Şentepe arabaların üstü 8-10cm+
Ben İç Ege ve Ankara’ya bahar aylarında daha çok güveniyorum
Şentepe arabaların üstü 8-10cm+
Ben İç Ege ve Ankara’ya bahar aylarında daha çok güveniyorum
Çok güzel görüntüler çıkmış kıskanmadık desem yalan olur Eskişehir bu sene kar konusunda üzdü maalesef
Maalesef çok kötü oldu hocam Kütahya çok iyi aldı Afyon da belki şu anda senenin en iyi kar yağışını alıyor ama Eskişehir yanılttı maalesef sağlık olsun
Dediğim gibi lokal farklar çok etkiledi Afyon ve Kütahya 5-10 cm kar aldı alıyor
Öyle bi şehir ki kar konusunda bana Ocak-Şubattan çok Mart-Nisanda güven veriyor
Kütahya 8 cm
Afyon 3 cm (Yoğun yağış yeni başladı büyük ihtimalle 6-7 cm alır şehrin batısı 8-10 cm ile kapatabilir)
Yeşiller vurmaya başlamış saat 10 a kadar bu şekilde devam eder radara göre ama beklenen etkiyi vermiyor gibi gözüküyor şu an
Kütleler zayıflamazsa Afyona yoğun kar yapar
Anlık olarak özdilekte yağış yok aslında radar yanılıyor olabilir mi acaba ancak ince bir örtü mevcut yerde
Yağış olması lazımdı aslında enteresan şu an arka arkaya 2 güzel kütle geliyor inşallah erimezse güzel birikim yapar ama kütleler şehrin batısından doğusuna girerken güç kaybediyor istasyon ıskalamış yağışın çoğunu
Güzel yağıyor maşallah
Radara göre şu an Özdilek-Uydukent güzel kar alıyor istasyonda hafif kar var
Afyonda lapa lapa tipi var kameralardan izliyorum
Edit:Artık izleyemiyorum kamera kardan kapandı
Umuttepe kar yağışlı
Anladım hocam aslında modeller bilmiyorum bunu mu ön gördü fakat yağışı hep bi temkinli yaklaşıp az verdi bununla alakalı olabilir
Evet hocam hatta şu an verdikleri sıcaklık ve nem değerleri de çok zıt gidiyor dua edelim de yağış anında rüzgar nemi dağıtmasın
Yağışın etkili olacağı saatlerde virga yeme ihtimali veya sıcaklığın yüksek kalma ihtimali görüyor musunuz hocam
Her halükarda kar görürüz hocam ama beklenenden de düşük miktarda yağış almamız olası ama sıcaklıktan yana sorunumuz olmaz nem arttıkça kademeli olarak düşecektir
Ek olarak rüzgarlı bir sistem olduğu için nem şu an düşük sıcaklıklar yüksek kaldı virga ihtimali de var unutmamak lazım
Afyona öncü kütle geliyor 15-20 dk lik saat 3.30 gibi varır
Umuttepe’de kky var
Sıcaklıklar beklenenden bir hayli yüksek
Yarın sabah Kütahya Eskişehir ve Afyon bembeyaz olacak Kütahya ve Eskişehir’de kar sabaha karşı 4-5 sularında Afyonda ise 7-8 sonrasında başlayacak 2-3 saat orta kuvvette kar alacağız inşallah
Yağış direkt kar olarak başlayacağı için ve etkin kısmı - lerde olacağı için 3 şehrimizde de 5-10 cm lik birikme potansiyeli mevcut bunu yağış anındaki lokal farklar belirleyecek