Semih kardeşim emeğine büyük saygı duyuyorum. Sadece verdiğin emek yüzünden bile takip edilmeye değersin. Başarılar diliyorum.
Beiträge von Hayrettin Saldı
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Bu sistem sürprizlere gebe. Çok farklı yerlerden çok farklı sonuçlar çıkabilir. Örtü olur mu diyenler kara gomulebilir.
-
Eline yüreğine sağlık semih kardeşim. Burda verdiğin emeği çok takdir ediyorum. Sonuçta veriler doğrultusunda tahmin yapıyorsunuz. Yuzdeyuz tutacak diye birşey yok. Forumdan ve sizin yorumlarinizdan çok şey öğrendim. Teşekkürler.
-
-
Semih hocaya kimse laf söylemesin. Siklon 50 km dogulu olsaydı h er şey başka olurdu
-
Bursa da kar başladı nasıl iş anlamadım
-
Azor yüksek basıncının İzlanda ile zıtlaşaması ve soğukların Etki alanını azaltması Sistem ön görüsünü Azaltıyor. Bu olabilirmi hocam ?
Iskandınavyadaki yb
E6853 cihazımdan Hava Forum kullanılarak gönderildi
-
Sanırım 2 yıl önce kadardı. Bir bilim adamı bu konuya dikkat çekmişti. Güneş aktıvıtelerının zayıflayacagı ve son döngüdeki minimum durumunun uzun süreceğini ve bu nedenle kuşların daha sert geçeceğine bahsetmişti. Konu ilgimi çekince biraz araştırma yaptım. Buna maunder minimum diyorlar. En sert maunder minimum dönemi 1645-1715 yılları arasında. O dönemde güneş lekeleri yok denecek kadar az. Yani güneş aktiviteleri ve sonar patlamalar çok düşük seviyede. Tabi bunu nerden biliyoruz. O dönemden hemen önce ölmüş galılenın çizimlerinden. Galıle güneş lekelerini çizmiş ve her yıl azaldığı görülmekte. Değerli yazarlarımızın da bahsettiği gibi 1645-1715 arası mini buzul çağı diye adlandırılıyor. Hatta o dönemde Avrupa ve ingiltere de kışın bütün nehirler donarmıs ve nehirlerin üzerinde panayırlar kurulurmus.
E6853 cihazımdan Hava Forum kullanılarak gönderildi
-
[IMG]http://i57.tinypic.com/213jaxu.jpg[/IM bursa Nilüfer de son durum 5 cm
-
Bursa merkezde birşey yok nilüfer yıkılıyor çok ilginç
