Beiträge von aeg_istanbul

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)


    Türkiye şuanki konjuktürde NATO dan ayrılamaz maalesef,ama ilerki yıllarda neden olmasın, geliştirilmekte olan projeler var özellikle Türki Cumhuriyetlerle beraber yapılması planlanan ortaklıklar var bunlar çok önemli iş birlikleri..


    ABD ve Avrupa özellikle Ukrayna gerilimi ve Büyük Ortadoğu Projesi yüzünden hayatta ayrılmamıza izin vermez. Ama bu durumda da NATO'da kalmak hem devletimizin, hem de sınırlarımız dışında kalan Türk ve Müslümanların çıkarına ters. NATO yüzünden 1950'lerden beri ABD uşaklığı yapıp, Müslümanların katledilmesine seyirci hatta bazen destek oluyoruz. Sadece Ecevit 1970'lerde NATO'ya karşı çıktı o da cezasını en ağırından bir ambargoyla ödedi.

    İngiltereyide unutmamak lazim
    (Forumda siyaset denilen şey ulkemiz içi partiler arasi tartışma olmasi lazim bu konuda konusmakta mahsur yok sanirim)


    Aslında kısaca NATO diyebiliriz. ABD, İngiltere, Fransa, İsrail vs. hepsi işin içinde. Bence Türkiye'nin ne yapıp edip Rus ve İslam düşmanlığından başka bir şey yapmayan yozlaşmış NATO'dan derhal ayrılması lazım


    Abd ve Büyük Ortadoğu Projesindeki piyonlar.Amaçları bölgeye istikrarsızlık getirip bağımsız Kürt devleti kurma.Bunu açık açık söylüyor zaten.(Siyasete girdiğimi düşünmüyorum eğer yanlışam yöneticiler mesajımı silebilir.)


    Hamas'a, Filistin Kurtuluş Örgütü'ne, FHKÖ'ye ve Lübnan Hizbullahı'na her fırsatta saldırıp üstüne bir de sivilleri katleden İsrail neden IŞİD'e ve el-Kaide'ye hiçbir şey yapmıyor. İsrail'in yaptığı tek şey IŞİD ile mücadele eden Esad birliklerini vurmak. Bence IŞİD'in arkasında kim olduğu ve amacı gayet açık


    Atatürk konusuna yazamadığımdan buraya yazıyorum (SİYASETE GİRMEDEN)
    Şapka yüzünden asılanlar vardır bunun salonçenuri semih abiye sorarsanız o daha bilgilidir
    Atatürk gibi bir sürü sayısını bilmiyorum ama çok fazla komutan vardı bazı kaynaklarda ise atatürkün yarbay olduğunu asıl baş komutanın(ismini bilmiyorum)başkası olduğu idi
    Şu olmasaydın olmazdık sözünden kurtulun çok saçma bir söz olmasaydın değilde bu sözü askerlerimize doğru yöneltirsek en mantıklısı bu olcak diye düşünüyorum ki biz onlar sayesinde burdayız rahatız
    Atatürk ile ilgili daha fazla araştırma yapılmalı iyi kötü herşey tabi 5816. madde izin verirse neyse daha doğum yılı bile kesin değil 1880de olabilir diyolar


    Atatürk'e büyük saygı duyan ve çok seven birisi olarak son iki cümlene katılıyorum. "Olmasaydın, olmazdık" sözü kimse için söylenmemeli, biraz abartılı kaçıyor :) Onun yerine olurduk ama ne halde olurduk onu düşünmemiz lazım.

    Son cümlene kesinlikle katılıyorum.

    İki düzeltme yapmak istiyorum:
    1) Şapka kanunu aleyhinde davranmaktan idam cezasına çarptırılanlar olmuştur. Fakat bildiğim kadarıyla bu cezalar infaz edilmemiştir. İdama çarptırılanlar da şapka takmayan sıradan insanlar değil, halkı bunu kullanarak kışkırtan ve Menemen Olayı benzeri olaylar yaratmaya çalışan kişilerdi.

    2) Atatürk Balkan Savaşları sırasında yarbaydı ve 25 Nisan 1915'te Anzak ilerleyişini durdurduğu için 5 Mayıs'ta albaylığa terfi etti. Yani Çanakkale Kara Savaşı'nın ilk 10 günü hariç tümünü albay olarak yönetti. Ardından Çanakkale'deki başarılarından dolayı generalliğe yükseltildi. 1. Dünya Savaşı bittiğinde tümgeneraldi. Kurtuluş Savaşı'nda da Fevzi Çakmak ile birlikte mareşal ünvanına sahip oldu.


    Mümkün değil artık,milliyetçilik akımı çıktı bir kere ortaya.Ama güçlü bir devletin olması şarti.


    Osmanlı gibi bir monarşide yaşayacağıma, San Marino gibi bir ülkede özgürce yaşarım. Artık 21. yy'dayız toprak ve güç bir şey ifade etmiyor. Günümüzde sadece bilim ve özgürlüğün sözü geçiyor.

