Sistemin İstanbul'a yamuk yaptığı falan yok,cephesel veya mevzi yağışları geldiğinden dolayı Trakya tarafı yağmurla beraber koparken Avrupa yakasıda bundan nasibini aldı,Anadolu tarafıysa kuzeyden yeterince alçak basınç alamadığından biraz daha az yağış gördü,fakat bol bol fırtına esti ve şimşeklerle beraber gökgürültüsüyle çalkalandı tabii orası ayrı.olay bundan ibarettir kısacası yani burada suç ne sistemdedir ne de Balkanlarda tek suçlu var o da kuzeydir yeterince soğuyayamadı ve yağışlar doğal olarak bazı bölgelere cılız geldi..
Posts by karsever ugur
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Kocaeli merkez an itibariyle 10 derece altına düşmüş durumda,ayrıca Darıca için 15 derece diye yazan sitelere bakmayın siz.taş çatlasa Darıca 10 dereceyi geçmez şu an.gelsinlerde dışarda bu havada 5 dakka dursunlar bakalım 15 derece varmış mı görsünler.
-
Trakya'ya bu akşam kar yağdığını söyleyenler var,özellikle facebookta bu konu üzerinde ciddi fikir ayrılıkları oluşmuş durumda siz ne diyorsunuz bu duruma peki?
-
Flodd atan o kadar üye var ki şimdi bu haberi alanlar göklere uçmuştur
-
Bak ben sabır ediyorum ama lütfen şu tartısmayı artık kapatın rica edersem,tamam söyleyin o kartutkusuna bir daha onun hakkında ve diğer arkadaşlar hakkında en ufak bir sey yazmayacağım oldu mu şimdi.
-
Rüzgar ve yağmur ayın 27sinde daha çok etkilicek istanbul'u yağışlar bazı saatler arasında çok kuvvetli yağacak(anadolu yakası)rüzgar ise fırtına esecek kırmızı renkler şehir merkezine kadar giriyor
Bu sistem İstanbul'da her iki yakaya bolcana yağmur bırakacak,ama tabii özellikle Boğaza yakın kuzey tarafındaki semtler oldukça yağmurdan etkilenecektir.bir de şunuda ilave edeyim eğer sistem gerektiğinden fazla soğuk hava getirirse Cumartesi gecesi İstanbul'un yükseklerine belki sulu kar yağabilir... -
Kocaeli adeta ikiye bölündü,İzmit tarafında kara bulutlar kol gezerken körfez kıyılarında hala parçalı bulutlu bir hava hakim,rüzgar ise lodostan zaman zaman kuvvetli esiyor(40-60 km)sıcaklıkta şu sıralar 14-15 derece dolaylarında.
-
Takımlara hakaretler savuran bunlar,gelipte burada fanatizmi hortlatanlarda bunlar,kusura bakmayın ama karşımdaki en yakın arkadaşımda olsa bir takım için kendime asla laf söyletmem gerekirse onu silerim defterden.
-
arkadaşlar batı karadeniz aralık ve ocak ayı için öngörüsü olan var mı ?Bölgesel tahmin konuları yönetimce modlara verilmiştir.Karadeniz tahminlerinede şu anda Carl2 moderatörümüz bakmaktadır.kendisiyle iletişime geçip bilgi alabilirsiniz buyrun bu da profili;
-
Bence yağış değerleri az, sonbaharda bir sistemde 30-40 alırdık önceden şimdi totalde...
Mgm'ye göre Kasım ayında yağışlar mevsim normalleri olacak demiştik,bakalım bu tahmin tutacak mı göreceğiz,bu arada tahmincinin daha önceden açmış olduğu konuya yazanların olması sebebiyle yaptığım tahmin yine arada kaldı. -
Teşekkürler, fakat aylık tahminlerinde aleyhimize göstermişler. Bunun hakkında siz ne düşünüyorsunuz ?Bana kalırsa olağan bir tablo paylaştığınız tablo.
Bizim öngörümüzle Mgm'nin tahminleri birbiriyle baya örtüşüyor,özellikle Kasım ayı için yağış açısından mevsim normalleri diye yazı yazmaları beni çok şaşırttı doğrusu.çünkü geçen seneki yapmış oldukları hatayı hatırlıyorum daha kış gelmeden hemen sonbahara ılık arkasındanda kış mevsimi kurak geçecek diye öngörüler paylaşmışlardı.
