Üst seviye rüzgarları ve jetler karayel. Bu Anadolu yakasının biraz önde olmasını sağlayan etkenlerden biri. Fakat aşagı seviyeler yıldız olduğundan ve asıl nem yoğunluğu aşağı seviyelerde olduğundan iki yaka arasında büyük fark oluşmayacak. Merkezi Orta Karadeniz'e inen ULL doğuya kaydıkça önce Avrupa Yakasında oluşan bantlar yavaş yavaş Anadolu'ya kayacak. Gök gürültülü kar fırtınası 50-60 km rüzgarla birlikte özellikle yeni yıla girdiğimiz saatlerde etkili olacak. Istanbul'da kıyılarda 25 cm garanti, yükseklerde ise kar küreme araçlarını, dozerleri ve kürekleri hazırlayın.
İki yakanın şansı eşit diyelim bu iş huzur içinde çözülsün Gerçi burası her halükarda buralar rakım ve karasallıkla farkı kapatır Tek korkum 6 Ocak'taki gibi sistemin sadece Anadolu yakası hatta sadece Kartal-Pendik-Tuzla sistemine dönüşmesi
aynen yoğun kar ikonlarını yarım saat önce falan eklemişler sabah baktığımda 2 kar tanesi vardı istanbul üzerinde... tamamen meteorolojik değerlendirmelere göre mi ekliyorlar kar ikonlarını yoksa istanbulun metropol olmasından dolayı yaşanabilecek aksaklıkları göz önüne alarak mı?
Tamamen meteorolojik, yoğun kar yağış miktarının çokluğunu belirtir.
Ilıkçı değilim totem de yapmıyorum ama nedense bu sistemden yağış açısından umutsuzum.Geçen 17 şubatta gerçekten güzel kar yağdı aralıksız ama içimden bir ses bu sistemin aralıksız bir şekilde kar bırakmayacağını söylüyor umarım yanılırım...
Sistem yaklaştıkça beni de sebepsiz bir şüphe kaplıyor. Neden bilmiyorum. Fazla heyecandan olsa gerek
Semih hocam cevap vermediniz yılbaşı gününden itibaren 2-3 gün Büyükçekmecede mi kalayim merterde mi kalayim ? Merter tarafında modeller daha fazla gösteriyor ama her seferinde Çekmece bi tane sağlam dek alıyor alt üst ediyor sizin tahmininiz nedir ?
Tamamen şans işi, DEK işi hiç belli olmaz. İki tarafın da şansları bence eşit.
Beni acayip heyecan sardı. Heyecan, merak, sevinç, şüphe, "hayal kırıklığı olur mu" korkusu hepsi bir arada. Sistem gelse de kurtulsam şu ruh halinden.
Semih Hocam, meteogramlarda deniz kıyısında sıcaklık sıkıntısı var gibi duruyor. Başakşehir'de zaten sıkıntı yaratmaz ama bu 850 hPa değerlerinde sıcaklık sıkıntısı olması bana gerçekçi gelmiyor. Ayrıca sistemin pazarı da kapsama olasılığı sürüyor mu hala? Gerçi 4 gün de gayet yeterli olacaktır bence.
Samet bey sitede çok fazla gereksiz mesaj var bunlarla ilgili yaptırım uygulayacak mısınız
Sitede o kadar çok sayfa ve mesaj var ki adminlerin tek başına yetişmesi mümkün değil. Şikayetçi olduğunuz mesajları rapor ederek adminlere bildirebilirsiniz. Böylece adminler gereksiz/uygunsuz mesajlara daha kolay ulaşacaktır.
Bu haritada isimleri verilmiş ilçeler arasında benim bulunduğum yer de dahil neyi belirtmek istediniz burada burdaki işaretlenen bölgeler sistemi zayıf bir şekilde mi alacaklar ?
Her kar yağışına efsane demeyi bırakın.Aralık ayında Istanbul kıyılarında ne zaman efsane kar oldu hatırlamıyorum bile. He 350 rakımlı yerlere Istanbul diyorsanız, bir şey diyemem.
Vallaha ben 2002'de gördüm. Anaokulundaydım, ilk kar tatilim oydu