Beiträge von Anabolic

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    İstanbulun en yüksek yerindeyim bu seferde burada yağmur ve kky falan olursa benim için büyük kestane olur bu sistem kusura bakmayın


    Ayrıca vortex ve dek falanda olmaz umarım millet seviniyor ama her yere yağmıyor ki ?


    Misal geçen sene avrupa tarafı arnavutköy falan resmen göçtü ama benim bulunduğum yer uğur mumcu aydosta tık yoktu


    Bizim için en iyi yağış SİKLON yağışıdır


    2004 gibi sistemlerin de efsane olmasının sebebi siklon olmasıdır


    Siklonun üzerine dek yağmıştı birde düşünün


    O yüzden vortex ve dek yağışı olunca benim o sistemden ümidim kesiliyor


    Bir kaç ilçeyi kara boğ diğer ilçelere ise kuru soğuk

    Haklısın 1 ay once Miamideydim evet koca koca binalar fakat yolun ortasında ağaçlar yeşillikler dolu

    Güzelim şehrimizi yedik bitirdik hocam maalesef. Böyle bir elmas var elimizde ama bir çamura sokup sokup çıkarıyoruz. Elin arabı bile çölde yeşillendirme yapıyor biz tam aksine ağaç görünce düşman görmüş gibi oluyoruz. Hadi şu ağaçları da keselim de bina yapalımcı zihniyet bitmediği sürece böyle devam eder maalesef..

    çooook afedersiniz sayın yöneticilerim.Bir kere söyleneni anlarım fikirdir ,lakin her dakka moral bozan anabolik mi nedir,siteden sistem sonuna kadar kovalamayı neden düşünmüyorsunuz.Biri mutsuz olunca haz duyan adamları neden eleminize etmezsiniz.Onun da yorum hakkı var mı diyeceksiniz.Bunca emeğe saygı düşmanlığı yapana nasıl hak verilebilir.

    Çocuk musunuz hocam ? Ne yani istediğiniz şeyleri yazmadım diye kovulayım öyle mi. Mahalle maçında sevmediği arkadaşı maçtan attıran çocuk gibi bir davranış olmuş bu.


    Neyse peki, sistem süper gömüleceğiz 1 metre kar gelecek yazayım da moraliniz yerine gelsin o halde.

    Şehirleşme ile kar yağışının hiçbir alakası yoktur. Şayet öyle olsaydı Amerika’nın binlerce gökdelenli şehirlerinde her yıl kar fırtınaları yaşanmazdı. Ve şehirleşmeden bu denli şikayetçi arkadaşların İstanbul’da yaşaması ironik. Anadolu’da birçok köy var, devlet desteği de var gidin oralara yerleşin. 15 milyon insanın yaşadığı bir megakentte şehirleşme olmayacak da ne olacak?

    Yine abd ile kendimizi karşılaştırarak büyük hata yapmışız. Gökdelenli dediğin şehirlerde bak bakalım nasıl yeşillendirme yapmışlar. New york dediğin gökdelen şehrinin ortasında ayısından sincapına yaşayan ormanlar var. Central parkı zaten saymıyorum.


    Yani evet, gökdelen şehri ama bir o kadar da dengeliyorlar. İstanbula bak bakayım denge namına ne yapmışız ? Ne kadar ağaçlandırma yapmışız. Yoksa tam aksine azaltmış mıyız ?

    Vorteksi balon olarak görmekte ne bileyim :D Herkesin anlayabileceği tabirle, vorteks: DEK katkılı siklon zaten ;)

    Maalesef balon. Ocak sisteminde yaşanan vortex yağışından kartallı olarak bir gram alamadım. Neyine sevineyim o halde ? Dek ise siklon ile aynı değildir. Bir kaç saatlik tempolu yağıştır dek. Devasa bir siklon ile günlerce kara gömülürsün.

    Ne diyelim sayın arkadaşlar ? Polyanna gibi gezelim mi burada.. Her taraf gömülecek kopacak desek hoşunuza gidiyor da gerçekleri konuşunca trol oluyoruz.


    Şu an elle tutulur bir şey yok işte. Hesapta dün geceden girecekti sonra sabah dendi şimdi de akşamı bekle deniyor. Ben bu filmin sonunu biliyorum erteleye erteleye sistemin sonuna gelmiş oluyorsun.


    Vortex ve dek yağışları da beni heyecanlandırmıyor bu arada. Dediğim gibi 2-3 ilçeye piyango şeklinde vuran yağış hiç iyi değil, bu yüzden siklon siklon siklon diyorum.


