forum.havaforum.com/attachment/147000/
Mini bir efsane mi geliyor yoksa
forum.havaforum.com/attachment/147000/
Mini bir efsane mi geliyor yoksa
haymana taraflari 20 cm i devirir bu sistemde radar oluk oluk guney ilcelere akacak
baglica da gorus mesafesi 50 metre gok asagi inmis gibi
sivrihisar tarafindan modellerdeki asil yagis ve cephe gecisini gosteren olusumlar yolda. 6-7 mm nin 1 i anca yağdı daha , geliyor kalanları.
Baglica'da basladi orta kuvvette devam ediyor .
Etimesguta hafif ikonu vermiş batı kesimler havada mı görecek yağışı sadece
hayir abi sehrin tamaminda ortu olacak
mgm yarin aksama dogru "kuvvetli kar" ya da "orta kuvvet kar" uyarisi verebilir, cunku Pazartesi sabahi hava daha da soguyacagi icin buzlanma da olacaktir ise gidişte.
ve verdi. ( orta kuvvet kar , 3-7 cm )
Çarşamba MGM 7 derece yağmur gosteriyor. Şu anki ve yağacak olan karları eritir mi
bu sıcaklık günün en yüksek sıcakligi , o gün gece 00:00 dan 23:59 a kadarki süredeki en yuksek sicaklik 7 olabilir.
mgm yarin aksama dogru "kuvvetli kar" ya da "orta kuvvet kar" uyarisi verebilir, cunku Pazartesi sabahi hava daha da soguyacagi icin buzlanma da olacaktir ise gidişte.
bu şekilde gelirse temiz 8-10 cm ekler.
Pazar gecesi bu kez batı semtler bir tık daha çok olmak üzere güzel bir kar yağışı olacak gibi. Sıcaklıklar gayet uygun. Direk kar olarak başlayacaktır. 4-9 cm civarı kaliteli kar örtüsü olacağını düşünüyorum. Yorum yine üstadların.
2-3 Şubat'ın daha iyiye evrilme ibareleri artmış gibi bu arada.
İyi akşamlar..
Guzel bir soğuk cephe geçişi olacak gibi , sıcaklık sorunu da yok , 5-6 cm ekleyebilir
Ozellikle kipcak hocam ve angaralı hocama 2 sorum var :
1- Ankara cevresindeki bu ilginc konvektivite ust seviyenin asiri sogumasindan mi kaynaklaniyor ?
2- Bu yagis yuksek basinc in coreklenmesini geciktirip , yarin gelecek siklon yagislarinin daha rahat Ankara sinirlarina ulasmasina yarar saglar mi ?
Şehrin doğusundaki arkadaşların yazdıklarını bu şekilde hissederek okuyorum....
Baglıca'da da ara ara yoğunlaşıyor neresindesiniz bilmiyorum da , çıkmadık candan umit kesilmez
4-5 cm kar.
4-5 cm kar gostermedi.. hafif bir kar gecisi gosterdi. o da güney ilceler agirlikli.
Dostlar yagış yavaş yavaş şehrin güneyine ve doğusuna odaklanmaya başlıyor. Batı kesimlerde yağışın etkili kısmı yavaş yavaş sona eriyor.
turkiye genele bakınca Afyon radarda sorun var birlesmiyor goruntu, sadece afyon a bakınca fena gozukmuyor bir iki parca daha kopup gelebilir a.b. cok yavas hareket ediyor cunku. ama dediginiz gibi dogu ve guney kesimler 1-2 saat daha iyi yagis alir gibi
afyonda ki kütleler erimeden buraya gelirse güzel olur
enes yaşın kaç bilmiyorum muhtemelen bir abin olarak (37 yasindayim) sessizce kar keyfini çıkarmanı tavsiye ediyorum sana. erimeyecek abicim tamam mı , şu olumsuz ve bi anlamı ve tekniği olmayan yorumlarından vazgeç karın keyfini çıkar. Herkes yoruldu bu gun senin tuhaf yorumlarını okumak zorunda değiliz. Radar dolu merak etme sabaha kadar surer orta yogun sekilde. hadi keyfine bak
bu forumun yaş ortalaması çok mu düştü ?
Ecm dediği olursa kışı kapatalım gitsin batı kesimler saat beşten sonra 3 4 cm örtü den başka bir şey olmaz
ecm nerde demiş mesela saat 5 ten sonra 3-4 cm , bunu nasıl saptadın anlatsana bize ?
forum.havaforum.com/attachment/135732/
Her sistemde güzel başlangıçlar yapan Bağlıca olarak bu sistemde saatlerdir yağmur aldığımız için şu ana kadar bunu yok sayıyorum. Öğleden sonra elbet bişeyler olacak ama asıl gözüm 25-26 da , yağış senaryolardaki artışa dikkat..