Beiträge von ldr1907

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Depremde hayatını kaybedenlerin Allah mekanlarını cennet eylesin. Yakınlarına ve sevenlerine sabırlar versin, asla onlar gibi hissedemeyiz. Bir de maalesef bu depremler sürecek arkadaşlar. Yaşadığımız coğrafyayı tanıyın. Allah tekrarını yaşatmasın diyoruz ama maalesef yaşatacak. Çünkü bu Allah'ın kanunu, kendi kanununa muhalefet etmez. Nasıl sonbahardan sonra kış gelmesin diye dua etsek kabul olur mu, olmaz. Aynı onun gibi depremler kıyamete kadar sürecek hem de artarak. Bize düşen tedbirimizi alıp, dua edip kadere razı olmak. Ancak görüyoruz ki ne devlet ne de millet hiçbir şeyden ders almıyor. Felaketimiz İstanbul depremi olacak ne yazık ki. :(3232

    Şubat 20'ye kadar hiçbir şey yok kabul edelim. Şubat'tan 10 Mart'tan 15 gün toplam 25 günümüz kaldı. Ve maalesef 300+ saatlerde gözüken ve her güncellemede değişen görüntülerden başka bir şey yok. Oysa Kasım ayında bile yağan kardan sonra bayağı umutlanmış, o senenin bu sene olacağını düşünmüştük. Hayırlısı artık, beklemek ve dua etmekten başka yapacak bir şey yok.

    Şöyle canilikleri görünce diyecek bir şey bulamıyorum. Bir insan nasıl bu kadar şerefsiz adi olabilir?

    Zaman gösterdi ki; cennet ucuz değil cehennem dahi lüzumsuz değil.

    Zalimler için yaşasın cehennem.

    Hocam siz KIŞ MEVSİMİNİ bitirmiş olabilirsiniz ben ve benim gibi düşünen arkadaşlarım bitirmedik. ;) İyi forumlar diliyorum bu arada bir sistem gelirse eğer sizi burada bu sözlerinizle hatırlatırım yalnız. 😄❄️❄️❄️❄️

    Ben bitirmedim yahu, zaten ironi yaptım o mesajda ünlem var. :) Olaylara mizah yönünden bakarım genelde gülelim diye ondan da o videoyu hazırladım boşa can sıkmaya gerek yok. Mart ortasına kadar umut var.

    Ben umudumu kaybetmedim! Mart ayında bile sistem alan bu şehir için erken havlu atıyorsunuz! Kış bitmeden kışı bitiyorsunuz. Şükür edelim ki baraj oranlarımız kötü değil. Biz görsel açıdan gözümüz kar görsün, kara ayak basalımda istiyoruz bu doğru ama unutmayın henüz kış bitmedi.. Yağışlarımız iyi kötü oldu ve baraj oranlarımız da yükselmeye sebep oldu. İlk yarı kötü geçmiş olabilir (kar açısından) ama ikinci yarı var önümüzde. Lütfen kışı kapatıp bitti demeyin.

    Kusura bakmayın aklıma direk bu geldi, yarım saattir bunu kesip video yapmakla uğraşıyordum. :hfyeni (18): Umarım bitmez ama. :)--


    Taksici videosunda İçim cız etti bu nasıl bir caniliktir Allah belalarını versin. Ülke nereye gidiyor böyle kimse güvende değil, ne hukuk kaldı ne adalet. Onlarca sabıkası olanlar, katiller rahat rahat adam öldürüyor çünkü yaptıkları yanlarına kâr kalıyor. Kısasta gerçekten hayat vardır.


    Ey (nefsânî arzuların karışımından arınmış) hâlis akıllara sahip olanlar! (Öldüreni öldürerek uygulayacağınız) kısasta sizin için büyük bir hayat vardır. Tâ ki siz (kısastan korkarak cana kıymaktan) iyice sakınasınız! (Bakara 179)

    Şubat geliyor yine ne zaman şu konu aktif olsa açıkçası korkuyorum. Maraş depreminin senesi gelirken hele ki söz konusu marmara denizi ise insan cidden tedirgin oluyor. Geçmiş olsun.

    2019'da 5.8 olan depremden sonra bayağı bir depreme olan ilgim arttı. Her gün kandilliye bakıp son depremleri incelerim. Marmara denizinde bu kadar deprem aktivitesi bu döneme kadar yoktu, ben pek hatırlamıyorum. Bu sefer uzun sürdü ve hâlâ yokluyor. Yoksa beklenen depremin öncü hareketleri mi diyeceğiz onu da bilmiyoruz. Kötü olan hem kendimde hem de insanlarımızda artık iyice boşvermişlik hali var, depreme bile alıştık. Marmara bölgesinde milyonlarca insan tabutlarında o günü bekliyor ama kimsenin umrunda değil. Çok ilginç bir milletiz.

    Deprem için kriterim ekşi sözlüktür. Adamlar olurken konusunu açıyorlar. Baktım buna daha kimse yazmamış, demek ki hisseden yok bile. Son zamanlarda olağan hale gelen Marmara denizi depremlerinden biri olabilir ve bir şey diyemeyiz.

    Mgm nin tahminleri çoğu zaman tutmuyor kışın karı yazın orajları da bilemiyorlar resmi kurum olarak artık dikkate alınmamalı bunla ilgili çevre şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığı bu kurumla ilgili ciddi yaptırımlar yapmalı

    Devlet destekli daha teknolojik imkanlarla yeni bir hava tahmin kurumu kurulmalı

    Ülkemizde nasıl olsa yalancıyı şey yapmıyorlar, her kurumda bu var maalesef.