Beiträge von Darkbox

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Hocam kuvvetli bir sistem gelmezse kar olarak, Haziran sonlarından itibaren kuraklığı dibine kadar yaşayacağız bence. Evet 2014-2018-2019 da kar olarak kötüydü ama yağışlar boldu. Bu kış ne yağışlar bol ne kar bol. Çok kötü tosladık dostlar. Ne olur TASARRUF yapın. :31582

    Kar yağışı ile yağmur olarak düşen yağışın arasında gerçekten çok ciddi fark var. Şubat ilk hafta gelen sistem sayesinde barajlar %6 yükseldi. Ve kar yağışı olmadığı günler de %6 yükseldi. Yağış yok ama barajlarda ki su arttı. Ama yağmur aynı etkiyi veremiyor. Elbette çok yararlı ama bir kar yağışı kadar etkisi yok maalesef. Bence sağlam bir sistem gelmezse biz her halükarda bu yaz sıkıntı yaşayacağız. Hemde öyle Ağustos Eylül aylarına da kalmayacak bu problem. Haziran'dan itibaren hissedecegiz gibi geliyor.

    Geçen kış Mart ayı istisna idi elbette ama belkide bir kırılma yaşandı. 19 21 Mart kuvvetli sistemi ben ömrümde öyle bir şey görmedim. Bu bahsedilenlere göre bu Mart ayında ki potansiyel çok daha kuvvetli.

    Hocam tepemizde bu kadar soğuklar varken ben +15 lere ihtimal vermiyorum.

    Ben hep böyle büyük çapta soğuklardan çok korkan biriyim. Bize daha butik soğuklar lazım. Çekirdeği -25 de olsa dar bir alandan gelip etkilemeli bizi bence. Bu soğukların çapı inanılmaz büyük. Tek korkum bu.

    Bence modeller yerini bulma çabasında gibi. Yani bu kadar aşırı kuraklık çok fazla. Şaka gibi geliyor ama bu şekilde devam ederse Haziran-Temmuz gibi damacana su ile işlerimizi görürüz. Bu kadar kuraklıktan sonra bence kuvvetli sistem gelmeli. :31582

    Geçen sene istisna idi elbette. Ama çok olumsuz olmakta saçma. Unutmayın geçen sene Mart 10-13 ile 18-21 Mart sistemleri hemde kuvvetli sistemler geldi. Günlerce kar yerde kaldı. 3 5 sene içinde belkide Mart ayı Şubat'ın yerini alacak kim bilebilir.


    Şu da bir gerçek ciddi kuraklık tehlikesi de mevcut. İstediğimiz kar yağışları olmazsa zaten ayvayı yedik.

    Bence bu kadar devasa soğuklar bizim işimize yaramıyor. Yani alanı çok büyük olunca derdi de büyük oluyor. Bize daha butik soğuklar gerekiyor gibi. O kadar çok parazit var ki Avrupa kıtasında devasa soğukların Amerika gibi inmesi zaten mümkün değil. Polonya-Romanya hattından usul usul inecek soğuklar ve güzel bir siklon oda olmazsa DEK lazım.


    Çok ütopik ama bu sene böyle şeyler ve hatta daha kuvvetlisini görürsek şaşırmam. 4 Nisan kar,fırtına ve tipi. Çok kurak geçti. Bunun ben patlama yapacağını inanmak istiyorum. Yoksa gerçekten yazın sıkıntılar çekeceğiz.

    O uzun vadedeki görüntüler çok değişir en azından Mart başı için tabi yine kötü senaryoda gerçekleşebilir yani belli olmaz ama ortada stratosferik ısınma var bakarsınız piyango bize vurur. Tek umudumuz Mart ayında geçen seneki tarzda güçlü ve bol karlı 2 sistem alabilmek. Ozaman kurtarabiliriz halen tamamen bitmiş bir şey yok yani Mart 10-15'ine gelelim, ozaman gerekirse ağlarız hep beraber.

    Umarım hocam. İlaç gibi gelecektir.

    Isınmadan ciddi sistem hazırlığına girmesini bekleyemeyiz atmosferin. Sabırlı olalım Mart'ın ilk günlerinde son sistemden daha etkili bir sistem almamız yüksek ihtimal dahilinde.

    Hocam son sistemde Anadolu yakası yüksekleri ve Doğusu haricinde bir şey olmadı ki. Yani Fatih'te Avcılar da veya Kadıköy de oturan insan için sistem bile yoktu.