Beiträge von dozerosman

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    MGM WRF'ye göre 3 günde toplam 70mm yağış var. Forumda 15-20 sayfa geriye gittim ama bulamadım kimse mm to snow depth cm'den söz etmemiş.


    Eğer hava 0-1 derece ise zaman 10 mm = 10 cm'dir. Yani ratio 1:10 gerçekleşir, eğer hava daha soğuksa -2 ise 10mm yağış = 12 cm olabilir ve buna göre paralel olarak artışa geçer.


    Demek istediğim eğer hava 0 derece olacaksa veya olan yerlerde mgm'nin gösterdiği wrf'ye göre istanbulda üç gün sonunda 50-60cm kalınlık oluşacak.

    Herkese Merhabalar Hayırlı Forumlar,

    Umarım herkes iyidir aileniz sevdikleriniz dostlarınız iyidir işleriniz yolundadır.


    Sevgili forumdaşlarım, kardaşlarım dün airgram yorumlarken havada bile kar görünmediğini söylemiştim ancak görüyorum ki hala havada kar bekleniyor ( sahil kesimleri için ) dün dediğim gibi yüksek yerler dışında aydos kayış dağı vs. havada bile kar görme ihtimali çok düşük ki birikinti imkansız.


    Gelelim nedenine; 850 mb sıcaklığı -10 girdiğinde bile toprak en fazla 3 derece kadar düşebiliyor, bu demek oluyor ki 850mb'de en azından -13 girmeli ki yağan kar tutabilsin.


    2. nedeni ise dewpoint ise 0 derece inemiyor bu sebeple kky olmaktan kurtulamıyor saf beyaz kar olması için dewpointp 0 dereceye inmesi gerekli ki buda görünmüyor.


    Veriler oldukça kesin ve net bunlara göre uçaklar iniş kalkış planlarını yapıyorlar %95 şaşmaz bu veriler, o yüzden son bir kaç gündür kar yağışı bekleyenlerin neye göre beklediğini nanın hiç anlamıyorum ne gfs ne ecmwf ne gem ne icon hiç bir model sıcaklıkları güney sahilleri için 2 derecenin altına düşürmedi hiç bir zaman.


    Forumu okuyorum ancak hiç bir kaynak olmadan herkes bir kar beklentisi içindeydi buna bir açıklık getirmek gerekiyor.


    İyi forumlar.


    Kaynak:


    say-salyol-LTBA-7.png

    Herkese Merhaba Hayırlı Forumlar,

    Umarım iyisinizdir sağlığınız sıhhatiniz aileniz sevdikleriniz mutludur.


    Bu sistem için avrupa yakasının günel sahilinde yaşayanlar olarak havada seyir zevki olarak bile kar görmemiz mümkün değil.

    850mb'de -10 girdiğinde dahi 2m sıcaklıkları 2 derecenin altına düşemiyor. ( Rüzgar kuzeyden vs. olması değiştirmiyor en soğuk 2 derece olacak. )


    Sistem boyunca güney sahillerinin göreceği en en soğuk derece 2 derece olacağı için birikinti söz konusu değil; havada bile görmek mümkün olmayacak düşüncesindeyim.


    Ancak Istanbulun yüksek kesimlerinde aydosdur kayışdağıdır ya da bursanın uludağ'ıdır vs. buralarda kar için uygun şartlar oluşabilir.


    İyi forumla herkese selamet ile sevgilerimle.


    Yorumlarımı yaptığım kaynak Atatürk Havalimanı Airgram'ıdır.


    say-salyol-LTBA-6.png

    Arkadaşlar anlaşılamyan bir olay var sanırım. Kar yağması ile Kar'ın Örtü oluşturması çok farklı.


    Istanbulun her yeri kar alacak bu gece ama örtü yapmayacak sahil kesimlerinin örtü yapmasın çok zor beklemeyin yani en fazla camdan kar izlersiniz yere düştüğü anda su olur.

    Bakırköy - Avcılar arası gittim hava 4 derece sağanak yağmur var kara dönmesi imkansız bu şekilde en az 12 saatlik bir soğuma gerek bunun için avrupa yakası sahil kesimlerinde oturanlara geçmiş olsun kar yağsada tutması imkansız tutarsa yazın bu mesajı herkese tantuni ısmarlıyorum

    Öğlen güncelemesi ile istanbul avrupa yakası sahil kesimleri avcılar tarafı kar tutma ihtimali var mıdır, gfs ecmwf yeterli soğumanın olmayacagını söylüyor sahil kesimlerinde hatta kar bile yağmayabilir kky olabilir diyor Semih Bey sizin görüşünüz nedir.