Beiträge von M.Gok

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)


    Evet Sibirya yuksegidir.
    Soyle dusunun bir ucgen olsun bir tarafi yuksek diger tarafi alcak.Siz yuksek taraftan bir top u yuvarlarsaniz alcak olan yere dogru inecektir.ama alcaktan yuksege gitmeyecektir.
    Hava olaylarini buna benzetebilirsiniz.Bir yer yuksek se alcagida olacaktir ki bir akim,olay,donusum olabilsin.
    Yuksek basinca ta da kar yagar Alcak basinca ta da tipki yagmurda vs. oldugu gibi yagisin tipi,niteligi degisir.Cunku basinca gore bulut formu degisecektir...

    Isi adasi nasil yalan?


    Herhangi bir cografik bolgede,insan populasyonu arttikca oradaki hava kosullarida degismektedir.Soyle en basitinden anlatiyim,siz odanizda kucuk bir yerinde ates yakarsaniz odanizi isitirsiniz degil mi? Bunu simdi buyuk olcekli dusunun digelim ki marmara.. Evler,ofisler,apartmanlar,gokdelenler,arabalar,kamyonlar ve ucaklar... hepsi bir sekilde isi yayiyor degil mi? peki bu cikan isi nereye gidiyor? atmosfere... siz bir sekilde atmosferi isitiyorsunuz isinan hava nasil davranir,yukselir.. siz durgun havada bile atmosferi isitmayi boyle basariyorsunuz.
    Evet hakli olunan bir durum daha var isi adasi olmamizdan ki bu metropollerin kacinilmaz sonucudur,bu neden den dolayi yagmur,kar yagmamasi bunun bir kac neden sonuc iliskisinin sonrasidir.. direk olarak isi adasisin kar yagmaz degil...


    Isi adasi yalan demeden once biraz dusunun..

    Ne enteresandir ki bu tur (accu) paylasimlari diger sitelerde de rastlamaktayim.Herhalde insanlar mesaj sayisini arttirmak icin ne koysam diye dusune dusune bunu buluyorlar..


    Simdi sadece accu konusuna gelirsek arkadaslarin da belirttigi gibi surekli degisen ve uzun vade de cok zor tutturabilen bir sitedir.Uzun vade de bakin gecin sadece guvenilir degildir.Tatile gideceksiniz 20 derece gosterir 20 gun evvelinden siz oradayken yagmur ve firtina ile karsilasabilirsiniz.


    Ayrica beni cok dusunduren bir konu da neresini okuyamadiniz sadece SALI gunu icin 20 cm uzerinde kar veriyor hatali olmasina ragmen :) yani o gostermiyor dediginiz site, kar vermis..

    Arkadaslar merhabalar,bir suredir takip etmekte oldugum bu foruma sonunda bende yaziyorum.
    Istanbulda az evvel tem uzerinden bir yakasindan diger yakasina gectim ve sicaklik 4 dereceden 2 dereceye kadar dustugune tanik oldum.Az bulutlu ve sakin sayilacak havada guzel bir dusus oldugunu dusunuyorum.Enka su an icin 1.9 derece gostermekte bu olay bile daha sistemin basinda bile olmadan bu denli sogutabilmekte ise bir kac gun icinde cok guzel seylere taniklik edebilecegimizi seziyorum.
    Bol karli geceler dilerim Hfyeni (19)