Dereli kurtulmuş köyünde, Gaziantep Nurdağı'nda enkaz altında kalıp vefat eden halamın torunu ve eşinin cenazesindeydim. Sadece bir cenazede hissettiklerim yaşadıklarım anlatılamaz. Soğutmalı cenaze aracından çıkarılamadılar. Eldiven ve maskesi olmayanlar defin esnasında yaklaştırılmadılar. Kefen yerine ceset torbası ile defnedildiler. O halde ortalığı kaplayan kokuyu tarif edemem.
Varın o bölgenin durumunu siz düşünün.
Eşimin amca oğlu, makina operatörü. Kendi iş makinası ile Maraş'a enkaz çalışmasına gitmişti. Bugün yolda, geri geliyor. Neden döndün diye sordum, enişte kafayı oynatırım ben, kovaya ceset takılıyor aniden insan bayılacak gibi oluyor dedi.
Biraz psikolojimi toplar gibiydim bugün yeniden alt üst oldum.
16 sındaki sistemin iyice zayıfladığı görülüyor. Sahiller sadece yağmur görür bu sistemde. İç kesimler kısa süreli bir kar geçişi olup ondan sonra da hava. Hızlıca ısınma trendine giriyor.
Direkt doğu karadenize gelen kırım kafkas sistemi yada sibirya sistemi varsa kıyılara 60 cm 1 metre arası onun dışnda ordan burdan gelen sistemlerden bir hayır görmedim ben 40 senedir. istanbula kar yağarken trabzon kıyılarına kayde değer bir kar beklememizde çok saçma
Trabzon kıyılarına bu sistemde kar değil yağmur bile yağmaz değirmenderede çalışıyorum gündüz deli gibi bulutlar geldi geçti üzerimden tek bir yağmur tanesi bile düşmedi kar görmek isteyen zigana tarafına gidip görebilir kıyılara 15/25 arası belki yağabilir.