Yağışlar Elazığ'da özellikle Hazar gölü ve kuzeyinde kalan Maden'de yer yer çok şiddetli yağacak il merkezine yaklaştıkça yağışta azalma görülecektir. Merkezde çok kuvvetli yağmaz ancak sürekli hafif yer yer orta ve bir ara kuvvetli alırsınız.
O zaman bizim köyün bayagi yoğun kar almasi lazım madende ve rakımı 1400 m
Şuan itibariyle yer yer bölge genelinde devam eden yağışlar ilerleyen saatlerde etkisini bölgemizin batısından başlayarak daha da arttırması bekleniyor.
Elazığ da sabahtan beridir hafif yağıyor inşallah bu akşam kuvvetli yağar.
Ecmwf siklon verdigi için ayın 1'de havayi isitiyor ama yağış kuvvetli. Gfs de siklon olmadıği için ısınma yok ama yağışta pek kuvvetli değil. Yani aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık.
Yalnız Malatya da şimdi baktım 850 0,3 oluyor en fazla buda pek bir sorun oluşturmaz. Tabi öğlen güncellemesine göre konuşuyorum. Akşam ab'yi batıya kaydırirsa bol lodos yeriz dua edinde kaymasın.
Yağışların kuvvetli olduğu zamanlarda 850 pha 1 derece'nin üzerine çıkıyor buda karın kalitesini etkiliyor. Yağmura dönüsmese bile yerdeki karları eritir.