Arkadaşlar meteoroloji son birkaç senedir iyice merağım olmaya başlamıştı. Dünyada birden tabiri caizse bastıran kar yağışlar, yağmurlar yada sıcaklıklar gibi olayların belgeselleri var mı? Bildikleriniz var ise isimlerini paylaşabilir misiniz?
Posts by AnilCihadYilmaz
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Şahsen radar ekranını kapatıyorum. Yaz lastiği var diye çarşamba akşamı otoparka koyduğum ve kullanmadığım arabayı da çıkarırım sanırım artık.
Sonuç olarak ne evimin civarına ne işimin civarına kar yağışı yok. Muhtemelen olmayacak gibi de düşünüyorum. Olsa dahi görüntü görmüş oluruz.
Bundan sonra 2 gün radarı sadece "trafik olur mu, yağış geliyor mu" diye açarım o kadar. Cidden hüsrana uğradık.
Büyükçekmece ve Avcılar sadece 1-2 kez yarım saatlik görüntü gördük sistemin başından beri o kadar. Bu kadar ümitlenmesek iyiydi sanırım.
-
Radardan sürekli kütle bakıyoruz. Bu DEK işini pek sevmedim gibi. Tabi sistemde zayıflamıştı son günlerde.
İstanbul sorumlusu hocamızın birkaç saat önce yazdığı açıklamaya göre alçak basınçlar kaybolduğunda yön tekrardan avrupa yakasına kayacakmış.
Kendimde merak edip kontrol ettiğimde rüzgar yönlerinden anladığım kadarıyla AB'lar kaybolduğunda mantıken rüzgar bize doğru dönüyor.
Fakat 2022 gibi vorteksin yaşattığı kar yağışını yaşama ümidim vardı, o gerçek olmadı. Yapacak bişey de yok. Bu sistemi gördüğümüz kadar görüp önümüzdeki sınırlı süreye ve seneye bakacağız.
-
2022 vorteksinde evet gercekten güzeldi ama şuan bu sistemde kar göremedim pek o manada yazdım bekliyorum bende umarım herkesi tatmin eder sistem.
Rüzgar yönü ve oluşan kütlelere bakarsak ilerleyen saatlerde çok şey lehimize dönebilir gibime geliyor. Ama net bilgim yok.
-
umarım hocam ya büyükcekmecede kar göremedim adam akıllı
2022 vorteksinde büyükçekmecedeydim. Öyle bir şey hiç yaşamamıştım. Bekliyoruz
-
Şuan ki rüzgar yönüne bakıldığında kütleler Bermuda bölgesine inecek gibi duruyor. Yorumlarınız nedir dostlar?
-
Arkadaşlar "biraz güneşleneyim, burada güneşleniyoruz, kar bize gelmiyor" gibi sözlerin hiçbir faydası yok.
Tahmin ediyorum ki burada ki mesajları ulvi bir kişilik okuyarak, "çok üzüldüler hadi kar gönderelim biraz şuraya doğru, birazda beylikdüzüne gönderelim çok yazan var ordan" diyen kimse yoktur eminim. Radardan baktığımızda yağış olmadığını, olan yerleri görüyoruz. Forumda 4.000'i aşkın ziyaretçi var ve herkes neler olacağını az çok merak ettiğini için ziyaret ediyor. Konu hakkında uzman arkadaşlar çıkıp ara sıra değerlendirme yapıyorlar ve en başından beri dedikleri; cuma sabaha karşı başlayıp pazartesi öğleye kadar devam edecek bir sistem olduğu hakkında. Yani sistem zaten henüz başlamış değil. Dün çok güzel yağışlar alındı fakat ben ve benim bölgemde oturan arkadaşlar olarak faydalanamadık. Yapacak bir şey yok. Bekleyeceğiz. Uzman arkadaşlar hala yarın sabaha karşı sistemin başlayacağına dair fikirlerinin arkasındalar. Moral bozmak yerine bekleyelim görelim. Üstelik vorteks süprizi de olabilir deniyor.
-
merhabalar saat 2 gibi esenyurta gidecegim büyükcekmeceden 6 7 gibi geri dönecegim büyükcekmeceye yolda kalır mıyım?
