Beiträge von tripledes

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Ankara'dayım. Etrafımız resmen sarıldı. Geçen hafta halamı virüs yüzünden kaybettik. İş yerinde 16 pozitif var, çaycıda bile çıktı.


    Bulunduğum site, mahalle, akrabalar, arkadaşlar... Haritayı açın, zaten kıpkırmızı.


    Yahu etrafımızda bir tane vaka yokken bu sayı günlük 5.000'di. Şimdi her gün bir tanıdıktan haber geliyor ama günlük sayı 1500!


    Devlet sağlık konusunda vatandaşından bilgi saklar mı yahu?


    Allah'ın Kıbrıs'ı oraya gitmeden ve indikten sonra seni teste sokuyor, sen Ruslar'ın ateşini ölçüp buyurun şurdan da bulaştırın diyorsun.


    Haydi herkese iyi hava forumlar!

    Helal parasina haram katmak zorundami.

    Değil tabiki, katılım bankalarının yurtdışında açılmış şubelerine faizsiz olduğunu düşündüğü ama bir şekilde faiz aldığı helal bir yol bulabilir. Hatta faiz haramsa vadesiz mevduata koyar, kimse onlara zorla faiz vermek istemiyor ki.


    Ama yapmaz. Gurbetçinin kafası helale harama çok güzel çalışır, orada vergiden yırtamaz ama burada euro'sunu bozup ev alırken değerini 3 kuruş gösterir. Elektriğini suyunu nasıl kaçak kullanır ona kafa yorar. Orada IP tv sunucusu kurup buraya çalıntı yayın satar. Hatta Türkiye'deki vatandaşa 20 lira oradaki gurbetçiye de 20 euro'dan verip birbirlerini çok güzel söğüşlerler. Türkiye'ye gelince de herkes bizi söğüşlemeye çalışıyor diye düşünür.


    Tüm bunlar tabiki helaldir, ama Türk bankasına parasını yatırması haram olur, aman harama bulaşmasınlar. Mümkünse gölge de etmesinler hatta, helal kazanıp burada asla alamayacakları araçlarıyla 1 ay takılıp dönsünler.

    Ben anlamadim. Adamlar memleketine gelmesinlermi. Senin ulkende is olmadigi icin oraya gittiler. Zamaninda darbe yapmaktan baska bir ise yaramayan yonetimler askerler yuzunden. Gelsinlerki ulkeye doviz gelsin.

    Almancı'nın döviz getirmesi için zahmet edip buraya gelmesine gerek yok. Orada faiz negatifken düne kadar burada euro'ya %4-5 faiz veriyorduk. Hangisi ülkesine güvenip de parasını getirdi buradaki bankaya yatırdı?

    Havacılık sektöründe bilet iadeleri garanti altına alındı...

    Şirketleri kurtarmak için uçuşlar başladıktan 2 ay sonra başlayacaklar iadeye, neyi garanti altına alındı? 1.5 aydır iptal olan uçuşumun ücret iadesini bekliyorum ne zaman yatacağı da belli değil.