Beiträge von Onurmakkonen

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)



    Bunlar nasıl es geçilebiliyor? İkisinde de topla alakası yok hatta sadece ikinci hareket bile sarı kırmızı arası gelip gider Mertens sarı kart dahi görmeden tamamladı ilk yarıyı. Ne kadar bile isteye hak yiyen hakem varsa umarım gelecekte bu hataların sonuçları karşılarına çıkar.

    Cezalar açıklanmadı. Seçim sonrasını beklediler bilerek. Kimse futbolda siyaset yok demesin.

    Bir de avucunda tuttukları sözde güvenilir muhabirlere yeni görüntüler çıktı onlar da değerlendiriliyor o yüzden cezalar açıklanmadı diye haber yaptırıyolar :) Tek zeki kendileri.

    Bununla alakalı bir kaç yazı okudum medyada. Herkes bu kuralın Fenerbahçe için getirildiğini söylemiş. Anlam veremiyorum. Küme düşürülme cezası gündemde olan Trabzonspor mu Fenerbahçe mi?


    Algıyı bile ters algı haline getiren bir oluşum masum değildir. Bahsettiğim terör örgütünün sosyal medya ayağı.


    Bugün kim Trabzonspor'un alacağı ceza hakkında konuşuyor? Hiç kimse. Herkesin dilinde Fenerbahçe futbolcularının alacağı ceza var. Futbolcuların ceza almayacağını yetkisi olan herkes biliyor. Dünya futbolunda örneği yok. Neden Fenerbahçe'ye ceza gündemde? Tamam biz size vurduk, canınıza kastettik ama TFF size ceza vermedi, ödeştik hesabı.


    Bu kadar sahadışı konuşmak zorunda kaldığımız bir futbol coğrafyasında olmak can sıkıcı.

    Dün beşiktaş yöneticiler TFF’nin hazırladığı iftara katılmadılar bugün Semih Kılıçsoy'un Ümit Milli Takım kadrosuna dahil edildiğini öğrendik. Kimse beni bunun bir tesadüf olduğuna inandıramaz. :)

    Çocuğu taktik idmanlara bile almamışlar. Montella'nın oynama alışkanlığı olan oyuncuları oynatmak istediği biliniyor. Sezon başından beri çok iyi performans gösteren Semih varken sakatlığını yeni atlatan Enes'i kadroda tutması Montella'nın iradesi dışında gelişen bir durum olduğunu çok belli ediyor. Hiçbir şey tesadüf değil.


    Dünya futbol tarihinde bunun bir örneği var mı? Hangi futbol takımı hangi siyaset partisi ile oturup ortak açıklamada bulunmuş?


    Devlet tarafından aklanan ve fetönün kumpası olduğu tespit edilen bu olay üzerinden nasıl hala suçlama yapabilirsin? Bu alenen terör örgütü propagandası değil midir?


    Bu kulüp derhal kapatılmalı. Bu coğrafyada futbol oynatılmamalı. İşin ne derece ciddi olduğunun medya farkında değil ama UEFA ve FIFPRO bu işin peşini bırakmayacağını açıkladılar. Hadi geçiştirmelik ceza ver de nasıl çöküyorlar üzerine izle gör.


    2011 süper kupasının doğrudan bir kazananı olmamalı. Beşiktaş ve Trabzon genç oyuncuları ile çıkıp temsili bir maç yapsınlar kupa da iki parçaya ayrılıp kulüplerin müzesine gitsin. Bu olayı unutmasın kimse.

    Şampiyonluk iddiası olmayan takımın taraftarı Almanya'dan sadece bir maç için gelmez. Sıradan bir memleket ziyareti esnasında maça gelmiş olabilir, eğer böyleyse sorun küçük.

    Yok, Almanya'dan sadece bu maç için geldiyse, onu gönderen vardır, buna dikkat edilmeli.

