Beiträge von Havaforumsevdalısı

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Biz de fanatiğiz eyvallah ama bugüne kadar sosyal medyayı geçtim hiçbir arkadaş ortamımda dahi küfür etmem futbol için. Ergense ergen. Yaşı kaça gelmiş. Yazık ki bu tip insanlar evlenip çocuk sahibi olup bu topluma kendilerinin yetiştirdiği çocukları koyacak. Allah hepimize özellikle de henüz genç olan kardeşlerimize akıl fikir versin. Delicesine sevin, tutkuyla bağlı olun takımınıza ama ne insanların kalbini kırın ne seviyenizi düşürün ne de kendinizi küçük düşürün.

    Yabanci kuralinda atlanan yeri bir daha soyluyorum, siz duzgun transfer politikasi guderseniz scoutlar iyi calisirsa omer bayrami tarik camdali vs almazsiniz bunlar yanlis transfer politikalarinin sonucudur, yabanci kisitlamasinin degil, ayrica yetenek dogustandir kimse calisarak yetenek gelistiremez oyle olsaydi 1 messi 1 ronaldo olmazdi. Bazi seyler calisilarak gelistirilemez

    Türkiye'de altyapı sil baştan düzenlenene kadar scoutlar yine pek faydalı olamaz hocam. Bizim medyasından, taraftarına ve başta kluplar olmaz üzere nasıl futbolcu yetiştirilir bunu geliştirmemiz lazım. Yetenek konusuna gelirsek tabi ki zaten bir oyuncu profesyonel futbolcu olduysa belli bir yeteneği vardır ama örneğin Selçuk İnan. Bir oyuncu kendine ne kadar kötü bakar ve çalışmazın canlı örneği.Verdiğim örnek buydu aslında.

    Havaforumsevdalısı abi pasoligi çıkaran şahıslar suçlu bunda . Sakaryaspor,Kocaelispor,Eskişehirspor ,Göztepe en kötü 10 bin kişiye oynuyorlar kendi sahalarında bu klüpler .

    Pasolig uygulamasına ben de karşıyım. Teknolojinin bu kadar geliştiği ortamda olay çıkaran,sahaya yabancı madde atan vs. şahısları bulmak çok kolay. Pasolig tamamen ticari kar amacıyla yapılan bir uygulama. Türk futbolunun yıllarca yerinde saymasına ve son 5 yıldır da sürekli geriye gitmesinin temel sebebi yabancı kısıtlamasıydı. Yerli futbolculara ödenen fahiş bonservis bedelleri, yüksek maaşlar klupleri çıkmaza soktu. Hiçbir Anadolu klubünden yıldız bir yerli futbolcuyu kiralayamazdınız ancak satın alabilirdiniz. Oysa kuralla olumlu olarak bir oynandı neler değişti. Talisca gibi bir futbolcuyu kiraladı Beşiktaş. Moses gibi bir oyuncu kiralık geldi. Ekonomik olarak zor durumda olan klupler Avrupadan oyuncu kiralayarak takımlarını daha rahat güçlendirebiliyor. Hasan Ali, Şener, Tarık Çamdal, Ömer Bayram, Necip Uysal vs. gibi oyuncuları izleyeceğimize Talisca ve Moses izleyelim. Ozan Kabak gibi bir genç Maicon gibi bir oyuncuyu yedek bırakıp 6 ayda Avrupaya gitti. Demek ki çalışınca oluyormuş. Türk futbolcuları belki çok yetenekli değil ama futbol sadece yetenek değil. Çok çalışarak bu açığı kapatabilirler. Umarım bir gün biz de bir sezonda 3-4 tane Ozan Kabak, Cengiz Ünder, Cenk Tosun satarız.

    İki konuyla ilgili yorum yapalım:

    1- Tamam Fenerbahçe ve Galatasaray'a ekonomik yaptırım uygulansın ve ligden düşürülsün. Anadolu klupleri yiyecek ekmeğe muhtaç olurlar. Saydığım iki takımın taraftar toplamı 60 milyon. Yayın geliri, ligin zaten olmayan değeri tamamen biter ve Türk futboluna kilidi vurursunuz. Çoğu Anadolu takımının maçını izliyorum. Sıradan bir lig maçında stadın yarısı boşken Galatasaray ve Fenerbahçe geldiğinde kapalı gişe oynuyor. Sözüm o ki Galatasaray ve Fenerbahçe ligdeki birçok takımın ekmek teknesidir. Bu iki çınar olmadan bu gemi yürümez.

    2- Futbolcu yetiştirme konusuna gelirsek; Avrupa'daki yaşam kültürü ile alakalı tamamen. Maritimodan Benficaya gelen bir oyuncu şöhrete kapılmadan yine kendisine verilen görevi yapıyor. Bizde ise Anadolunun bağrından kopup İstanbul'a giden genç medyanın da şişirmesiyle ben artık oldum şöhretim diyerek yıldız tripleri atıyor. Kendini geliştirmeyi geçtim geldiği klupteki performansı dahi göstermiyor.Hele bir de yabancı kısıtlaması varsa alıyor 3 yıllık sözleşmeyi de ondan sonra canı isterse oynuyor. Oysa altyapıda sadece futbol değil karakter de oturtuluyor Avrupa'da. Yediği yemekten, dinlediği müziğe, hobilerinden, eğitimine kadar yön veriliyor gençlerin. Biz de ise saldım çayıra mevlam kayıra sistemiyle hem torpilin döndüğü hem de ya tutarsa mantığıyla altyapıdan daha yıllarca hiçbir şey olmaz.

    Bu sezon kış aylarında birçok kez problem yaşadık bölge sayfamızda. Hatta bir süre ara bile verdim yazmadım kimsenin kalbini kırmamak için. Ama bu süreçte Samet hocamız gelip bölge sayfasına kadar gelip durumu kontrol altına aldı. Özelden yazışarak bir şekilde sorunların üstesinden geldik. Eğer burada aile isek aksi oluşumların düşünülmesi veya bu yönde benimle misiniz değil misiniz tarzı cümleler yanlış. Bu forumdan çok gidenler oldu ama hiçbir şey eksilmedi. Hiç beklemediğim insanların Amedspor ile ilgili yazdıkları ve yeni forum açma istekleri beni hem şaşırttı hem üzdü. Yönetim doğru kararı vermiştir. Burada üslubunu koruyup trollük yapmayıp ve başka hevesler içerisinde olmayan herkese sonuna kadar kucak açılmıştır. Değerini bilenlere...

    Başakşehir şampiyon olsun. Ve Allah'tan tek dileğim grupta M. City gelsin de şu çakma City akbilspora yüzyıllık tarihi skoru bir yapıştırsınlar. Gerçi Abdullah Avcı yedek kadro çıkar zaten. Malum Avrupa onlar için önemli değil!!! Burnley gibi bir takıma dahi elenen takımı Psg, City, Münih kevgire çevirecek ve o şampiyonlar ligi maçlarında Başakşehir'i destekleyenler kendine Galatasaraylıyım demesin zaten!