Beiträge von ldr1907

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Kandilimiz mübarek olsun, geceyi ibadet ve dua ile geçirmek lazım. 1 senelik önümüzdeki kaderimiz taktir edilir. O yüzden bela ve musibetler için hem kendimiz hem ülkemiz adına dua edelim. Kaç yıldır başımızdan bela musibet eksik olmuyor.

    Dur şimdi hiç sırası değil.

    Code
    2023.03.06 00:28:55  40.7588   27.4252        8.6      -.-  1.5  -.-   GUZELKOY ACIKLARI-TEKIRDAG (MARMARA DENIZI)       İlksel
    2023.03.06 00:22:01  40.3590   27.5683       11.0      -.-  1.5  -.-   ERDEK KORFEZI (MARMARA DENIZI)                    İlksel

    Hocam Maraş depreminden sonra fazla sessizdi sanki Marmara. Arada olan depremler bile durdu. Normal bence.

    Mart ayiyla ilgili hic iyi seyler soylenmiyor

    Dünyanın sonu gelirse şaşırmam

    Endişe ve korkuya gerek yok hocam. Özellikle Cübbeli hocanın dedikleri gündem oluyor ben kısa özet geçeyim. Hoca her sene bunu söylüyor zaten. Geçen sene de dedi Mart'ta hiçbir şey olmadı. Dediği şey Mart'ta deprem olacak şu olacak bu olacak değil. Mart ayı bela ayı derler ya, belli zamanlarda belalar takdir edilir ve 1 senelik musibetler Allah katında yazılır diyor. O yüzden o gece ve günde dua edin, belalardan afiyet isteyin diyor. Kendimiz ve ülkemiz için dualar edin diyor. Kötü bir niyeti yok. Astrologlar da bir şeyler sallıyor ama onlara da inanmak akıl işi değil. Zırt pırt bir şeyler diyorlar illa biri tutuyor. Gaybı yalnız Allah bilir. Özellikle şu zamanda deprem olacak, bela gelecek vs denilince hiçbir şey olmuyor. Çünkü bu şeyler hep ansızın olur ve kimsenin haberi olmaz. Maraş depremini kim bilebildi? O yüzden endişe etmeye gerek yok. İnançlı biriyseniz dua ve tedbire devam edin.

    Hikaye hocam o rakamlar inanma. Tüik'in açıkladığı rakamlar ne kadar doğruysa bu da o kadar doğrudur.

    Cübbeli Ahmet Martın 14 gibi 15 felan bişeyler var felan diyo. Anlayamadım. Kar fırtınası yada sel felan ufukta görünen birşey var mı? Ulan İnşallah Kar Fırtınasından Bahsediyordur.

    Yok ya alakası yok hocayı ben severim. Her sene söyler neredeyse. Mart ayı bela ayı derler ya, koruma için dua ve zikirler paylaşır. Hem kendimiz hem ülkemiz adına bela ve musibetler için devamlı uyarır. Karla falan alakası yok.

    Allah yardımcımız olsun

    Bi sallanmayan Marmara kaldı , iyice korkar olduk :(

    Valla Marmara gerçekten sessiz. Çok nadir tek tük oluyor. Ama Marmara denizindeki fayların karakteristik yapısı sanırım böyle. Hiçbir zaman çok hareketli görmedim. Çok hareketli olunca zaten orta büyüklükte deprem oluyor genelde.

    Konuda bazı yanlış ifadeler geçiyor. Öncü deprem olduğuna nereden kanaat getiriyorsunuz?

    Konuda fazlaca yorumum olmuştur, birkaç gündür yazmıyorum bundan sonrası içinde fazla yazmayı düşünmüyorum. Bir-iki sayfa önce Cenk Yaltırak hocanın bir videosu vardı, bir kanal tarafından yayınlanmış. Özellikle konuya yabancı bilgisi olmayan, Marmara bölgesi depremselliğini merak eden, hangi fay nedir ne değildir diye soran herkesin izlemesi gereken muazzam bir video. Hoca tam bir öğretmen, saygılı kibar konuya hakim bilgileri sabit ve bunları çalışmalarıyla örtüştüren muhteşem bir bilim insanı. Açıkçası bu videodan sonra özellikle Marmara konusunda fazla konuşmaya gerek yok nacizhane, cevaplar o videoda..

    Herkese iyi forumlar

    Tamamını izledim çok iyi bir sunum olmuş. Hocanın verdiği emeklere çabalara hayran olmamak elde değil. Helal olsun gerçekten.

    İstanbul- martılarda huzursuzluk ve fazla ses çıkarma var ama herhangi bir bilimsel dayanağı yoktur ! sadece fazla anormal geldi bugünkü sesleri.

    Geçmişte böyle onlarca sey bildiren oldu, bu gece köpekler çok havlıyor, kuşlar ötüyor vs hiçbir şey olmadı. Bunlara inanmıyorum. Maraş depremini kim bilebildi, hangi hayvan haber verdi? O yüzden endişelenmeye gerek yok diye düşünüyorum.

    fayın her bölümünde sabit değil, Adalar fayı normal fay biriken deformasyonuda farklı 1766a-1766b ile birlikte kırılması imkansız kayma hızı kaf ana segmentler boyunca 19±3mm denebilir.

    Sayın hocam boydan boya tek seferde kırılabilir falan diyor ya Celal Hoca. Toplam kaç km oluyor ve 7.9'a kadar ulaşır mı büyüklük?