olacak diye birşey yok. Ortada yaşanan konuşmalardan, sahada yaşanan gelişmelerden, bölgede ekipman sıkıntısı olduğu bariz belli,Devlet her yere yetişemeyebilir. Ama organizasyon iyi olmak zorunda, çıkıp da her yere ulaştık deyip mantıkları zorlamanın manası yok. Ama az ama çok heryere yetişmek zorundayız. Türkiye Cumhuriyeti'nin elinde ,yeterli teçhizat, ekipman, personel olmadığını düşünmek istemiyorum.

    Ben askere laf edilmesine kızıyorum. Gerisi zaten tartışılacaktir.

    Üstad, Asker sahaya insin derken ,ekipmanları, teçhizatlarindan bahsediliyor. 3500 asker sahada diyen Hulusi Akar. Bu rakam gerçekse, Katar'daki Dünya kupasına giden polis sayımız kadar. Yani rakam çok düşük.

    Sen bütün illerdeki askeri deprem bölgesine çekemezsin. Deprem bölgesindeki kislalarin durumu nedir bilemiyorum. Sınır bölgesini bosaltamazsin. Bi yandan da bunları düşünmek gerek. Eksiklik vardır amenna ama bunu başka yere çekenin niyeti farklıdır. Yiğit kardeşim.

    Hocam ben ilk andan bahsediyorum ya, dun sabah oldu deprem. Öğlen videoları izledik, hic kar mar yoktu. Geç kalındı maalesef

    Kardeşim deprem olunan yerlerdeki arama kurtarma ekipleri de enkaz altında. Diğer illerden gelenler de ancak organize oldular. Çok çok büyük alanda afet olduğu için yetersiz kalıyor. Dışardan gelen ekipler yeni yeni geçiyorlar. Önceki depremlere bakarak geç kalindigini söylüyoruz ama bu seferki durum bambaşka. Elbistan da mesela inanılmaz kar var yollar kapalı kar ve depremden. Hava ulaşımı Yok. Çevre illerden destek gelemiyor zaten oralar yıkık. Deprem vurduğu yeri komple yıkmış. 99 depremi bile böyle değildi. Hepsinden kötüsü hava soğuk. Organize olmaya zaman tanımıyor bu durum malesef.

    Niye erzak yardımı için helikopter falan kullanılmıyor, koskoca Türkiye Cumhuriyetiyiz biz ya.

    Tipi var tipi yardım ekipleri yolda kaldı. Deniz yolu ile İskenderun a geliyor bu kısmı. Afad Nereye ulaşsın 10 İl ve ilçeleri Aynı anda aynı derecede hasar gördü. Afad peronelleri de enkaz altında kalmış Hatayda. Uykuda yakalandı. İzmir veya Elazığ gibi Tek şehir değil ki yardım gitsin hemen.

    Allah bize 99 depremini gösterdi, ders alın dedi, almadık, yıl 2023 daha büyük bir ders var ortada umarım gerekli dersler alınır yıkılan şehirlerin merkezleri ve fay çevresi depreme dayanıklı az katlı ve sağlamlaştırılmış binalardan oluşur. Çünkü daha büyük ders maalesef kapımızda ve bu sefer gelen imtihan öyle böyle olmayacak, yetkililerin şapkayı önüne alıp iyi düşünmeleri lazım..

    İstanbul için söylemek gerekirse 2 seçenek vardı. İlki 40-50 yıl önce Planlama yapılacaktı. Hadi bunu geçtim bizim topraklara bu kadar düşünebilme fazla gelir .

    Diğeri ise son yıllarda yapılan kentsel dönüşüm. Ama burada da bizim akıllı milletimiz devreye giriyor. 2+1 evine 3+1 isteyen çıkıyor. 100 m2 olan evini 80m2 olmasını kabul etmiyor. Halbuki mantığını kullansa evi sağlama çıkacak hayatı kurtulacak ama yok işte. Başımızda geçtiği için diyorum . Kentsel dönüşüm yapana kadar canımız çıktı. Kısacası İstanbul Allah'a emanet

    5binden fazla yıkılmış bina var afad açıkladı durum çok kötü.Depremin ana yerleri Maraş ve ilcelerdeki binalar komple gitmiş olabilir :(3232

    Elbistan cok kötü Maraş ilçesi 150 bin nüfus var lütfen sayfadan paylaşın. Etrafındaki iller yıkıldığı için yardım da gelmiyor. Sağlam bina yok denecek kadar az