    Organize bir terör saldırısı olduğunu anlamak zor değil. Yıllardır birden çok takıma birden fazla kez şiddet gösterilen 40 bin kişilik stadyuma en büyük rakip gelmiş; sen passolig kontrolü yapmıyosun üstelik en can alıcı nokta ise üst araması dahi yok. Bunların yanı sıra çevik kuvvet bile göndermemişler. Bunlar basit detaylar mı? (Irkçı değilim Trabzon şehrinin provakatörler yüzünden kurban olduğunu düşünüyorum)


    Terör örgütü 2015'te kurşunladı; şampiyonluğunu elinden aldı ve çok iyi kadro planlaması sonucu olası Fenerbahçe tekelleşmesinin önüne geçti. 10 sene sonrası tarih tekerrür hem de daha acı bir şekilde. Yabancı oyuncuları bu saatten sonra nasıl motive edeceksin? Bir çoğu ben burada napıyorum dememiş midir? Otobüs kurşunlandığında öyle olmadı mı?


    Saha içi artık umrumda değil. O hatalı pas atmış bu yanlış değişiklik yapmış ne önemi var? Bu ülkede bazı şeyler değişecek, değişmek zorunda. 2011'de malum terör örgütüne karşı nasıl bir direniş başlattıysak aynı düzeyde bir direniş 2 hafta kadar yakın. Hakkımızda hayırlısı olsun.

    İşte olayın komedisi. Sayın bakan yaşanan vandalca olayı eleştirmek yerine futbolcular da ceza alabilir demeye getiriyor. Siyaseti de futbolun içine soktular iyice izlenmez oldu Türk futbolu. Ki bence zaten yerlerde olan ligimiz bu tarz olaylarla daha da yerin dibine gidiyor. Aynı olay 2016 da Fenerbahçe'nin 4-0 önde olduğu maçta da yaşandı. Bu sefer sahaya atlayıp hakemi dövdüler. O zaman da mı bizim futbolcularımız kışkırtmıştı? Ki bizim futbolcularımızın yaptığı şey kışkırtmaysa kışkırtmanın ağababası yapıldı bu zamana kadar. Gerçekten yorum yok.

    Arkanda siyasi güç olursa arama yapmaz polis de koymazsın. Maalesef bizim ülkemizde işler böyle yürüyor. Fenerbahçe'nin otobüsü kurşunlandığında ''maça çıkmazsanız bedelini ödersiniz'' diyen futbol federasyonunun şimdi de trabzona caydırıcı bir ceza vereceğini düşünmüyorum. Kurşunlayanların da hala bulunamaması (!) ayrı bir rezillik. Kısaca tff tarafından verilecek her karar, Fenerbahçe'ye en çok zarar verecek karar olacaktır. Aksi olmaz zaten :)

    En iyisi ligden çekilmek. Bu düzen değişmeli. Biz olmadan lig de oynanmaz,oynanamaz. Seçimde ligden çekilme kararı çıkacağı kesin gibi.


    Amatör kümeye düşecek halimiz yok ya. Bir sene sorumluları pişman eder döneriz.

    Ligden çekilmek hiçbir şeyin çözümü değil tekrar yükselince yine aynı yapıyla mücadele edeceğiz. Bazı şeylerin kökten değişmesi lazım konu sadece Fenerbahçe değil Türk futbolu geri dönüşü olmayan saçma bir noktaya gidiyor.

    Ligden çekilince bu ligin oynanacağını mı düşünüyorsunuz? Fenerbahçe'siz Türk futbolunun devam edebilme şansı yok. Tepkimizi koyduk gerekli aksiyonların alınmasını bekliyoruz.


    Bu yapı öyle bir yapı ki dün yaşananlar baştan sonra bu yapının ürünüydü. Sen Trabzonspor Fenerbahçe maçı girişinde nasıl arama yapmazsın? Passoligi olmayan adamın tribünde işi ne?


    Ligden çekilme kararı gerekli kişilerin gözünü korkutup bu yapının üzerine gidilmesini sağlayacaktır.

    Onlara gerek yok yöneticiler yetiyor zaten normal maçlarda ortalarda görünmeyen Recep Burak Yılmaz FB maçlarında ilk 11 olabiliyor ya da takımda en çok gol atan, asist yapan oyuncular yedek bırakılabiliyor aaa sanki Rize maçında da böyle olmuştu tüh ya şanssızlık 🤔

    Dün Recep Burak Yılmaz bir tane çizgiden 2 tane de Szymanski'nin net kaleye giden topunu çıkardı. Osayi'yi de attırmayı denedi çirkef bir hareketle.

