Arkadaşlar fazla batılı veya fazla doğulu gelince ULL'nin konumu kesinleşmeyecek. Yani kara gömüldük veya potadan çıktık diye birşey yok.
Son 48h'ye kadar 500 sıcaklığındaki değişimler devam edecektir. Peki bu bize neyi gösterir?
Modeller arasındaki değil bakın model içinde bile büyük değişimler oluyor. Konum olarak az çok belli Sinop civarından giriş yapacak. Bunun bir tık batılısı veya bir tık doğulusu da olabilir.
Ancak İzlanda ve Azor'un değişimi, ULL'nin geç kopması sonucu yaşanabilecek soğuk kaçakları sistemin gücünü dolayısıyla 850 özellikle de 500 sıcaklığını etkiliyor.
Farkındaysanız ki ECMWF ana senaryoda ULL konumu santim değişiklik göstermezken diyagramda hep 500'de en sıcak çıktı geliyor Bunun sebebi çekirdek gücünü modellerin henüz çözümleyememiş olmaları. 2015'te de bu böyleydi, 2021 ve 2022'de de böyle oldu.
Tamam o trol olduğunu belli ediyor zatende, neden 22 kişi alıntılıyor onu anlamadım. 2 dakika bekleseniz onu zaten tutup kafkaslara gönderecektim. Bilerek izliyorum kenardan bakayım diyorum duracak mı yok durmuyor
ben bilerek alıntılamayıp yazdım diğer arkadaşlarada söylüyorum böyle trolleri görünce raporlayın hic alıntılamayın ilgi vermeyin
4 adet sınırlı alan modelleri ve sistem giriş esnası açısından hepsinin açısında olan 4 ünede bakın 4üde nereden getiriyor merkezi başkada birşey yazmıyorum
bunları gördüm ya rahatım eğer bozmazsalar ecmwf dönecek bence
Bir model kendi kendine ayrı yerlerde hareket ediyor diye diğer 5-6 modelin yaklaşık olarak ortak hareket etmesini görmezden gelmeyelim.
ECMWF şu an garip şeyler deniyor bilgisayarı bozulduğundan beri toparlayamadı der geçeriz. Kendi senaryolarına bile ters. Anlamak güç.
Gercekten bazı hocalar ecmwf yi hafife almayalım falan diyorlardı 5 6 model yaklaşık aynıyken ecmwf degilse ben ecmwf ye muhtemelen kafayı sıyırmış derim