İri taneli kar yağışı yeni bir terim mi,
Yok değil ya bi ara kuşbaşı falan bile diyorlardı. Bugün bazı bölgelerde sac tava bazı bölgelerde de tas kebabı bekleniyor
İri taneli kar yağışı yeni bir terim mi,
Yok değil ya bi ara kuşbaşı falan bile diyorlardı. Bugün bazı bölgelerde sac tava bazı bölgelerde de tas kebabı bekleniyor
Sakin ama saf kar yağışı var. Sulu falan değil bildiğin kar😀
Dek olacak diyen arkadaşlar veri sunabilir mi bize?
Kerem Palancı - WRF çalıştırmalarında bu akşam ile yarın sabah arasında özellikle Anadolu yakasına yağış veriyor , yılbaşındaki sistemde nokta atışı yapmıştı. Aslında dün de yağış konusunu güzel tahmin etti ama soğumanın yeterli gelmemesi yağışı yağmur ve kky almamıza sebep oldu. Soğuma bu akşam için fazlasıyla yeterli duruyor ve yağış konusunda Kerem Hocanın çalıştırmasına güveniyorum. Özellikle Anadolu Yakası bu akşam sevinecek gibi, hatta yağışın şu an kesilmesi yere tutunma anlamında da avantaj sağlayabilir.
Hocam çok çok özür dilerim kar tatili sayfasını bulamadım da yarın tatil ihtimali var mıdır?
Ben dün buraya yazdım tatil edilmeden önce gereksiz olduğunu, hatta lodos fırtınası daha tehlikeliydi o zaman edilmeliydi demiştim. Bana tepki verenler belki anlamıştır şimdi. Şimdi de diyorum ki, özellikle şehrin doğusuna doğru gittikçe, sabah ara yollarda buzlanma ve don tehlike yaratacak.Bugün tatil yapıldıysa yarın kesin olmalı ancak, hiçbir şey olmayan bugüne tatil verdikleri için yarın tatil yapmayacaklar 🙂
Konumumda anlık karın kalitesinin arttığını söyleyebilirim. Geceden beri kar yağışı var ama daha suluydu. Şu an tam olarak kar gibi yağıyor.
Dün akşam lodos fırtınası ve sonrasında başlayan yağış hala hiç durmadı. Barajlar için çok önemliydi uzun soluklu yağış almamız. Bu açıdan çok sevindirici. Üzerine bi de örtü yapacak bir kar yağışı alırsak muazzam olacak.
Kar Tekirdağ merkezde yeni başlamış, gelişini siz hesap edin
Lan yavrum, güneşte battı, havada karardı, niye düşmüyor bu sıcaklık. Nerden geliyor bu ılık ılık şeyler. Düşsene yavrum düş düş.
Malesef herkes doğalgazı köklemiş, kaloriferler çok yanıyor, hepimiz biraz kısarsak kombileri sıcaklıklar hızla düşecektir
Hocam tamamen dediklerinde haklısın ama hepimiz çocuk olduk, senede 1 max 2 kere yaşanıcak bir hadise bu kar tatili olayı, o yüzden ben bu noktada çocuklarımızda sevinsinler diye kar tatili olmasını isterim hep
Benimkileri düşünüyorum da okulda bizim karışmadığımız ortamda arkadaşlarıyla kar topu oynasalar yaşayabilecekleri en büyük mutluluğu yaşarlar. Şimdiki çocuklar bizim gibi değil, %90’ı kar tatili olursa çıkıp kar topu oynamayacak, evde tablet bilgisayar vs oynayacak, malesef durum bu🙂
Öncelikle linçlenmeden belirteyim benim de 9 ve 12 yaşında iki çocuğum var ve 9 ve 9.5 km uzaklıkta iki ayrı okula gidiyorlar. Yani bakıyorum 2 cm kar yağsa, hatta yağmayı bırak yağma ihtimali olsa okullar tatil edilsin istiyor herkes. Bitlis’te görev yapan yakın arkadaşımın çocukları 1 aydır 1 metreden fazla karda okula gidip geliyorlar mesela,biz niye böyleyiz acaba. Tamam metropolüz kalabalık vs de 1 gün yarım saat geç gelsinler eve bi şey olmaz yani. Yolları kapatacak bir kar ihtimali falan olsa neyse diyeceğim de o da yok. Geçen günkü lodos fırtınası bile şu yağacak kardan çok daha tehlikeli bir hadiseydi.