    2004 sisteminde Siklon+dek vardı bunu da hatırlatayım..

    Şu vortekciler de bir bitmedi. Vortex de vortex. Neye yarıyor sanki ? Gidiyor bir kaç ilçeye bir kova yağışı bırakıyor geçip gidiyor. O ilçeler de şansa ha. Ocak sisteminde de birkaç ilçe gömüldü diğer ilçeler izledi resmen. Bu yüzden Vortex sevmiyorum ben. İl genelini vurmayan yağışı ne yapayım ?


    En iyi yağış Siklon yağışıdır. Saatlerce her tarafa yağar. Biri gömülüp diğerleri izlemez.


    Vortex, dex=Balon


    Siklon=Candır..

    Kartaldayım aydosta güzel yağıyor ama tutmuyor 7den sonra tutmaya başlar

    Sinek gibi atıyor işte. Düşün burası istanbulun en yüksek noktalarından biri. Şu an böyle mi olması gerekirdi ? Mart ayındayız zaten, bu yüzden sıcaklık vs de yeterli gelmeyecek bu sistem böyle geçer gider bir şey vermeden.


    87 kışı mart ayında diyenler olacak ama o zaman ile şu zaman bir mi sanki. İklim değişeli çok oldu. Beton yığını soba bir şehir yaptık İstanbul'u.

    Dün akşam batı avrupanın aldığı Vortex yağışını tüm istanbul genelinin 1 hafta 10 gün boyunca aldığını düşünsenize ? İşte 2004'te bu yaşandı. O yüzden o efsaneyi yaşayan dostları ondan sonra gelen hiç bir kış tatmin etmemiştir. Tabi o zamanlar istanbul bu kadar beton yığını değildi ve kent genelini kendi elimizle ısıtacak ve dengesini bozacak kadar mahvetmemiştik.

    1 haftada biriken kar neredeyse 8-10 saatte birikti dünkü yağış 1 hafta sürse ne olurdu tahmin edebiliyor musun?

    İşte o 8-10 saatte biriken yağışı tüm istanbul 1 hafta aldı diyorum bende sana. Günlerce elektrik verilemeyip yarıyıl tatili haftalarca uzamıştı. Konumumda(Kartal-yakacık) 1.5 metre kar görmüştü.

    Çıktım zaten 10 saat dışarıdaydım burada o yağışı kaçıracak insan yok :)

    Budur işte, anın tadını çıkarmak en iyisi. Ben yıllardır sistem takibi yapan biri olarak yarın şu olacak haftaya şu sistem gelecek olayından baydım açıkçası. Kar yağıyor mu çık ve tadını çıkar. Hele ki istanbul gibi son ana kadar ne olacağı belli olmayan bir kentte karı gördüm mü affetme.

    sen dün de 6 Ocak 2017'yle akşam için enteresan yorumlar yapıyordun.Kimse müthiş bir şey geliyo demiyo sadece modeller gösterdi takibe başlandı yavaştan.

    Enteresan değil gerçekleri yazdım sadece. Vortex yağışının tüm il geneline yayılacağı söyleniyordu. Ben ise batı avrupa'nın aldığını ve anadolu yakası doğu marmara kısmının vortex almayacağını yazdım. Öyle de oldu. Anadolu yakası kar yağışı aldı elbette ancak vortex'ten faydalanamadı.

    2004 başka bir seviyeydi mum ışığın da elektriksiz, çatılar daki karın kütle kütle rüzgardan savrulduğu tam bir firtinaydi o zamanlar. Sabah evden çıkanın akşam eve dönemediği bir sistemdi.

    Dün Arnavutköy,Havaalanı civarları da 2004'ü aratmayacak bir yağış vardı. Yaşayan gören biri olarak söylüyorum o yağış anı neredeyse 2004 le aynıydı.

    2004'ü geçen sistem henüz olmadı, bundan sonra da olur mu meçhul. Dün akşam batı avrupanın aldığı vortex yağışını tüm istanbul geneli 1 hafta boyunca almıştı. Oradan hesap edin işte 2004'ü.

    Neden olmayacak? Bu sistemin bu kadar etkili olacağı tahmin ediliyor muydu? Sıcaklık sıkıntısı yağış sıkıntısı vs konuşuldu günlerce ama bir vortexe baktı olay Şubat için de ufak değişimlere bakar yağış için ekstra birkaç oluşacak duruma bakar

    Bu sistem kadar kuvvetli ve uzun ömürlü değil. Hele ki batı avrupanın aldığı vortex yağışının yanından geçemez. O yağışı alan batı avrupalı için şubat sistemi çerez kalacaktır.