Beiträge von kardan emrah

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Türkiye son birkaç yıldır ocak ayını biraz kötü yaşıyor. Bu yılda yine aynı usul devam edecektir ve ocak ayından itibaren kışın üzerine kat kat daha soğuk bir kış eklenecektir. Son güncelleştirmelere göre de Aralık , ocak ayları soğuk fakat şubat ayı aşırı soğuk ve yağışlı geçeceği gözleniyor. Umarım bu sene geçen yıl ki gibi olmaz tahminlerimiz bizi yanıltır ve soğuk hava gelir.

    Van depreminden sonra bir kötü haber de şimdi geldi. Van da kar yağışı başlamış bulunmaktadır. Kar etkili bir şekilde devam ediyor. DMİ ye göre Vandaki şuanki sıcaklık 0 derece. Kar yarın çok yoğun yağacak rüzgarla birlikte herkes dikkatli olmalı.

    Çok küçük bir ihtimalde olsa belki Salı günü birleşebilir.
    Eğer birleşirse hafif bir kar alabilir.


    Ankara geceleri sıfır dereceye düşse bile birşey farketmez. Çünkü Ankara nın yağış sıkıntısı var. Soğuk var yarın hissedilen sıcaklık 4-5 dereceler gerileyecek. Yani tam kar sınırı fakat yaağış olmayınca Ankara kuru soğukla kalıyor. Yani klasik Ankara havası.

    Arkadaşlar soğuk hava geliyor artık. Ntv de erken uyarıyı verdi. Bu sistem kuvvetli fakat yağış açısından sıkıntılı diyebilirim ben. İşte haber..


    Türkiye 10 gün donacak
    Bayramı ılık geçiren Türkiye yarından itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek. Sıcaklıklar 7 derece düşecek, Kıyı Ege bile 10 derecenin altına inecek. Geceleri ayaz görülen Van'a cuma akşamından itibaren kar yağacak.



    Duygu BAYHAN
    NTV Meteoroloji Uzmanı
    Güncelleme: 17:00 TSİ 09 Kasım. 2011 ÇarşambaİSTANBUL - Ilık geçen bayramın ardından Kafkasya üzerinde güçlenen soğuklar Türkiye'ye inecek.
    Yarın Marmara ve Karadeniz'de hava 6-7 derece soğuyacak, cuma günü Sivas'tan, Erzurum ve deprem bölgesine kadar kar yağışı geliyor.
    Sıcaklıklar cuma günü Ege ve Akdeniz de dahil Türkiye’nin tamamında kış değerlerine inecek.


    Soğuk havanın merkezi pazartesi günü batıya kayacak. Trakya’da kar yağışı görülecek. Kıyı Ege dahi 10 derecenin altına inecek. Soğuk hava uzun süre etkili olacak ve Kasım'ın 20'sine kadar sıcaklıklarda artış olmayacak.
    İstanbul yarından itibaren soğuyacak, bulutlar artacak ve hafif yağış bırakacak. Sıcaklık yarın 12 derece olurken, cumadan itibaren 10 derecenin altına inecek; pazar 7 dereceye kadar gerileyecek. Pazar akşamı rüzgarın da kuvveti artacağından, kentin kuzey ve yüksek kesimlerinde sulu kar görülme olasılığı var.
    Ankara yarın bulutlanacak, sıcaklık 12 derece olacak. İzmir'de yarın son ılık gün, cumadan itibaren hava uzun bir süre soğuk olacak.
    BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

    • Marmara'da yarın sıcaklık 6, hafta sonu 5 derece düşecek ve hafif seviyede yağış başlayacak. Pazar günü Trakya'ya kar yağışı gelecek.
    • İç Anadolu yarın bulutlanacak, hissedilir soğuma ise cuma günü başlayacak ve Yozgat, Sivas dolaylarında kar başlayacak.
    • Ege'de yarın pastırma yazının son günü. Cumadan itibaren Ege uzun bir süre soğuk, kıyılarda fırtına olacak.
    • Akdeniz'de ise sıcak havanın son 2 günü. Cumadan itibaren Adana, Kahramanmaraş arasında yağmur başlayacak, hafta sonu hava soğuyor.
    • Güneydoğu yarın açık ama ayaz var. Cuma ve cumartesi yağış geliyor.
    • Doğu Anadolu'da da kuvvetli ayaz var. Bu gece Erzurum -9, Van -4 derece. Cuma akşamı ve gecesi Erzurum'dan itibaren deprem bölgesine kadar kar yağışı geliyor.
    • Yarın ilk Karadeniz soğuyacak, sıcaklık 7 derece düşecek. Yağışlar Samsun-Rize arasına kuvvetli yağacak. Bolu’da yağış hafif ama akşam kara dönecek.


    Soba zehirlenmelerine dikkat etmek gerekir tabi bu havalarda. soğuk ne zaman giriş yapıcak marmara'ya? iç anadolu'ya sistemin etkileri neler olur? ankara iyi kar alır mı?


    Marmara 10'u gecesinden itibaren soğuyacak. Sıcaklıklarda ciddi düşüşler yaşanacak. İç Anadolu şanslı bölgelerden biri diyebilirim. Karla tanışacak. Bende Ankara da oturan biri olarak kar istiyorum:) ve zaten Ankara da bu sistemden kar yağışını alacaktır. Modeller bu yönde gösteriyor ve bende tabi:) (Ayrıca sorularımızı soru sorma bölümünden sorabilirsiniz bir daha ki sefere.)