Konumda 9 10 bekleniyodu araba 7 görünce gaza geldim. 🤣🤣
Hocam cümleyi yanlış kurmuşsun, bu forumun bazı klişeleri var, şöyle yazmalıydın:
Soğuma erken başladı.Beklenenden 2 derece daha soğuk gidiyoruz. 😂
Maç uzatmaya hatta penaltılara falan giderse ilginç penaltı atışları izleriz. Rüzgarın o saatlerde ani hareketleri kaleye giden topu dışarı bile çıkarır😅 Sahadakilerin ve tribündekilerin işi zor.
Gfs sabaha göre net olarak iyi burdan hiç kar gormeden ayrilmak ya vardı özellikle sahiller için
Kısa süreli de olsa örtü ve okulların tatil olma olasılığı arttı tekrardan
Hocam burayı takip ettiğim kadarıyla, senin gibi bu işlerden iyi anlayan tecrübeli birinin 6 saat önceki çıktıya bakıp, hiç kar göremeyecemiz ihtimalini dillendirmesini, şu anki çıktıya bakarak okulların tatil edileceği kadar kar ihtimali oluştuğunu söylemesine anlam veremiyorum. Kendine yapma bence bunu.
Gönül tabiki kar istiyor da önceliğimiz yağış olmalı, bi şekilde yağış almalıyız. Ocak ortasına geldik artık. Elle tutulur bi şubatımız kalıyor. Martta mutlu edecek sürprizler olur mu olur, ama sürpriz şansını kovalayacak durumda değiliz. Alabildiğimiz kadar yağış alalım da şu 1-2 aylık süreçte, kar olursa ekstra mutlu oluruz.
Abi şu resime bakınca neyi nasıl anlıyorsunuz, gözünüzün balını yiyim ya.
Bu görüntü, gerçekliğin kırıldığı yerde doğan bir kabus, ama aynı zamanda bir kurtuluş vaadi. Resimdeki kaos, içimdeki fırtınanın dışavurumu, düzeni arayan bir düzensizlik. Bu fırça darbeleri, kayıp bir anının parçalanmış halleri; her renk bir pişmanlık, her şekil bir umut…
Acayip yıldırım düştü Ümraniye -Çekmeköy civarı
Barajlar yağış alıyor şuan dimi?
Sel baskınlarına sebep olacak şiddette bir yağmurun barajlara faydası yok denecek kadar az olur malesef. Toprağın doyacağı yağmur lazım, üzerinden hızla akıp gidecek yağış değil.
Yağış lazım yağış. Kar, yağmur artık ne olursa olsun yağış lazım harbi tükeniyor barajlar. Finalde Deniz suyu arıtmasıyla banyo yapıp dişleri fırçalayacağız. Kıyafetler yıkanınca renkleri kalmayacak, tabak çanak yıkanınca ömrü kısalacak. Berbat sona doğru gidiyoruz acil yağış lazım.
bu kanıya nasıl vardınız hocam garip bir düşünce hahaha
Hep gfs nin yüzünden,6 saatte bir bizi bi hallere sokuyor
Hayır ben şeyi anlamadım neden 1 saat yada 5 saat değil de 3 saat, hangi veriye göre saatini hesapladınız😂
İstanbul'da yarın okulların tatil edildiği ilçeler:
• Beşiktaş
• Kağıthane
• Şile
• Sarıyer
• Beykoz