Konumum 9 10 derece tahmin edilirken arabada 7 gördüm. Minnacık erken soğuyor diye kendimi kandıracağım 🤣🤣
Beiträge von maeglinsaralond12
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Soğuk her sistemde psikolojik olarak erken giriyor bize göre

Konumda 9 10 bekleniyodu araba 7 görünce gaza geldim. 🤣🤣
-
Soğuk accık erken vurmaya başladı sanki ya da ben hayal kuruyorum
-
Valla gfs de ecm de konumum için pembeleri dizmiş ama artık sınırlı modellere bakmak lazım. Yarın skrion ve bolam ile mesaiyi bitiririm büyük ihtimalle.
-
Avrupa yakasına 1000x atıyor dede. Kıskanmamak elde değil...
-
Yılbaşı sisteminde yakalayabildiklerim. Daha iyisi olabilir mi acaba.. hayırlısı.
-
Hadi 200 rakım yavrum bi işe yaradığını görelim yarın akşamdan sonra

-
Çok tehlikeli bir rüzgarsızlık ve sakinlik var. Arkası feci olacak.
-
gebze çok ayrı bir gezegen hocam izmitte damla yokken dilovası rampası gebze gişelerde yolun tıkandığını biliyorum sen buralarda takıl boşver orayı

Ben de gosb a yakınım dibimde gaziler dağı var. Rakım olarak güzel bir yerdeyim en kötü seyirlik falan yakalasam ona da şükür

-
Valla istanbul konusuna gelip veri meri olmadan yandık bittik mahvoldukçular yüzünden yine evime geri geldim. 200 metrede olmanın güveniyle bir şeyler yakalarım diye tahmin ediyorum ama hayırlısı. Bence pazar gününe kadar sandıkları terketmemek lazım son 1 gün kala bile çok fırıldaklık yapabiliyor modeller.
-
İki gündür forumda bi olumlu bi olumsuz yorumları okumaktan bizim mimiklerin aldığı şekil
İnatla verisiz yorum yapan bazı dostlarımız olmasa konu daha temiz olacak. Deneyimli hocalarımızın yorumlarına dikkat etmek lazım sadece.
-
Gebze merkezde arkadaşımdan gelen mesajlar:
-
Kocaeli belediyesi paylaşımlarını hayretle izliyorum, kurye yasağı gelmiş harika bir tedbir iyi güzel de okuldan çıkacak olan 2.sınıf öğrencisi uçarak mı gidecek evine. 3 santim kar ihtimalinde tatil verirler, ortalık uçuyor tık yok. Dalga geçer gibi bir de rüzgar etkisini artırıyor diye paylaşım atmışlar. Çocuğum olsa sinir krizlerine girmiştim gerçekten.
-
Çaycı gfs yine Forum gaza gelsin diye umut dağıtmış sabah sabah


-
Çaycı bence bizim forumu takip ediyor gaz vermek için önden sıkıyor çıktıları böyle

-
Daha da saçma olan şey istanbulda ilçe ilçe tatil veremezsiniz çünkü ilçeler arası çok fazla okula giden var, ya tam vermeleri ya da hiç vermemeleri lazım.
Hadi şile beykoz ve sarıyeri anladık büyük ilçeler biraz fazla kar aldılarda, kağıthaneye anlam veremedim. Beşiktaştan bahsetmiyorum bile.
Rica üsulu gibi duruyor değil mi

-
Alles anzeigenAlles anzeigen
İstanbul'da yarın okulların tatil edildiği ilçeler:
• Beşiktaş
• Kağıthane
• Şile
• Sarıyer
• Beykoz
İyice saçmalandığını düşünüyorum, tatil edilme işi iyice havada kar görmeye kadar gidiyor
Daha da saçma olan şey istanbulda ilçe ilçe tatil veremezsiniz çünkü ilçeler arası çok fazla okula giden var, ya tam vermeleri ya da hiç vermemeleri lazım.
-
bu kütle vurmadan önce yerde hiç örtü var mıydı yoksa bu kütleyle mi böyle oldu
finali bu örtüyle yaptık hocam.
-
Sistemi yavaş yavaş uğurluyoruz arkadaşlar. Tatmin olan oldu olmayan oldu bu kişiden kişiye ve konumdan konuma göre değişir. Ben sorumlu olarak güzel bir tahminde bulunduğumu düşünüyorum keza Sakarya - Kocaeli - Bursa il merkezlerinde kar örtüsü görüldü bunun için de en uygun şartların yılın ilk saatlerinde olacağını işaret etmiştik. Yer yer Karadeniz'den gelen kütleler Sabah saatlerinde güney kesimlere kadar inip güzel kar yağışları bıraktı. Bölgenin kuzeyi ise Karasu - Kocaali hattı sahilleri kartpostallık görüntülere büründü. Rüzgarın biraz dengesiz olmasından dolayı gelen kütleler dönüş hareketi ile Doğu Marmara'nın kuzeyinde etkili oldu. Şu saatlerde ise İzmit - Sakarya arasında kütleler güzel görüntüler bırakabilir.
Deniz etkili kar yağışlarının doğası böyledir. İstanbul konusuna bakın mesela 2-3 ilçe en az 10 cm kar gördü ama çoğu yer kuru soğuk ve güneş ile günü geçirdi. Deniz etkili kar olayı şans işidir.
Kışı bitirenlere de iki çift sözüm var daha kısa mevsimi başlayalı bir hafta oldu. Önümüzdeki çok uzun süre var kapının önüne kar yağmadı diye isyan etmek yerine daha büyüklerini kovalayalım naçizane tavsiyemdir.
Son cümle her şeyi harika özetliyor. Kaç 1 ocakta karın esamisini görebildik ki, Maçın 30.saniyesinde isyana gerek yok sakin kalmalıyız.
-
bu kütle vurmadan önce yerde hiç örtü var mıydı yoksa bu kütleyle mi böyle oldu
hocam bir iki kez 20-30 dklık yağış oldu gün içinde ondan kalanlardı. Bu kütlede geçsin son durumu tekrar atarım