    Ebulfez Elçibey'i belki duyanlar vardır. Azerbaycan'ın H. Aliyev'den önceki cumhurbaşkanı idi. Kendisi Türkiye, KKTC ve Azerbaycan'ın birleşip bir federasyon kurmasını talep etmişti. Keşke hayali gerçekleşebilseydi...

    Not: Sözlerim yanlış anlaşılmasın geçmişte olsaydık Osmanlı'da yaşamak isterdim, ama günümüzde değil.

    Batı düşüncesinin bizi bu hale getirdiğini söyleyen arkadaş lütfen önce Finlandiyada'ki veya Kanada'daki sonra Mısır'daki hırsızlık oranlarına baksın lütfen. Hırsızlık yapılıyorsa üç sebebi vardır:
    1) Caydırıcı cezalar yoktur, hırsızlık yapan iki ay yatıp elini kolunu sallaya sallaya çıkıyordur.
    2) Hırsız iyi eğitim almamıştır. (Öğretim değil, aileden başlayan ahlaki eğitimden bahsediyorum)
    3) Eşitsiz düzen (kapitalizm :D) kişiyi hırsızlık yapmaya yöneltmiştir, başka kazanç kaynağı yoktur.


    doğru.. Hatta bu sefer dönüşünde Fatihin zehirlenerek öldürüldüğü söylenir kendisi genç yaşta idi,tehlikeyi farkettiler,italya ele geçirilseydi işte o zaman avrupa tamamen kıskaca alınacaktı..


    Osmanlı'nın kaderini değiştiren en önemli savaşlardan biri de Malta Kuşatması'dır. Eğer Malta ele geçirilseydi Avrupa devletlerinin sevkiyat noktası ele geçirilecek ve Akdeniz'in hakimi biz olacaktık. Fakat Osmanlı'nın sadece beşte biri asker sayısıyla Malta Şövalyeleri bizi hezimete uğrattı.


    Tavsiye için teşekkürler :)


    Ben de izledim o filmi gerçekten mükemmel.

    "Unsere Mütter, Unsere Vater" de 3 bölümlük Alman yapımı bir mini dizi. Gerçekten bir başyapıt. Galiba önceki sayfalarda bir arkadaş "Generation War" adıyla paylaşmıştı zaten. :)

    Ayrıca "Der Untergang" yine Alman yapımı mükemmel bir film. Hitler'in son günlerini ve Berlin Kuşatması'nı anlatıyor.


    Hitler bize saldırsa elbet bir yiğit çıkardı


    (not: bu yazıda hiçbir siyaset amacı güdülmemiştir.)

    Bence yine de sonumuz Yugoslavya veya Yunanistan gibi Balkan ülkelerinden farklı olmazdı. Daha önce belirttiğim gibi Hitler'e karşı en fazla birkaç ay dayanabilirdik o da ülkenin yüzölçümü ve Boğazlar ve engebeli arazi gibi doğal engeller sayesinde olurdu.

    Başlıca sebepleri:
    1-Her ne kadar Kurtuluş Savaşı kazanılmış olsa da Türk Ordusu Almanlarla savaşabilecek güçte değildi. Gerek personel gerek uçak ve tank gibi ağır silah sayımız Almanlarla kıyaslanamayacak kadar azdı. Savaş sanayimiz yoktu.

    2-1920'li ve 30'lu yıllardaki Doğu İsyanları Türk Ordusu'nu çok yıprattı. Her ne kadar tarih kitaplarımızda yer almasada yıllar boyu devam eden isyanlar ordumuzu bitkin düşürmüştü.

    3-Atatürk döneminde doğal olarak sağlık, eğitim ve sanayi harcamalarına önem verildi. Bu yüzden orduya çok yatırım yapılamadı. (Olması gereken de buydu zaten)

    4-Sovyetler ile aramız tatsızdı. Kurtuluş Savaşı'nda bize en büyük yardımları yapan Lenin ölüp Stalin başa geçince Türk-Sovyet ilişkileri 180 derece döndü. Lenin döneminde Türkiye ve SSCB birbirlerinin en büyük müttefiki iken, Stalin bizi adeta bir düşman olarak görüyordu. Boğazlar Krizi ve Stalin'in Doğu Anadolu ve Karadeniz'i ilhak etmek istemesi ilişkilerimizi mahvetmişti.

    Hitler'in Ruslara saldırması yapılabilecek en büyük hataydı. Kendisinin Napolyon'un hezimetlerinden ders almadığı son derece belli.

    Ayrıca İsmet İnönü bazı hatalı uygulamalarına rağmen bizi 2. Dünya Savaşı'nda tarafsız tutarak Türkiye'yi büyük bir felaketten kurtardı. Eğer Nazilere karşı savaşsaydık Almanlar bizi en fazla birkaç ayda duman ederdi. Yıllarca faşizmin ve savaşın ortasında kalırdık. Eğer Nazilere destek verseydik bu sefer de Ruslar bizi mahvedecekti üstüne bir de Doğu Avrupa ülkeleri gibi Sovyet sömürgesi olup yıllarca komünist bir idare altında yaşayacaktık.