Beiträge von syseng

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    bu is kader kismet isi degildir, hele ki dua ile tutturucak bir eylem hic degildir. hava gozlem istasyonlari vardir, hergun ucurulan balonlar vardir, uydulardan gelen veriler vardir az cok sapmalarla cogu tutan tahminlerdir ve hicbir zaman 10 15 gun sonrasi siddeti %100 tutan net bir tahmin olmamistir. dua ile olacak isler olsaydi tarihte gorunen hava felaketleri icin toplu dua gunleri duzenlerlerdi. lutfen bilimsel verilere dayanarak yorumlar yapmaya calisin, bilginiz yok ise bilgi sahibi insanlarin verilerini takip edin lakin sacma sapan yorumlarinizla konulari amacindan uzaklastirmayin.

    Bulut türleri benzer burada da. Sağanaklar oluyor şuan yağış yok. Resimdekinden daha kara bulutlar var. Resim var telefondan nasıl atarım?


    6 saate gerek yok, şenlik var bu mesajında zaten. neyse zaten kaale aldığım bir üye değildi (yorumları açısından)


    iyi forumlar.

    kardeşim saygı duymak lazım abartma,boşver takma :D


    abarttığım yok lakin hava bilgisi sıfır, anca kuru sıkı. forum da mesaj sayısına göre yönetici ataması yapılmıyor ki neden böyle sürekli mesaj atma ve gerçek dışı bilgiler vermeye çalışıyor? anlamsız.


    Radar bomboş fakat üst üste çise sağanakları geliyor. Islatıyor. Hava kapkara. Rüzgar sallıyor. Saat 8-9'da kar muhtemel. Salladığım falan yok. Herkes gibi tahmin yapıyorum, aynı verileri farklı yorumluyorum.


    aynı veriler farklı yorumlanmaz, gördüğünü söylersin. bu dolar 2,61 den 3'e çıkacak alın demeye benziyor. hem havanın durumunu tahmin edecek bilgi seviyen nedir ki ?! 20:00-21:00 saatlerinde kar yağdırabiliyorsun?. ütopya'yı mı izliyorsun? forum yöneticileri bu arkadaşı nasıl görmüyor?


    ne alaka sistem yok iken +kaçlar vardı bilmiyorum herif gelecek gelecek diyordu sadece yağış konusunda yanlışları var o kadar yoksa tahminlerinde başarılıydı



    buradaki amac yagislari tahmin etmek degil mi zaten? radarlari herkes inceliyor, bos bos baktigini sanmiyorum kimsenin. gelecek olan da mart'in olagan yagislari. olagandisi birsey sozkonusu degil. en azindan simdilik.

    root bir bot arkadaslar. forumun birsekilde uye tutmasi gerek. bunu da root ile sagliyorlar. bir (1) adet tutarli tahmini yok. kaang2 gibi biri vardi. o da ayni sekilde muhabbetten baska birsey degil. neyse,


    iyi forumlar.


    Semih hoca maalesef başarısız oldun, her yere 30cm dedin, uskudar 1 cm ile kapıyor sistemi. Abartmamak gerekiyor, her yer için söylemeyecektin.


    senin derdin nedir arkadasim? burasi tahmin sitesi/forumu. herkes modelleri okudugu kadar yorum yapiyor zaten. buraya uye olmussun ki takip ediyorsun, eger tahminleri begenmiyorsan ve amacin hava tahminleri disinda ise lutfen uzaklas.

    sistem 12 saat gec girdigi icin ve dekler hesap edilmedigi icin dun aksamki kararin sonra degismesi normaldir. lakin havanin bundan sonraki rotasi onemlidir.

    ogleden sonra butun ogrencilerin tek sorusu sorulacak, okullar 09.01.2015 tarihinde tatil olacak mi? evet semih %75 tatil olur demistin, suanki durum nedir? tahminlerine gore hava yarin nasil olacak ? cevaplarsan cok kisi faydalanmis olacaktir.