Beiträge von srcnbjk

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Dek olacak diyen arkadaşlar veri sunabilir mi bize?

    Kerem Palancı - WRF çalıştırmalarında bu akşam ile yarın sabah arasında özellikle Anadolu yakasına yağış veriyor , yılbaşındaki sistemde nokta atışı yapmıştı. Aslında dün de yağış konusunu güzel tahmin etti ama soğumanın yeterli gelmemesi yağışı yağmur ve kky almamıza sebep oldu. Soğuma bu akşam için fazlasıyla yeterli duruyor ve yağış konusunda Kerem Hocanın çalıştırmasına güveniyorum. Özellikle Anadolu Yakası bu akşam sevinecek gibi, hatta yağışın şu an kesilmesi yere tutunma anlamında da avantaj sağlayabilir.

    Hocam çok çok özür dilerim kar tatili sayfasını bulamadım da yarın tatil ihtimali var mıdır?

    Ben dün buraya yazdım tatil edilmeden önce gereksiz olduğunu, hatta lodos fırtınası daha tehlikeliydi o zaman edilmeliydi demiştim. Bana tepki verenler belki anlamıştır şimdi. Şimdi de diyorum ki, özellikle şehrin doğusuna doğru gittikçe, sabah ara yollarda buzlanma ve don tehlike yaratacak.Bugün tatil yapıldıysa yarın kesin olmalı ancak, hiçbir şey olmayan bugüne tatil verdikleri için yarın tatil yapmayacaklar 🙂

    Dün akşam lodos fırtınası ve sonrasında başlayan yağış hala hiç durmadı. Barajlar için çok önemliydi uzun soluklu yağış almamız. Bu açıdan çok sevindirici. Üzerine bi de örtü yapacak bir kar yağışı alırsak muazzam olacak.

    Hocam tamamen dediklerinde haklısın ama hepimiz çocuk olduk, senede 1 max 2 kere yaşanıcak bir hadise bu kar tatili olayı, o yüzden ben bu noktada çocuklarımızda sevinsinler diye kar tatili olmasını isterim hep

    Benimkileri düşünüyorum da okulda bizim karışmadığımız ortamda arkadaşlarıyla kar topu oynasalar yaşayabilecekleri en büyük mutluluğu yaşarlar. Şimdiki çocuklar bizim gibi değil, %90’ı kar tatili olursa çıkıp kar topu oynamayacak, evde tablet bilgisayar vs oynayacak, malesef durum bu🙂

    Öncelikle linçlenmeden belirteyim benim de 9 ve 12 yaşında iki çocuğum var ve 9 ve 9.5 km uzaklıkta iki ayrı okula gidiyorlar. Yani bakıyorum 2 cm kar yağsa, hatta yağmayı bırak yağma ihtimali olsa okullar tatil edilsin istiyor herkes. Bitlis’te görev yapan yakın arkadaşımın çocukları 1 aydır 1 metreden fazla karda okula gidip geliyorlar mesela,biz niye böyleyiz acaba. Tamam metropolüz kalabalık vs de 1 gün yarım saat geç gelsinler eve bi şey olmaz yani. Yolları kapatacak bir kar ihtimali falan olsa neyse diyeceğim de o da yok. Geçen günkü lodos fırtınası bile şu yağacak kardan çok daha tehlikeli bir hadiseydi.

    Gfs sabaha göre net olarak iyi burdan hiç kar gormeden ayrilmak ya vardı özellikle sahiller için

    Kısa süreli de olsa örtü ve okulların tatil olma olasılığı arttı tekrardan

    Hocam burayı takip ettiğim kadarıyla, senin gibi bu işlerden iyi anlayan tecrübeli birinin 6 saat önceki çıktıya bakıp, hiç kar göremeyecemiz ihtimalini dillendirmesini, şu anki çıktıya bakarak okulların tatil edileceği kadar kar ihtimali oluştuğunu söylemesine anlam veremiyorum. Kendine yapma bence bunu.

    Abi şu resime bakınca neyi nasıl anlıyorsunuz, gözünüzün balını yiyim ya.

    Bu görüntü, gerçekliğin kırıldığı yerde doğan bir kabus, ama aynı zamanda bir kurtuluş vaadi. Resimdeki kaos, içimdeki fırtınanın dışavurumu, düzeni arayan bir düzensizlik. Bu fırça darbeleri, kayıp bir anının parçalanmış halleri; her renk bir pişmanlık, her şekil bir umut…

    Yağış lazım yağış. Kar, yağmur artık ne olursa olsun yağış lazım harbi tükeniyor barajlar. Finalde Deniz suyu arıtmasıyla banyo yapıp dişleri fırçalayacağız. Kıyafetler yıkanınca renkleri kalmayacak, tabak çanak yıkanınca ömrü kısalacak. Berbat sona doğru gidiyoruz acil yağış lazım.