Uğur şu an ayın 15den sonrası çok karışık ben o yüzden tahmin yapmıyorum.Yani dün Arif Abi dediği gibi 85 kışı gibi de olabilir ama sistem yine fos çıkabilir.
istikrarsızlık var modellerde ama bu hafta mini bir soguk hava dalgası gelecek.belki bu sistemden sonra bir dahaki haftalarda istanbul cok daha kuvvetli yagıslar alabilir.ama yagısın sekli ne yönde olur onuda şu an söylemek oldukca imkansız maalesef.neyse kısacası bu haftayıda karsız kapayacagız galiba.sayet endeksler düzelmesse de hersey cok zorlasacak gercektende artık.ne diyosun peki bu duruma sen katılıyormusun buna daha dogrusu. cvbını en kısa sürede bekliyorum.iyi geceler dilerim.
fırat tamam ben sadece eleştiride bulundum orada.ayrıca sana karşı bir tavrım yok genel anlamda yorum yapmıstım ben o konuda yalnızca anladın..eger yanlıs anlasıldıysam özür dilerim senden bizzat.
anlamak icin kör olmaya gerek yok admin herseyi özetlemis daha neden kar yagısları olacak şu saatte diye ısrar ediyorsunuz ki.ortada daha soguk hava belirmemis siz hemende kar gelecek diyorsunuz .durun bakalım hele bir yarın olsunda modeller dengeye otursun ona göre degerlendirmelerimizi yaparız tamam .problem yok değilmi baska varsa buyur cekinme paylasabilirsin sende bize oldu.
Arkadaşlar acele davranmayın biraz daha bekleyelim. "Çoşturacak, Çıldırtacak " yorumlar için 1 hafta daha bekleyelim. Sonra bu tür yorumlarda yaparız introda koyarız
allahtan bir tahmin yaptım sayın admin ama siz durumu son anda iyi toparlamışınız tebrik ederim.ancak şu forumdaki havaya bir bakarmısınız resmen herkes istanbula kar gelsin diye zorluyor havaları sanki:)neyse anlayan anladı artık iyi geceler dilerim hepinize.
ocak ayının 20sinde soguk hava gelecek gibi görünmüyor.zira endekslere bakarsak ocak ayının neredeyse yagıssız gecme olasılıgı bile var.kısacası şunuda üzülerek söylemek gerekirse bu senede ocak ayında kar göremezsek gecen senenin 2009-2010 kışının kopyasını yaşayacagız gene ne yazıkki!..insallah ao ve modeller istediğimiz sekilde düzelirde en azından ocagın 2.haftasını kar ve soguk bakımından güzel geciririz belki.
Not:son durumdur şimdi bu yazdıgım.istanbul 1 haftalık tahminlerinizdeki yorumumla iliskisi yoktur.ocak sonundaki sistemin gelmesi henüz netlesmediğinden o sisteme sadece varsayım olarak tahminde bulundum.bilgilerinize sunarım.Saygılar.
sayın admin biliyorsunuz forumlarda sıkca rastlanan bir durumdur bu ve malum adıda sanal alemde aktivasyan kodu olarak geciyor.ama nedense her gönderiyi yolladıgımızda kodlar ya gec ulasıyor ya da mailimize gelmemek suretiyle attıgımız her kod ne yazıkki boşa gidiyor.iste bende bundan dolayıda aktivasyan kodlarının artık otomatik olarak siteye kayıt olduktan sonra gelmesini öneriyorum.umarım bu görüşümü dikkate alır gerekli düzenlemeyide yaparsınız.iyi geceler dilerim.
