Beiträge von efe7421

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    efe7421 Hocam hem bu pazar hemde haftaya pazar yağış var..Bu Pazar gitmenizi öneririm sıcaklık çok düşük olmayacak çünkü..Biraz ıslanabilirsiniz ama yapacak bir şey yok sanırım.. :S Haftaya ertelerseniz soğuk ile birlikte yağışlı olacak..Tercihi siz yapın..


    Yağış var diyorum ama bütün gün orta şiddette yağmaz.. Aralıklı yağar diye düşünüyorum..

    Çok teşekkür ediyorum değerli hocam. Bu hafta gidelim o zaman. Geçen hafta da erteledik yağış olacak diye. Ama hava mis gibi oldu.Keşke sizlere o zaman sorsaymışım. Yapacak bir şey yok. Köy çocuklarını götüreceğiz ve yüzde doksanı ilk kez deniz görecek. Keşke hava da güzel olsaydı da unutamayacakları bir gün geçirselerdi. Artık her yağmurda anıları tazelenmiş olur. 😁

    22 Aralık Gecesi Kıyı Ege'de yağış başlıyor.Gezi için uygun olacağını zannetmiyorum hocam.. 1 Hafta sonra ise (29 a denk geliyor) bir kaç gün ileri veya geri değişmek üzere yağışlı hava gözüküyor. Tercihi siz yapın..:)


    Edit:Yarını bekleyin derim hocam 22 Aralıktaki yağış 12 saat daha gecikmeli girebilir..Yarın yeniden bakıp sizi bilgilendiririm..

    Hocam bakabildiniz mi son durum nedir acaba?

    Ben rüzgara güveniyorum en azından avantajımız var herşey o gün belli olacak.Yağmurdan kara dönen bir sistemi görmek güzel olacak.Düşünsenize kuvvetli yağmur yağarken aniden kara dönmesi filan izlemesi güzel olacak :D

    Bu tür sistemler hızlı sistemlerdir tam hava soğur yağış kesilir. Onun için çok fazla ümitlenmek gerekir diye düşünüyorum. İşin iyi tarafı ise bu sene hiç mevsim normalleri üzerinde çıkmadık Yağışı 3-5 saat daha uzatabilirsek güzel şeyler olabilir.

    Kardeş dedik bu kadar iddalı konuşma sonra karizma çizilir die. Hani kar mar göremedik. Lütfen üye toplamak adına bu kadar iddalı tahminlerde bulunmayın. Yakında hiç kimse de kalmıycak forumda. onlarca meteo sitesi var. Biraz gözden geçirirseniz, tahminlerinizin hiç biriyle örtüşmediğini göreceksiniz. Allah yardımcınız olsun ne diyem. Böyle bir kış ben hakkikaten görmedim. Efsane olmaya aday, doğuya bile daha kar örtü yapmadı :))

    SAMET kardeşim oduller diyagramlar yan çizmeye başladı, yağışın kuvvetli bölümünde soğuma yok. Yağış azalıyor soğmu tavan yapıp kısasüre sonra aniden normale dönüyor. Bu sebeple 26 sında bol bol kar izlesekte örtü yapmayacak. 27 sinde 28 örtü yüpmüsı muhtemel ancak yağışın şiddeti azaldığında fazla kalın bir örtü olacağını düşünmüyorum, benim tahminim 6-8 cm o da yerde fazla kalmayacak, karla mücadeleye gerek kalmadan kendilğinden eriyecek. Sen dua et yağış salıdan önce başlamasın. Çünkü başlarsa 26-28 arasındaki soğumayı ıskalayabilir. Senin de karizma biraz çizilir. TAHMİNLERİN BARTIN VE ZONGULDAK MERKEZLERİ İÇİNDİR. EREĞLİNİN KARAYELİ YAKALAMA ŞANSI BU SİSTEMDE BİZDEN FAZLA ORASI İÇİN BİR ŞEY DİYEMİYCEM. BİZE GÖRE DAHA ŞANSLILAR...

    Karamsarlığım şundan. Geçmiş yıllarla kıyasla bu yıl çok az yağış aldık (ekim, kasım, aralık Bartın için) önceki yıllarda mutlaka yılbaşından önce kar yağardı. Malesef aralık 11, aralık sonu, 5 ocak sistemi derken hepsi burayı ıskaladı. Şimdi kaldık 20 ocağa. Evet modeller diyagramlar 20 ocak ta soğumayı işaret ediyor, aynı önceki sistemlerde olduğu gibi. Ya bunu da ıskalarsak? En büyük avantajımız kuzey yarım kürenin en soğuk günlerinin ocak sonu olması, denizlerin yeterince soğumuş olması. Ama 9 ocaktan sonraki 10 günlük durağan dönemde güney ege ve akdenizden bademler çiçek açtı haberleri gelmeye başlar ve sinirleri biraz daha gerer. 20 Ocak sistemi de kaçarsa moraller hepten çöker. Benim tedirginliğim o yüzden. Neden üzülmeyeyim, Avrupa tarihinin en soğuk kışını geçiriyor ben daha şemsiyemi geçen kış kaldırdığım yerden çıkarmadım. İnşallah bu işe emek harcayanları bu sistem utandırmaz da adam gibi bir kış yaşarız. Bıktım şu kıytırık sistemlerden.


    istikrarsızlık var modellerde ama bu hafta mini bir soguk hava dalgası gelecek.belki bu sistemden sonra bir dahaki haftalarda istanbul cok daha kuvvetli yagıslar alabilir.ama yagısın sekli ne yönde olur onuda şu an söylemek oldukca imkansız maalesef.neyse kısacası bu haftayıda karsız kapayacagız galiba.sayet endeksler düzelmesse de hersey cok zorlasacak gercektende artık.ne diyosun peki bu duruma sen katılıyormusun buna daha dogrusu. cvbını en kısa sürede bekliyorum.iyi geceler dilerim.


    UĞUR HATIRLIYORMUSUN BİR GECE HAVATURKA SOHBETTE BEN ÇOK UMUTSUZUM DEMİŞTİM. SEN UMUTSUZ OLMA EFE; ÇOK SOĞUK GÜNLER ÖNÜMÜZDE, REKORLAR BİLE GELEBİLİR DEMİŞTİM. BAKIYORUM ŞİMDİ SEN DE UMUTSUZ KONUŞMAYA BAŞLAMIŞSIN, HAYIRDIR SEN DE Mİ KAYBETTİN SİSTEMLERE İNANCINI :)

    Umutsuzluk saçmak istemiyorum ama içimden bir ses bu sistemin de bize (batı karadeniz kıyılarına) fake atacağını söylüyor. Geçen yılki sistemlerin cılızlığı, 12 aralık 2010 sisteminin öncesinde "kar geliyor, esaret geliyor, görsel şölen başlıyor!" söylentilerine rağmen sistemin karadeniz kıyılarını etkilememesi beni bu karamsarlığa itiyor. İnşallah gelecek sistemler beni haksız çıkarır da kara gömülürüz, çoluk çocuk kara doyarız...[hr]
    "havaforum, arif-tarif, bünyamin sürmeli" bakalım 2010 yılının son sisteminde kim galip çıkacak... Eğer bu tahminlerde kim galip çıkarsa bunda sonra onu tek geçerim......................