Beiträge von Northern Lights

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Trabzon'un iptal edilen golü faul, yakasından tutup düşürüyor, hakem görmese var görürdü zaten bunu. Szymanski'nin pozisyonu ise penaltı değil bence, topa müdahalesi var öncelikle savunmanın.

    Bunlara ek olarak; Fenerbahçe'nin ilk penaltısı hatalı, Tadic faul yapıyor. Fenerbahçe'nin ikinci penaltısı ve tekrarlanması doğru, direkten dönen topun tekrarlanmaması kalecinin ihlali olduğunda söz konusu, bu pozisyonda Trabzonsporlu futbolcular erkenden giriyor ve dönen topa müdahale ediyor, bu sebeple tekrarlandı. Osayi hakemi aldatmaktan ikinci sarıyı görmeliydi. Trabzonspor'un iptal edilen 4.golü ise çok net faul, bir değil iki futbolcuya birden faul var o pozisyonda.


    Maça gelirsek; Fenerbahçe stopersiz oynadı desek yeridir, Fred'in de olmaması takımı iyice bozdu, bu sebeple diğer maçlardaki baskılı oyunu göremedik. Öte yandan her ne kadar baskılı oynamasak da istatistiksel olarak Trabzonspor'dan üstündük, sadece gol beklentisi olarak bile 2.57 ye 0.55 gibi bir durum çıkmış ortaya, Trabzonspor'un vurduğu tüm toplar gol oldu ama futbolda bunlar da var, maçı en azından farklı şekilde kaybetmemek oyuncuların morali açısından güzel oldu.


    Son olarak Ads maçında İsmail'in de olmayacak olması sebebi ile ben kesin olarak puan kaybı bekliyorum, umarım en azından beraberlik çıkarabiliriz.

    Özelikle yurtdışından kar manzaraları konusu. Paylaşılan fotoğraflar çok güzel sözüm yok ama güncel bir hadise sanıp giriyoruz ama Google'dan veya sosyal medyadan alınma fotoğraflar oluyor. Ayrıca eski fotoğraflar olması paylaşılamaz olması anlamı çıkarmasın. En azından ülkemizde olmuş veya olan, ya da dünyanın herhangi bir yerinde güncel cerayen eden bir hava olayı sonucunda veri akışları olsa daha güzel olur. Yanlış anlaşılmasın öneri ve istek sadece.

    Aslında hem bahsettiğiniz konu hem de yurtdışındaki meteorolojik hadiseler konusu önceden dediğiniz gibi ilerliyordu ama sonradan internetten alınma ve güncel olmayan fotoğraflar paylaşılmaya başlandı. Ara ara paylaşılır sıkıntı yok ama her gün bürsürü fotoğraf atılınca flood oluyor.

    Ağzına sağlık :) Verilecek tüm cevapları vermişsin arkadaşlara.


    Hakem hataları ne yazık ki bu ligin gerçeği, var'a rağmen hala saçma sapan hatalar yapılıyor. Bu yüzden hakem vs.den bağımsız olarak bu ligin şu an en iyi oynayan takımı Fenerbahçe. Galatasaray ise daha rölantide oynuyor ancak bir şekilde kazanmasını biliyor, bu sebeple de puan farkı açılamıyor. Saha dışına fazla odaklanmadan bu heyecanlı sezonun tadını çıkarmak gerekiyor.

    Tahliye derken, iyice akıl tutulması yaşanıyor. Buradaki seküler insanları da bari Avrupaya gönderin, getirdikleriniz ve kalanlarla, iceride arap imparatorluğu kurarsınız birlikte.

    Muhtemelen açılacak koridordan güvenli bir şekilde tahliyesini kastediyorlardır, Türkiye'ye getirilmelerini kastettiklerini pek sanmıyorum.

    11 Yılda oran oranti yaparsak benimde az. Ilk başlarda neredeyse hiç yazmadim takip ederdim, seninde ondan kaynaklı olsa gerek ama yazmama oranini sen halen daha düşük tutuyorsun 2700'de baya az be 😄

    Ben genelde sessiz ve derinden bir şekilde izlemedeyim :hfyeni (18): en çok sistem günleri yazıyorum :) o günler de sayılı olduğu için maalesef böyle oluyor :31582