Örnek: <AKTİVASYON KODU TEKRAR GÖNDER> yerine;
Not:Kayıt işleminiz tamamlanmıştır. aktivasyon kodunuz otomatik olarak mailinize gönderilmiştir .lütfen giris yapın ve gelen koduda kutucuga yapıstırın.
karamsarlıga gerek yok istanbulun konumu nedeniyle ocak aylarında ani dalgalanmalar sürekli olmustur.1987 kısını hatırlayanlar varsa o zamanda ılık havalar istanbulda hüküm sürmüstü.bu yüzden de kimse şimdi kış bitti diyede kendi kendini haybeye bozuntuya uğratmasın ,anlayacagınız morallerinizi yüksek tutmaya calısın bugünlerde biraz daha..evet kısa ve net bir sekilde söylemek gerekirse ocak sonuna dogru istanbul kış kosullarını artık yaşamaya başlayacak gibi görünüyor.yani bir bakıma özlediğimiz kar yagıslarını gecte olsa görebileceğiz belkide zamanla.ayrıca şunuda hatırlatalım ao daki negatif düşüş ocak ortaları iyicene inişe geçebilir.tabii bunun gerceklesme durumu simdilik ihtimallerle sınırlı.bu arada ilerleyen günlerde ocak sonu sistemi ile ilgili bir carpıcı detay daha sunacagım fakat modeller tam olarak bir konuma yerleşemediğinden fazla bilgi veremeyeceğim maalesef su anda. her neyse 1-2 gün icinde size modeller hakkında gelismeleri yine aktarmaya gayret edeceğim..herkese iyi geceler.
arkadaşlar tekrar hepinize iyi seneler diliyorum.nihayet beklediğimiz soguk hava ufukta göründü ancak modellerde henüz basınclar yerine oturmadıgı icin sistemin ne kadar kar bırakacagı veya ne kadar soguk havayla beraber yagıs getireceği su anlık kesinlesmis değil henüz .fakat ocak ayının 20si gibi sibirya ve grönland üzerinden cok sert bir soguk hava dalgası ülkemize dogru gelecek gibi görünüyor.zira nasa da dahil bir cok uluslarası kurumda ocak ayının 2 .haftasından itibaren dogu avrupanın soguk havaların etkisi altına gireceğini belirtiyorlar.bakalım önümüzdeki günlerde eger bir değisim olurda soguk hava sistemi güney avrupaya iner ordanda balkanlardan türkiyeye dogru uzanırsa,tahminen ocak 20den sonra istanbul ve cevre illerimiz 2011 yılının ilk kuvvetli kar yagısını almıs olacak .gelismeleri sizlere aktarmaya devam edeceğim.iyi geceler ve iyi seneler..
Bütün havaforum ailesine iyi seneler diliyorum.2011 yılının 2.saatine girmiş bulunmaktayız. hep beraber nice yıllar daha görmek ümidiyle insallah.herkese mutlu yıllar!..iyi geceler.
yılbaşı gecesi soguk bekleniyor ama ayaz etkili olabilir sıcaklıklarda ise gündüz istanbulda 8-9 geceleri ise 0 ve altında seyretmesi tahmin ediliyor.türkiye genelinede bakarsak dogu anadolu da dahil bir cok bölgede kuru soguk ve ayaz artık kesinlesti gibi görülüyor.anlayacagınız yılbasnda beklediğimiz kar kısacası yalan olmustur.hepimize gecmis olsun.
arkadaşlar modellere hep beraber şöyle bir baktıgımızda ocak ayının 16sından sonra aonun pozitif seyre dogru çıkışa doğru gectiğini görüyoruz ancak bu sizi sakın yanıltmasın cünkü ocak 2 den sonra ısınmaya baslıyoruz ve bu ılık havaların ne zaman soguga döneceğini ise kesin olarak kanaat getirirsek sonuç şu cıkıyor avrupaya derin bir y.b yerlesecek ve sonrada hemen ardındanda sibirya siklarasyonu güney avrupaya akacak k ibölece beklediğimiz soguklarıda alabilelim .kısacası olay bu dur yani arkadaşlar.yazdıklarımı eğer anlamayanlar varsa bir dahaki yorumumda sizlere tekrar bilgilerimi paylasırım.iyi aksamlar dilerim.
