Beiträge von PANDORA

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Negatif endex sebebiyle görülen görülecek olan görülmüş olan her şey değişkendir.

    Yorum yada tahmin yapıp beklenti içinde olmak yanıltacaktır.

    Bu endexler maalesef bölgemize yaramamakta.

    Büyük bir oluşum oluşursa ancak kıyısı köşesi şeklinde beklenti içinde olabiliriz.

    Negatif güncellemeler var , genelde negatif nao kaba tabirle = izlanda da yüksek , asor adalarında alçak basınçla ilişkilendirilir.

    Barents denizinde ki yüksek devasa , üstten indirdiği devasa AO salmış kendini bu görüntüler başlı başına negatif verebilir böyle bir devasa oluşumda sahiller adına pek bir beklentim olmasada yükseklerimiz için cidden keyifli görüntüler göreceğiz.

    Hemde başindan sonuna umut vermeyecek şekilde, abd tarafı coşmuş yine kelebek etkisi bize ters mantık kötü oluyor, en azından ha böyle n yağışlı kapatsak, ezbere olacak ama ocak ortalarında n sonra ancak

    ABD tarafı bizim(Karadeniz) için bir kıstas olmuyor Avrupa'da yüksek hakimiyetine zemin hazırladığı için fayda bile sağlıyor diyebiliriz lakin bir şartla Grönland yükseği olmaksızın.

    ve buna PV'nin konumunuda eklememiz gerek.

    Örn:

    Veri paylaşım ve değerlendirme merkezi olduğu için öncelikle konuyu takip eden herkesten özür dilemek istiyorum.

    Cevap hakkı doğduğu için show yapılmasına üzerimden 10 hpa hakkında yanlış bilgi verilmesini ve bununla art niyetli şekilde prim yapılmasına müsaade edemeyeceğim.

    Son yorumum olacak zaten. ;

    Nitekim :

    10 hpa (Stratosfer) kullanılarak Vortex'in hal ve hareketleri izlenilerek uzun vade için tahmin yapılmakta ve bu seviyede en küçük emareler kış adına belirleyici unsur olmakta KYK de. Isınma olarak beklentim tamamen şahsi beklentimdir vortex'in şekil, hareketleri ve ısı transferlerine bakarak bu beklenti içinde olduğumu dile getiriyorum tamamen şahsi.

    10 hpa Stratosferde ki değişim ve tarih aralıkları öyle 500-850 hpa'ya bakarak tarih olarak yorumlanabilecek bir şey değil. '' O tarihler '' diye kastettiğiniz herhalde atmış olduğum görsel den bahsediyorsunuz 10 hpa tahminleri ısınmalar alt seviyelere yansımaları ay' bulacak kadar süre de olabiliyor eşleşme durumundan kaynaklı.

    ''verdiğiniz tarihe ve attığınız görsele yorum yaparım.''

    10 hpa yorumlanırken model çıktısına bakarak belirli bir tarih adına yorum yapamazsın 850 hpa değil ki bu.

    yazılmış olan bu komik yorum ise tüm olayın özeti : '' attığınız görsel ve verdiğiniz tarih
    gayet güzel soğuk ve sağlıklı bir çekirdek ve Ural civarından sokulmaya çalışan nispeten sıcak bir kütle ''

    inan artık yorum yapabilecek bir durum değil bu.10 hpa seviyesinde hangi kütleden bahsediyoruz tam olarak ? kütle ? 10 hpa ?

    10 hpa tamamen uzun vade işi, 850 hpa 500 hpa bakmaya benzemiyor maalesef.

    arkadaşları yanlış bilgi ve verilerle aklını bulandırmamak gerekir.

    Teşekkür ediyorum.Söylediğim gibi ikili atışma özellikle bilgi kirliliği içeren durumlarda yapmıyorum maalesef hele içerisinde art niyetli bir show varsa bulunmuyorum.

    İşi ehli Judah Coden' e bırakalım ; üst yorumu okuyan arkadaşlar bu blog'dan devam edelim temizlenelim lütfen.


    AO PV Blog

    O blog yazılarına çok ihtiyacınız var bol bol okumanızı tavsiye ediyorum.

    Hangi tarihlermiş o ana ısınma? veri var mı?

    Gergin bir vortex genel hatlarıyla ısınmayla ilişkilendirilir ve sonuç olarak yakın zaman da ki ısınma sebebiyle güç kaybının akabininde kuvvetli ivme kazanması gerekirken Ural ve Skan antisiklonlarının sağlayacağı ısı aktarımı sebebiyle disp. çalışmaları net görüntü çizmese de topluluk çalıştırmalarında gözükmekte bkz;


    Polar Vortex hakkında bilgi almak için takip edebilirsin.

    AO PV Blog