İnşallah yarın ki güncellemelerde olumlu çıkar. Acaba ustalar bu aşamadan sonra 3 günlük süreçte oluşacak en iyi tabloyu ve en kötü tabloyu çizebilir mi?
Beiträge von havanasil
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Arkadaşlar Efsane Semih sanırım bu akşam bir yazı paylaşacaktı sistem ile ilgili, ne oldu?
-
İTÜ_Meteorloji rumuzlu üyenin kovulduğu falan yok arkadaşlar:
http://www.havaforum.com/uye-itu-meteoroloji.html
1 saat önce son ziyaretini yapmış.
-
İTÜ_Meteoroloji lütfen sizde net tarih ve bölge olarak tahminlerinizi yapın. Semih bey net tahmini bildirdiğ ve sahiller 30cm'den az alsın tahmini bırakıyorum bile dedi. Burada sizinde net bir tahmin yapmanız gerektiğini düşünüyorum.
-
Arkadaşlar farklı görüşler neden bu kadar tepki topluyor ben anlayamıyorum. Sonuçta burası bir forum ve saygı çerçevesinde düşünceler paylaşılıyor. Zaten Salı'dan sonra belli olacak neyin ne olacağı. O zaman tahminlerinde yanılanlarda burada olup eyvallah derse sorun yok. Ben İstanbul Avrupa Yakası Bakırköy civarında yağışın hangi seviyelerde olacağını Semih beye sormak istiyorum? Hepimizin isteği aynı ancak bu sistemin de avrupa yakasına etkili kar bırakmayacağı düşüncesindeyim.
Forum bence böyle karşıt düşünceler olunca keyifli oluyor. Üslup düzgün olduktan sonra konuyu münazara etmenin keyfi bambaşka.
Edit: Umarım Efsane Semih'in de dediği gibi 30cm kar görürüm. Çarşamba ölçüp foto göndereceğim.
-
Arkadaşlar gerginlik yaratacak bir durum yok. Forumdaki herkes bence saygıyı hakediyor. Efsane Semih gerçekten tahminlerinde çok başarılı ve ben şahsen haklı çıkmasını çok istiyorum. Sonuçta hepimiz bu beklenti için buradayız eminim ki ancak dek yağışlarının heyecanına fazla kapılmamak lazım. Bu yağışların bir kesinliği yok diye düşünüyorum ve sistemler bize gösteriyor ki ist avrupa yakası için ciddi bir kar yağışı olmayacak. Bu gece bol bol dua edelim inşallah.
Burada belli veri ve öngörülere bağlı tahminler yapıp bir kaç gün içerisinde bu tahminlerin tutarlılığını gözlemlemek çok keyifli oluyor. Ben isterim ki saygı çerçevesinde Efsane Semih ile İTÜ düşüncelerini paylaşsın. Sonucu da 7-8 Ocak gibi hepimiz görmüş olalım.
-
Oyle bir kanit sunarki bir daha korkarsin buraya gelmeye:D
Bence böyle söylemeye gerek yok. Sonuçta buradaki bütün yorumlar birer tahmin ve gerçekliği tamamen yansıtamaz. Bende Semih beyin bu soruya olan cevabını bekliyorum. -
Mgm İstanbul için Pazartesi gününü yağmurdan sulu kar'a çevirmiş.
-
Ben de Marmara bölgesinde etkili kar yağışının olacağını düşünmüyorum. Etkili bir soğuk olacak, geceleri don olayları gözlemlenebilir. Ancak yine tatmin edici bir sistem olmayacak bence. Umarım yanılırım.
