Kontrolde GFS ye Benzer Çıkmış 500 -35 Altında Yağış Güzel Soğuk Biraz Daha İyi

Kontrolde GFS ye Benzer Çıkmış 500 -35 Altında Yağış Güzel Soğuk Biraz Daha İyi

132H Da Çiy Noktası Sınırda Gibi Duruyor 500 İse -30 Altında Fena Değil
,
138 H Da İse Çiy Noktası Gayet Yeterli 500 -35İ Geçiyor Yağış İse Güzel
144H Da İse Çiy Noktası Yine Yeterli Gözüküyor 500 De Nerdeyse -38 Civarları Gözüküyor Yağış İse Fena Sayılmaz
150H Da İse Çİy Noktası Yeterli Gibi Gözüküyor Halen 500 -35 Altında Hala Yağış İse Mükemmel Diyebilirim Kar Açısından.
Umarım Bu Şekilde Gelir Diyorum Şahsımca Ama Gene Değişecektir Yüksek İhtimalle
![]()
GFS öğlen güncellemesinde 500 hpa -38-40'lar var Marmara'da umarım diyagramda ki senaryo sayısı fazladır 850'de de -7'ler var kar için şansımız çok yükseldi.
GFS Kar Olarak Vermemiş Ama Yağışlar Baya İyi Gerçekten Dediğin Gibi 500 De -38 850 de İse -7 Civarı Bir Şeyler Var Kar Olarak Alma İhtimailiz Çok Yüksek Gibi Çiy Noktasıda -1 -2 Civarlarında Değişiyor O Sıralarda Gayet Yeterli Bir Rakam.Umarı Buna Benzer Bir Şekilde Gelir
Ecmwf Diyagram Yılbaşı İçin Yb Li Günler Derken GFS Diyagramı Tam Tersi Bir Hal Takınarak Ecmwf Diyagramının Karşısında Duruyor Bakalım Hangisinin Diyagramı Haklı Çıkacak ? Merak Ediyorum Açıkçası ECMWF Diyagramı Çok Net Gibi Çünkü
Buda Ecmwf Sabah Diyagramı Yılbaşı İçin Net Bir Görünüm Çizmiş Gibi Ama Vade Çok Uzun Umarım GFS Diyagramı Haklı Çıkar.chart (10).png
Birde Böyle Paylaşalım Kontrolde 500Hpa İle Yağış Çakışmış
![]()
GFS 12Z Diyagramı Kontrol Uzun Vadede Çok Hoş Çıkmış -8 ler Varken Mavi Çizgiyide Görüyorsunuz Ki Yağışı Müthiş Vermiş Bi Kaç Çok Güzel Senaryo Daha Var.
Şahsen İlk Sistem İçin Öğle Güncellemesini Tercih Ederdim Ama Tüm Şehrin Kar Görmesi İçin Böyle Gelmesi Daha İyi Oluyor Tabii.
İlk salınım da Çamlıca gibi yüksekler örtü bile alabilir.Yanlış görmediysem -7 ile yağış güzel çakışıyor.
Baya güzel çakışıyor hemde. 1 gün civarı.
@EnBiYa41 Diyagramlar dada güvenirliği ecmwf de bence abi 50 senaryo nere 20 senaryo nere o farkda var birde.
Gfs aşırı fantastik çıktı yağışlar müthiş 3.sistem süresi 5 6 gün keşke gelse ama diyagramda yanına yaklaşan senaryo görüceğimizide pek sanmıyorum.
@bşkşhr34 Daha dün sabahki diyagramda ortalama 24-25 0 ile -1 civarı olan diyagram bugun itibariyle o tarihlerde ortalama -5 olmuş ben inanırmıyım o diyagrama
GFS ısrarla 3. sistemi veriyor GEM de aynı fikirde bakalım akşama ısrarları devam edecekmi.
Gece diyagramında - 4 olmuştu abi.
Ecmwf Diyagramı Yılbaşında YB'miz Hayırlı Olsun Der Gibi
Bu sistem ilk sistemin biraz üstünde yağış olarak hatta biraz fazla üstünde eğer böyle gelirse ki Çiy noktası da yağışın iyi olduğu zamanlarda yeterli gözüküyor yoğun güzel kar yağışları ve yükseklerde hafif bir örtü neden olmasın diyorum ben şahsen şu görüntüde.
Romanya Civarlarından Bir Diyagram Açıkçası Fazla Doğulu Geldiğini Bu Diyagramdan Anlayabiliriz Gibi Duruyor Yanılmıyorsam.
Ecmwf 12Z Diyagramı İstanbul
2.Sistem Adına Diyagram Ortalaması -4 ü Bulmuş
diagram, ozellikle ay sonu icin tek kalmis,yusek basinc olunca ,masaalah 10 gun onceden hepsi toplaniyor ayni yere.soguk ve kar olunca maleseff bi ton olmasi gerekenler var ki olsun.buda bizim cografik konumumuzla alakali. hersyin hayirlisi..insallah,uc bes gun yagis soguktan sonra 10 gun yuksek basinc çekmeyiz yine.ocagin 10 gunude gitmez aralik gibi.
Toplanmışlar Diyemeyiz Açıkçası Yılbaşıda Karışık Gibi Şuanda Biraz Yaklaşsın Bakalım Göreceğiz.
Ana Senaryo Yalnız Gözüküyor İki Sistemdede.Akşama Değişecek Anlaşılan.

Ecmwf diyagramı güzel