-
Uzun bir aranın ardından tekrar merhabalar,evet sonbahara en sonunda giriş yaptık,fakat beklediğimiz yağmurlar maalesef bir türlü yağamadı hala..peki ama bunun nedenleri neler işte bunla ilgili sizlere iki üç ufak detay paylaşmak istiyorum.evet başlayalım;
Ekim Ayı Değerlendirmesi;
Yağışların pek fazla görülmediği bir Ekim ayı yaşamaktayız,özellikle batıda hakim olan yüksek basınç nedeniyle kuzeyden sokulamayan soğuk havada şu anda Karadeniz'e hapsolmuş durumda.. bu arada İzlanda örümceğinin etkisini kaybetmesi en çok İç kesimlere yararken kıyılarda ise yoğun nemle beraber ılık havalar sürmeye devam ediyor,bunun sebebi ise hemen yanıbaşımızda duran basra yüksek basıncının batıyı terk etmemesinden kaynaklanmasıdır.ancak bu durum ay sonundan sonra değişecek gibi görünüyor ve Kasım başına doğruda kuzeydeki polar koridorun açılmasıyla birlikte böylecede ılık havalara veda etmiş olacağız..
Ekim Ayı Yağış Analizimiz;
Batıda ve güneyde ortalamanın altında yağışlar görülsede kuzey ile doğu kesimlerde mevsimine uygun yağışlar meydana gelmiştir.bu vesileylede son yılların belki kurak ama bir o kadar garip bir Ekim ayı geçirmiş olduk..üzerinde yorum yapılması ihtiyaç olan bir sonbahar mevsimi yaşadığımızdan bundan sonraki periyotlardada yine buna benzer yağış tablolarına tanık olabiliriz..
Son öngörümüz şimdilik bu şekildeydi,merak edenler için Mgmnin Kasım başı mevsimsel tahminini ve haritasını yayınlıyorum isteyen bakıp okuyabilir,düşüncelerinizi bekliyorum.tekrar görüşmek üzere..
Resim 1:Mgm'nin 3 Kasım-9 Kasım Arası Verdiği Sıcaklık Tablosu(Mevsim Normalleri Bazında);
Resim 2: Mgm'nin 3 Kasım-9 Kasım Arası Verdiği Yağış Tablosu(Mevsim Normalleri Bazında):
Link: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/aylik-tahmin.aspx?h=3#sfB
Kaynak:Mgm
karsever ugur
-
Benim için sıkıntı yok ama bunların olduğu iyi oldu bi nevi gerçek yüzleri görmüş oldum ve hiç yanılmadığımı anladım.İyi geceler semih bey.
Tamam samet admin canınızı sıkmayın ben arkadaşlara kefil oluyorum bir sorun olursa bana gelip söyleyin.ayrıca olayı tam bilmiyorum ama pmden anlatırsa biri yardımcı olmaya çalışırım. -
Genel tartışma sayfasında futbol veya özel mevzular her neyse konuşulmaz arkadaşlar hele böylesine dostça bir site ortamı yakalamışken ne gerek var şimdi böyle kısır çekişmelere.ayrıca samet admin haklı meseleyi büyütmeyelim bu kadar kapatalım konuyu bencede.
-
Ekim ayı çok kötü geçti ve ben en çok tarımla uğraşan çiftçilere üzüldüm, çünkü bu sene buğdayların yarısı yanmış diyorlar umarım bu durum önümüzdeki sene ekmeğe zam olarak yansımaz.
-
Şu anki tabloya göre İstanbulun kuzeyi daha şanslı görünüyor,boğaz hattı çevresi bu hafta sonu güzel yağışlar alabilir.anadolu yakasında ise Beykoz dışında sağlam yağış alacak bölge yok gibi..
-
Mgm'nin verdiği mevsimsel tahmin adındaki haritayı şöyle bir yorumlarsak;Kasım ayı normaller civarında seyredecek demek bu,yani ortada çokta öyle extrem bir durum yok ki zaten Kasım ayı pastırma ayıdır bence soğuk gececek olması bile şaşırtıcı aslında bana göre..
-
Az önce havacity sitesinden geldim,ümit üstadın hepinize selamları var kendisiyle görüştümde bunu burada paylaşmak istedim..
-
Her mevsim geçişlerinde mutaka 1-2 kere hatta bazen 4-5 kere bile gökkuşağı görünebilir,çünkü atmosferde yaşanan döngü güneşide etkilediğinden güneş ışınlarıda direkt gökyüzüne paralel vuruyor buna biz kısaca ''Güneş Işını Patlaması''adını veriyoruz, ki zaten geçtiğimiz günlerde yine güneşte büyük bir patlama yaşandı,belki bunun sonucunda böyle bir gökkuşağı olayı yaşanmış olabilir diyorum ben..
-