    Ne hikmetse Adana Demirspor taraftarı Belhanda ve Ndiaye'yi ıslıklıyor iki oyuncu da Galatasaray maçından sonra takımdan adeta kovuluyor, Samsunspor taraftarı Taylan ve Emre'yi ıslıklıyor, Ankaragücü taraftarı Kazımcan'ı protesto edip oyundan aldırtıyor. Bunların hepsi bu sezon bizim yaşamadığımız şeyler :)

    Konuşmayalım, suyu bulandırmayalım diyoruz da bu kaçıncı şaibe? Hatayspor başkanının Fenerbahçe kongre üyesi olduğunu ve belediye başkanı adayı olduğunu da eklemek isterim yazık vallahi.

    Harbiden kötü olmuş. Ama iyi ki Hatayspor'da kalbi ve aklı çelişen oyuncular yoktu da takımlarını sabote etmediler.

    Ziyech ve Zaha tam Fb kalibresindeki topçulardı formsuz, sakat, sönmüş pahalı yıldızlar ve transfer çalımı ikisi de.


    Yıllarca böyle topçuları kaptırıp transfer çalımı yediğimiz için şampiyon olduk.Bu sene bu işlere girmesek puan farkı açmıştık ama farketmez yine şampiyon olacağız.

    Manchester United'ın rotasyonda bile değerlendirmediği, sürekli kiralayıp en sonunda sattığı ve sattığı kulüpten 10 sene boyunca çıkmayan, tek majör kupası dahi olmayan 30 yaşına gelmiş çizgi çalımcısı oyuncudan çok şey beklediniz. Diğerini ise arap takımları bile veto etti sağlık durumundan ötürü.


    Tespit de güzelmiş. Yarın ilk iş Fenerbahçe'ye mail atacağım. Bundan sonra Fenerbahçe Yüzyılı başlıyor. Falcao, Babel, Grosskreutz, Lemina, Sarrachi, Nzonzi, Ndombele, Ziyech, Zaha, Aurier gibi transferler yapılmaması gerektiğini de dipnot olarak ileteceğim.

    Yine aynı noktadayım. Sen misin ben mi, Beşiktaş sana ne yapacak, hakem bana ne yapacak, federasyon of dedi, mhk puf.

    Bunlar neyi ifade ediyor, şimdi ben fenerbahçeli olarak, takımımı 35. şampiyon görsem, 7 yıldız taksam ne olur. Abi haber ver bana vitrinde, yani Avrupa'da ne yapıyoruz, ben napim kendi ligimdeki kısır döngüyü.

    Mesela merak ediyorum, haftaya union takımı için ligde dinlendirme mi yapacağız, yoksa lig için union da mı rotasyon yapacağız. Bence ikincisi.

    Arkadaş, Sevilla kaç sene UEFA şampiyonu oldu, Ligi'nde bir şampiyonluğu yokken.

    Hiç mi örnek alan olmaz.

    Rotasyon derken ne demeye çalıştığınız da önemli. Doğru oyun anlayışı ile rotasyon yaparak da Union'u eleyebilecek kadroya sahibiz. Fakat hocanın sadece bir planı olduğu için mümkün görünmüyor. Örneğin Krunic'in kötü gözükmesinin sebebi ondan Fred performansı beklemesi halbuki iki alakası olmayan profilde oyuncu. Elenmemiz iyi olur Avrupa'dan. 10 senedir şampiyon olamıyoruz yoksa Avrupa'yı tercih ederdim.

    Elenelim gitsin. Bu adam da hoca moca değil. Krunic'in maç eksiği olduğunu biliyorsun fiziksel olarak hazır da değil neden bu kadar maç üst üste oynatıyorsun? Cengiz de hala hazır değil 6 ay oldu nasıl bu kadar eksik kalabilir anlamak mümkün değil. Crespo ve Emre Mor'dan çıkıp Zajc'ı listeye yazdı şimdi iki kanatın da yedeği yok. Yarından tezi yok bunu yollar Sergen'i alırdım hala geç değil.