Şimdi son durum ne basit bir dille anlatabilecek biri varmı gelecek sistemin gücü konusunda beykoz kıyıları olarak uzun süredir kar görmedik
Son gelen güncellemelere göre sistem doğuladı. Orta- Doğu Karadeniz merkezli oldu diyebiliriz. Yine sistemden bizde faydalanacağız ancak birkaç gündür konuştuğumuz seviyede değil. Tabi daha vade uzun, değişimler yaşanacaktır. Yağış konusunu konuşmak için fazla erken, önce gelecek sistemin netleşmesi gerekiyor. Umuyorum değişimler bizim için pozitif olur ve ülkemizin tamamına fayda sağlar.
Pozitif yorum yaptıysan eğer suçlusun, çünkü beklentiye soktun, erken sevindiğin için sistem kaçtı.
Negatif yorum yaptıysan eğer yine suçlusun, çünkü her şey güzel olacaktı ama sen olumsuzu çağırdın sistem kaçtı.
Bakın okuyun birkaç sayfa, atmosfer, basınç hareketleri vs hiçbir şeyin önemi yok. Bu forumda birileri güzel sistem geliyor dediği için yada birileri ben öyle düşünmüyorum şu sebeplerden doğulayabilir dediği için daha cılız bir sistem yaşayacağız (son gelen güncelleme itibariyle)
Yorum yapanlar doğa üstü yeteneklerinizin bi farkına varın siz de rica ediyorum.
Herkes tabiki fikrini beyan edebilir ama bu kadar erken konuşup bu kadar abartılaca sonuç bu oluyor ve sürekli aynı kısır döngü
Aynen gelen müthiş güncellemelerden sonra sistemin iyi olacağını yazanlar yüzünden atmosfer çılgına döndü, Azor da durur mu hayırdır dedi ve sistem doğuladı. Bu foruma güncellemeler üzerinden olumlu şeyler yazanlar yüzünden sistem doğuladı. Yazıklar olsun hepsine.
Ya tamam gömülmek istiyoruz da kötü geldi doğuya gitti dediğiniz sistem bile gayet iyi yağış bırakacak. Daha 15 gün önce kış bitti bu saatten sonra bi şey olmaz diyenler çoğunluktaydı. Şu haliyle bile keyfini çıkarmalık bi durum var. Öldük bittiklik bi durum yok.
20 yıldır forumdayım böyle modeller görmedim. Sprey püskürtmeyi mi unuttular acaba yukarıdan? Yoksa gökdelenleri mi törpülediler? Sistem böyle gelirse eğer kuşbaşı, antrikot, döş ve biftek şeklinde yağış alırız.
Biri diyor azor yan yattı, biri diyor ayin 17 si çamura battı, biri diyor as bayrakları diğeri diyor sus sevinme valla kafam çorba oldu, halk dilinden konuşup açıklama yapacak yetkili istiyorum şimdi ben camları sileyim mi silmeyeyim mi 😅
Bu güzel kar yağışını ve birikimi daha net izlemek için camlarınızı silmenizi tavsiye ederim👍
20’si itibariyle bu derece güçlü bir sistemi vermeye devam ediyor asıl önemli kısım bu. Bu tarz ufak tefek oynamalar olsun yeter ki, en azından 12 saat arayla bi kışı verip bi yazı getirip moralleri bozmuyor. Bir sistem alacağımız konusunda hemfikiriz hepimiz artık. 17-18’i de ister gönül tabi ancak, sistem böyle güçlü kalacak ama 17-18 olmayacak deseler, kabul etmeyen de çıkmaz sanırım 🙂
İngiltere’deyiz Penny Endersby başkanımla birlikteyiz. Sizi konuşuyoruz sevgili Hava Forum takipçileri. Bu güncellemenin anahtarı sizin elinizde. Modelin bugününe de yarınına da sizler karar vereceksiniz. Sizin desteğinizle totemlerinizle bu işi ana senaryoda bitirip 21 şubatta ülkeyi huzura kavuşturabiliriz. Hileden hurdadan medet umulmaması için, kötü ihtimallere fırsat vermemek için 21 şubatta bu işi bitirmeliyiz. Biz geleceği sizlerle birlikte hayal edecek, birlikte çalışacağız. Yeter ki siz bize inanın bize güvenin. Bu arada aramızda kalsın KAZANIYORUZ.
Dün de yazdım tekrar yazıyorum şu an içinde bulunduğumuz, beklediğimizden çok daha cılız bir sistemde bile oluşan AB’ler ile yağışta değişiklikler yaşadık, yaşıyoruz. Gelen kötü bir güncelleme ile karalar bağlamanız da, şu an gelen güzel bir güncellemeyle beklentiyi uçurmanız da bize bi şey kazandırmayacak. İçinde bulunduğumuz sistem hareketi yavaşladığında modeller o zaman yerli yerine oturacak. Ben pozitif taraftayım, güzel bir sistem olacağını hatta ülke sistemine dönüşeceğini düşünüyorum. Ancak çok zıt noktalarda uçuyoruz ve forumu içeriden dışarıdan takip eden ve tahmin olarak hiçbir fikri olmayan insanları beklentiye yada karamsarlığa itiyoruz. İtidalli olmakta fayda var.
Sıcaklık problemi olmasa Karadeniz’de yeni bir kütle oluşumu var kar yağışı kesildikten sonra bir daha yağış gelecek ama kar ihtimali gittikçe düşüyor. Rakımı yüksek yerlere güzel yağış bırakır o kütle de.
Karaya çıktığında bu kütlenin erime yapacağını düşünmüyorum. Özellikle Anadolu’nun kuzey kıyıları olan Şile, Beykoz olmak üzere Sultanbeyli, Sancaktepe, Çekmeköy ve Ümraniye çok şanslı gibi. Anadolu yakasının hemen her yeri şanslı gözüküyor. Yağış batıya gittikçe daha az düşecek ama boğaz hattı ve Sarıyer de nasibini alacak gibi.Avrupa yakasından da geçecek daha küçük bir kütle var. Yaklaşık 30-40 dakikaya çoğu yerden gol haberi gelecek gibi.
Ben şu an üzerimizde ve Karadeniz civarında bulunan hava olaylarının önümüzdeki süreç modellemelerinde etkili olduğunu düşünüyorum. Saatlerdir kuzeyimizde duran göz, sanki yerinde sayıyor hiç hareket etmiyor. Oluşacak AB’ler o gözün nereden gireceğini belli edecek, yani çok kısa vadede oluşacak bir durum bile bilinmez haldeyken, 144 saat, 200 saat sonraki modellemelerde gelen güzel bir güncellemeyle ortalığı şenlik alanına çevirip, gelen kötü bir güncelleme ile kış bitti moduna girmenin bir anlamı da faydası da yok hiçbirimiz için. 3-4 gün önceki yağışlarda bugün yakaladığımız yağışlar için burada 2-3 kişi dikkat çekiyordu, neredeyse kimsenin beklentisi yoktu. İtidalli olmakta fayda var. İçinde bulunduğumuz sistem bitiminde göreceğiz beklediğimiz sistemin durumunu.