İstanbul için ocak 10 a kadar kaydadeğer bir yagıs beklenmiyor ancak ocak 5-6 gibi balkanlar üzerinden gelecek soguk hava nedeniyle 2-3 günlügüne sıcaklıkların istanbulda 3-5 C arasında seyretmesi bekleniyor.değisim olması ihtimaldir .diğer 2.kuvvetli sistem ise 16 ocak-23 ocak arası gelmesi tahmin ediliyor.fakat bu sistemde ao modellerinde bir görünüp tekrar ortaya cıktıgı icin su an sistem hakkında olumlu bir saptama yapamıyoruz.sonuc olarak toparlamak gerekirse ocak ayının 2.haftasına kadar istanbulda yogun bir kar yagısı beklentisi simdilik bulunmamaktadır.hepinize iyi günler dilerim.
Arkadaşlar aralık 28-29 tarihleri arasında istanbul genelinde kky olma olasılığı fazladır.fakat güneyden gelebilecek ani bir y.b akımı ülkemize doğru uzanırsa belki ozaman yağışlar ocagın 1 inden itibaren kesilebilir tabii bunun olma durumuda simdilik belirsiz. bu yüzden aralık sonundaki soğumadan sonra kar yağışı beklemeyin.cünkü 1 ocak günü havanın açma ihtimali var bunuda unutmadan ekleyelim de en azından tereddütler ortadan kalksın.
İstanbul İçin Aralık Sonu Beklediğim Sistem Hakkındaki Öngörüm:
İstanbul'da aralığın 27si aksamına kadar sıcaklıklarda önemli bir düşüş beklenmiyor ancak aralık 26 aksamı gibi istanbul'un avrupa yakasından başlayarak il genelinde saganak yağmur görülme olasılığı fazladır.aralıgın 28inde ise rüzgarın karayele dönmesiyle yükseklerde kky ve kar kıyılarda ise yağmur ve sulu kar seklinde yagıslar etkili olacaktır.aralık 29-30-31 gibi ise sıcaklıklar 4-5 C seviyesinde seyredecek olup yılbaşı akşamı ise il genelinde kar yağışı beklentisi şimdilik gözükmemektedir.ao daki istikrarlı gidişat şayetki devam ederse ocak 3-4 arası beklediğimiz ilk kuvvetli sistemde istanbulumuz gercektende 2011 yılına güzel bir kar yagısıyla açılışını yapacaktır diye düşünüyorum.
5 Günlük İstanbul Tahminim:
Bugün(25 Aralık Cumartesi)10 C/15C Parçalı ve Çok Bulutlu
26 Aralık Pazar: 9C/15 C Çok Bulutlu Akşam Saatlerinden İtibaren Sağanak Yağışlı
27 Aralık Pazartesi:7 C/14 C Çoğunlukla Bulutlu Zaman Zaman Sağanak Yağışlı
28 Aralık Salı: 2 C/8 C Yağmurlu
29 Aralık Çarşamba:2 C/5C Karla Karışık Yağmurlu ve Yüksek Kesimlerde Cephesel Kar Yağışlı
selamlar herkese.adım uğur istanbuldan katılıyorum aranıza bende yaşım 22 ama 2 hafta felan sonra 23 e gireceğim.siteniz oldukça mükemmel olmuş ancak bir sey dikkatimi cekti tanışma bölümünde tahmin yapılmış bunun nedeni ne acaba yoksa burası ortak öngörüler kösesi olarak mı belirlenmiş bunuda açıkçası çok merak ediyorum.hazır siteye ilk kez gelmişken bir tahmindede ben bulunayım:
istanbulda aralık sonunda beklenen soguk hava kanaatimce güneyli akımların ve lodos yönlü rüzgarların ara ara molalarla aktif olması sebebiyle yeterince etkili olamayacagını düsünüyorum.fakat 1 ocak gibi sıcaklıkların kar seviyesine inmesiyle beraber sibirya üzerinde biraz da olsa bir basınç siklarasyonu oluşacagını simdiden söyleyebilirim yani diğer bir deyişle ocak ayının ilk günlerde soguk ve karlı bir periyoda artık nispeten girmiş olacağız arkadaşlar.tabii bu kar yagısları ve soguk havalar ülkemizde ne denli şiddetli olabilecek bunuda ao daki modelleri takip ederek veya inceleyerek anlayacağız artık maalesef..neyse hepinize mutlu günler diliyorum simdiden iyi seneler.