Büyükçekmece şuan boş bildiğim kadarıyla. Esenyurt tarafına da bir kütle vurup bembeyaz yaptı yarım saat boyunca o kadar. Gün içinde gidip dönememek gibi bir problem yaşayacağını sanmıyorum. Sadece DEK'ler oluşup geçerken vurup yarım saat yoğunlaşıyor o kadar. Arkasından erime başlıyor.
-
Kaldırım, yol beyazladığını; eridiğini bile göremedik.
Tabi sistem başındayız daha başlamadı bile denebilir hocamızın söylediklerine göre.
Fakat boğaz hattı bu kadar kar almışken Avcılar - Beylikdüzü - Büyükçekmece hattının yıllar sonra boş bekliyor olması şaşırtıcı ve üzücü oluyor.
-
Şöyle bir sorum olacak. Radar verilerine göre Kuzeybatı yönünde karadeniz üzerinde oluşan bulutlar yay çizerek İstanbul üzerine iniyor. Fakat bu hareket kesintisiz devam ediyor. Merak ettiğimiz konu radarda görünen bu kütlenin komple olarak güney yönlü bir hareketi olacak mı? Yoksa yay şeklinde şehrin üzerine gelmeye devam mı edecek? Büyükçekmece, Çatalca, Beylikdüzü bomboş kaldı. Merağımız bundan dolayı.
-
Şöyle bir sorum olacak bilgili hocalarımıza. Radar verilerine göre Kuzeybatı yönünde karadeniz üzerinde oluşan bulutlar yay çizerek İstanbul üzerine iniyor. Fakat bu hareket kesintisiz devam ediyor. Merak ettiğimiz konu radarda görünen bu kütlenin komple olarak güney yönlü bir hareketi olacak mı? Yoksa yay şeklinde şehrin üzerine gelmeye devam mı edecek? Büyükçekmece, Çatalca, Beylikdüzü bomboş kaldı. Merağımız bundan dolayı.
-
Avcılar parseller ve merkez çok bulutlu
Kurt obaya inmeye hazırlanıyor
Aynı konumdayım. Sabah biraz yağış vurmuştu fakat sonrasında kesti. Cılız. Sistem dışındayız şimdilik. Bakalım neler olacak.
-
İbb uyari atmis bana. Dikkatli olun diyor. Örtü olsun Avcilar'dan Beylikduzu'ne tisortle kosarak giderim haberleri yok uyardiklari kisiye bak
Yok hocam. İş yerim avcılarda, büyükçekmecede yaşıyorum. Bu sistemde en çok biz coşarız diye düşündük, karadenizin kütleleri bizi sınır alarak şehire doğru yaymasını izliyoruz.
-
Bermudaya noldu böyle
Büyükçekmece Beylikdüzü Silivri tarafı uykuda
-
Çevremize o kadar fazla söyledik ki, çok efsane bir sistem geliyor diye. Bu da bize ders olsun. Bugün modelleri yorumlayan hocalarımız durum kötüye gidiyor diyince karalar bağlamaya başlamıştık. Mesele kar almak değil, efsane bir kar göreceğiz diye konuştuk durduk. Onlara karşı mahçup olmamak için sabah 7’de kalkacakken stresten oturduk hocalarımızın, konuya hakim kişilerin mesajlarını yorumlarını bekliyoruz resmen. Neyse ki sanırım GFS biraz daha iyi geldi. Biraz daha okuyup yatalım en iyisi.
-
Avcılar olarak kara gömüldük.
-
Avcılarda anlık olarak yoğun lapa lapa kar yağışı.
-
-
Şuanda amcamla yaptığım görüntülü konuşmaya göre Çatalca’nın köylerinde araçla ilerlemekte zorlanıyor. Tamamen bembeyaz örtü tüm yolları kapatmış. Yoğun yağış var. Kar küreme araçları geçtikten 30 saniye sonra yol kapanıyor. Hava kapalı ve yoğun lapa şeklinde yağış alıyorlar. Görüş mesafesi 50 metre var ya da yok.
-
Büyükçekmece’de hergün geçtiğim yolda fırtınadan dolayı aracım orta şeritten sol şeride savruldu. Aman dikkat. Rüzgar çok kuvvetli.