Bence her şey yolunda gözüküyor. Modellerde ciddi düzelme eğilimi var. Her güncelleme işler daha da yoluna giriyor. Net konum, yağış vs. konuşmak için çok erken ama şimdiki duruma göre kıyı Ege ve Akdeniz hariç ülkemizi güzel bir sistem bekliyor. ![]()
Beiträge von aeg_istanbul
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Eski konuyu deşmek istemem ama Carl2 banlandığında forumdan uzaktım, neden banlandı? Merak ettim
-
Allah utandırmasın Semih Hocam

-
20 gün sonrasını nasıl gördün acaba?
Bir hafta sonrası için bir şey belli değilken biraz fazla özgüven dolu bir tahmin olmuş. Pendikçi efsanesi geri döndü, inşallah tutar tahminin.Allah yardımcın olsun
-
Bayrampaşa tarafında patlama var diyorlar o tarafta olan var mı?
Ses taa Taksim ve Ortaköy'den duyulmuş.
-
Hayır ben o zaman okuldaydım. Okuldaki herkes hissetti sonra eve gitmeden sokaktakilere sordum. Çoçuğa sordum o da avizenin sallandığını söyledi ve hemen sokağa çıktı. Ev ile okul arasında 10 dk
İnşaat çukuru vs varsa yakınlarda ondan olabilir. Denildiği gibi metro olabilir. Yoksa hissedilen bir depremin kaydedilmesi lazım.
-
Yağmaz beyler hayal kurmayın.
Tahminlere saygılıyım fakat bu biraz uçmuş. Özgüven ve umut tacirliği arasındaki ince çizgiyi geçmemek lazım
-
2 ila 4 arası depremler bölgedeki stres birikimi hakkında bize bilgi verir ve büyük bir felaket o bölgede bekleniyorsa o felaketi öteler o kadar...
Bölgede horst-graben fayı var. Büyük deprem üretmez bu tip faylar. Sık sık fakat ufak şiddetli deprem fırtınalarıyla enerjisini boşaltır.
İstanbul'da olan depremler de bence iyiye işaret. Beni tam aksine aktif bir fayda hiç deprem olmaması korkutur. Çünkü bir fayda deprem olmuyorsa fay sıkışmıştır ve enerji biriktiriyodur. 3-5 arası depremler fayın ufak depremlerle hareket ederek enerjiyi boşaltabildiğini gösterir.
İstanbul bence 6'yı tolere edebilir. Fakat 6.5 ve üzeri büyük sıkıntı yaratır. 7.5-8 arasından bahsetmek bile istemiyorum
-
Daha kışa girmeden hangi mantik ile kışı bitiriyorsunuz ? Neyin kafasi bu. Kış ayi aralikta baslar subatta biter. Bu sure marta kadar uzayadabilir subattada kalabilir.
Lg G3 Beat kullanılarak gönderildi
Hatta İstanbul'da aralık bile kış ayı değil bence. İstanbul'da kış 1 Ocak-15 Mart'tır.
-
Suriye de günde 2000 kişi ölüyor onlar oyuncak mı sizce? Yediği hurmalar bugün fransayı tırmalıyorStalin'in bir lafı vardır "Bir kişinin ölümü trajedi, milyonların ölümü istatistiktir." diye.
Artık Ortadoğu'da ölümler sıradanlaştı. Ülkemizin herhangi bir yerinde bir saldırı veya bombalama olunca biz bile şaşırmıyoruz, en fazla birkaç gün üzülüp hayatımıza devam ediyoruz. Biz bile artık ölümleri bu kadar umursamazken onların umursamaması gayet doğal.
Ne yazık ki Ortadoğu'ya karışan ülkelerin politikacılarının hatalarını o ülkelerin masum insanları ödüyor.
-
Şimdi baktıkça üzülüyorum tamam onlarda insan belki iyi insanlardı belki kötü orda ama 120ye yakın kişi terörden öldü diye gündeme şak diye oturdu o bombalar suriyede filistinde her gün patlıyor fransada ölenler insansa suriyede filistinde ölenler insan değilmiHocam bu "köpek insanı ısırsa haber olmaz, insan köpek ısırırsa haber olur" gibi bir şey.
Ne yazık ki Ortadoğu'da ve hatta ülkemizde bu tip saldırılar olağan şeyler oldu, o yüzden gündemde yer almıyor. Ayrıca Suriye ve Filistin resmen savaş bölgesi. Oradaki olaylar terörist saldırı değil, savaş. Bu ayrımı da yapmak lazım.
Fakat Fransa gibi bir ülkede böyle bir şey çok nadir olur, bu yüzden de doğal olarak haber niteliği taşıyor.
Ayrıca ölü sayısı da çok fazla Irak'ta, Suriye'de bile bu kadar büyük çaplı saldırılar az oluyor.
Ölenlere de Allah'tan rahmet dileyelim. Ölümün dini, dili, ırkı olmaz.
-
Modeller ve diyagramlardan sonra endeksten de golü yedik
Ne güzel negatiften nötre derken nötre bile inmeden yeniden pozitife yönelmeye başlamış lanet olasıca -
Atatürk'ü rahmet ve saygıyla anıyoruz. Ruhu şad olsun, nur içinde yatsın.
-
Şimdiye kadar öyleydi gerçekten. Ama veriler bu kadar güzelken yaptıkları kış tahmini olacak iş değil.
Yalnız accu'nun kış tahmini tutarsa şaşırmam bu kasım ayından sonra. Ekim sonundan kasım ortasına kadar 25 günlük yağışsız bir periyot nedir hacı? 10 gündür havada bulut yok, en az 10 gün daha da böyle devam.
-

Palme lise kitabı. Fizik ödülü olmasın o? :D323 Rezil edeceğim seni palme!

Hadi kimya de, hatta tıp de ama barış ne ya

-
Semih hocama çok katiliyorum. Hatta istanbula kar geliyor felan diye de iddia ediyorlardi maalesef...Ben de katılıyorum Semih Hoca'ya. Tutturmuşlar "Meteorolojide imkansız yoktur" diye bol keseden uçuyorlar
-
Yüksek basınç her şeyi bozdu.
Çılgın y.b. ılıkçıları coşturuyor

-
-
Çok şanslısın, bilesin...:D
Biliyorum

-
Washington DC.
Washington'ın iklimi İstanbul gibi hatta biraz daha ılıman galiba. Ben Boston'a gidiyorum ocak sonunda geçen sene -17 derece ve biriken yerlerde insan boyu kar gördüm.