Beiträge von ANIL90

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Açıkçası Ankara bu sene için en şanslı illerden biriydi Mart ayında efsane kar aldı.Melih Gökçek bile 'Ankara'nın 1994 yılından beri belediye başkanıyım.İlk kez bu ölçüde kar yağışı aldık' diyerek durumun ne kadar ciddi olduğunu belirtti.Ankara'lılar güzel bir kış geçirdiler.

    Ankara için haftasonu tahminim yarın hava kapalı ama yağış beklemiyorum.Ama Pazar günü yeni bir yağışlı sistem geliyor.Pazar günü var.Pazartesi ve salı yağmur ihtimali var.Sahi ben hafatasonunun tahmini verecektim ama pazartesi,Salı gününün tahminlerini de verdim iyi mi :D

    İstanbul için yarın parçalı bulutlu yağışsız bir gün bekliyorum.Ama pazar günü yeni bir sistem geliyor ve yağmur başlayacak yağışın pazar gecesi pazartesi daha kuvvetli olmasını bekliyorum.Salı günü de yağmur olasılığı var.

    Evet Admin dinlenme vakti geldi.Zaten bahar geldi.Bugünün hava durumunu vereyim size;Yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey doğusu (Sivas, Kayseri, Yozgat, Nevşehir, Kırşehir) ile Konya, Aksaray, Sinop, Erzincan, Tunceli ile Kastamonu kıyılarının yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerine kadar Antalya ve Isparta çevrelerinin aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


    Rüzgar; genellikle güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden orta, akşam saatlerine kadar İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeybatısında kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek.
    Uyarılar da var özellikle kuvvetli rüzgar ve çığ tehlikesi uyarıları vatandaşlarımızın tedbirli olması gerekiyor.
    Kuvvetli rüzgar uyarısı: Rüzgarın; akşam saatlerine kadar İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeybatısında kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.
    Çığ uyarısı: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.
    Kaynak-ensonhaber.com


    Artık Doğu Anadolu'da kar erimeleri başlamıştır. Hava sıcaklığı yükselidiği için ani kar erimeleri ve çığ tehlikesi vardır. Artık Doğu Anadolu'da kışa veda etmeye başlamıştır.


    Oradaki vatandaşlarımıza dikkat dediğiniz gibi artık bahar geldi ve karlar erimeye başladı.Çığ tehlikesi çok yüksek.Dikkatli olunmasında fayda var.

    Nisan karı TEM'i kapattı!
    23 yıl sonra bir ilk...


    Nisan karı TEM'i kapattı!" title="Nisan karı TEM'i kapattı!" align="right" />BOLU’da sabah saat 08.00 sıralarında başlayan ve aralıksız devam eden kar yağışı ulaşımı felç etti. TEM Otoyolu Paşaköy mevkiinde TIR'ların kayması nedeniyle Ankara istikameti ulaşıma bir süre kapanırken, Karayolları ekipleri çalışma başlattı. Araçlar, D-100 Karayolu Bolu geçişine yönlendirilirken, yoğun kar yağışı nedeniyle çok sayıda kaza meydana geldi.


    MALATYA BEYAZA BÜRÜDÜ


    Malatya’da sabaha karşı başlayan kar yağışı kenti esir aldı. Sabah uyanan Malatyalılar bu yıl kent merkezinde ilk defa kar görürken, bu gece kentte don olayının beklenmesi ise kayısı üreticilerini zora soktu.


    Kış boyunca sadece ilçelerde yüzünü gösteren kar yağışı Nisan ayında il merkezinde yağmaya başladı. Sabaha karşı 05.00 sıralarında yağmaya başlayan kar kısa sürede kent merkezini beyaza bürüdü. Sabah uyanan Malatyalılar ise şaşkınlıklarını gizleyemedi. Bu yıl kent merkezine ilk defa kar yağarken kayısı üreticilerini ise don endişesi sardı.


    Dün Malatya Bölgesel Tahmin ve Erken Uyakarı Merkezi tarafından çiftçilere yönelik yapılan açıklamada 11-14 Nisan 2011 tarihleri arasında Malatya merkezde hafif, yüksek kesimlerde ise orta kuvvette don hadisesi yaşanabileceğinden, bölgedeki çiçeklenme ve meyve bağlama dönemindeki kayısı, badem, erik, elma, kiraz vb. meyve ve fide üreticileri ile ilgililerin tedbirli olunması gerektiği uyarısı yapıldı.


    Yoğun kar yağışı nedeniyle karla kaplanan kayısı ağaçlarındaki don tehlikesi artarken, üreticileri ise şimdiden korku saldı.


    Halen kar yapışının devam ettiği Malatya’da kapalı köy yolları ile ilgili bir açıklama yapılmazken, bazı vatandaşlar ise geç gelen kar yağışını kar topu oynayarak çıkardı.


    YENİ BİR YAĞIŞ DALGASI GELİYOR


    Nisan yağışları hız kesmiyor, İstanbul'da çarşamba ve perşembe günleri kuvvetli yağmur var, sıcaklık 12 dereceye iniyor. İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da birçok ilde kar yağışı görülecek


    DOĞU'DA KAR


    Baharı bekleyen Iğdır'da etkili olan kar yağışı köy yollarını ulaşıma kapattı. Tuzluca ilçesine bağlı iki köy baharı beklerken aniden bastıran kar yağışının şaşkınlığını yaşadı. Yolları ulaşıma kapanan ve elektrikleri kesilen köylerden birisine ulaşan ekipler, diğer köye ulaşımın sağlanması için çalışmalarını sürdürüyor.


    Iğdır'da Pazar günü başlayan ve etkili olan kar yağışı Tuzluca ilçesine bağlı Nahırkıran ve Canderviş köylerinin yollarını ulaşımı kapadı. Hafta sonu tatili için Tuzluca ilçesine giden öğretmenler yolların kapalı olması sebebiyle köylere gidemedi. Köydeki okulların zorunlu tatile girdiği köylerin yollarının ulaşıma açılması için özel idare ekipleri gün boyu çalıştı. Baharı beklerken kar yağışıyla yolları kapanan Nahırkıran köyü sakinleri, özel idare ekiplerinin köye ulaşmasıyla büyük sevinç yaşadı. Hafta sonu yaşanan kar yağışının sadece yolu kapatmadığını elektriklerinin de kesilmesine yolaçtığını belirten 55 yaşındaki Ferzende İraç, "İki günden beri dış dünya ile bağlantımız kesildi" dedi.


    Öğretmenlerin köye dönememesi yüzünden okulların zorunlu olarak bir gün tatil edildiğini bildiren Abdulrezzak Baldız, baharı beklerken kışı yaşamanın şaşkınlığı içinde olduklarını ifade etti.
    Kaynak-http://haber.gazetevatan.com