samsun 23 derece hiç normal değil
Posts by m.alp
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Bu gece sulu kar görürüz bir ihmal çok düşük ama
ihtimal yağıstan dolayı mı düsük sıcaklıktan dolayı mı ?
-
Atakum Körfez'de graupel yağıyor.
garip değil mi mgm 8 derece diyor
-
samsun yüksekleri (nebiyan kocadağ falan) ileriki günlerde iyi kar alır mı acaba ?
-
karalar bağlamak için biraz erken değil mi?
-
-
-
samsunda öyle güzel yağıyor ki… fos mos dedik ama yaptı yine yapacağını
-
peki rüzgar yönü degişecek mi samsun için iyileşecek mi
-
Ortada çok keyifli bir sistem olmadığı için detaylı bir analiz yapmadım. Samsun kabaca tahminim görseldeki gibidir.
Samsun kıyı kesimler olarak örtü beklentim çok çok düşük. Ağırlıklı olarak kky ve seyirlik kar geçişleri olacak gibi. Konumdan konuma değişiklik gösterecek şekilde 200 rakım üstü 1-10 cm değerlerini görebilir. Yarın öğleden itibaren kütle yakalayabilirsek sürpriz yaşayabiliriz. Sevgiler..
yarin ladik akdag kayak merkezinde olacagim kar durumu nasil olur?
-
yarin samsunda kocadağ nebiyan gibi yüksek yerlere cıkılır mı deger mi
-
samsun’da yağışla beraber fena fırtına var
-
bu da Atakum’dan☀️
-
bilmediğimden sormak istiyorum daha geçen günlerde sibirya civarlarında -50 li dereceler ölçüldü ve rekorlar kırıldı dendi peki böyle bir durumda kuzeyimizdeki soğukların daha fazla olması gerekmez miydi?
-
Fazla teknik tabir kullanmadan, her seviyede arkadaşımızın anlayabileceği bir dille anlatmaya çalışayım.
Bir trofun içinde soğuk dalga geride kalırsa, yavaş yavaş trofun içinde çökmeye başlar . Üst troposferden ayrılan bu soğuk hava damlası gittikçe üst ana akımdan ayrılır.ulcosk02.gif
Üst akım devam ettiğinden, bu çökme bir ters OMEGA şekli alır.
Üst akım, bu damlanın boğazını keser ve bu soğuk damla kendi başına konveksiyon üretebilen bağımsız bir mekanizmaya dönüşür.
Oluşan bu soğuk hava cebine, daha doğru tabirle soğuk damlaya ull, yani yukarı seviye alcağı denir. Kendi başına hareket eder, yani ana akımla bağlantısı yoktur. Bu yüzden genellikle kendi rotasını oluşturur ve genel sinoptik desenden genellikle farklı yönde ilerler.
Kullandığım çizimler Hava Forum'un ilgili konusundan alınmıştır.
Daha detaylı inceleyip, detaylı bilgi almak isterseniz Hava Forum'un açıklaması var internet sitesinde, oradanda aşamaları ile ilgili detaylı bilgi edinebilirsiniz
çok tesekkür ederiz hocam elinize emeğine sağlık cok guzel anlatmissiniz
-
Yeni üyemiz var mı konuda, ull konusunda bilgi eksikliği olan varsa, nedir, nasıl oluşur anlatabiliriz.
ben yeni üye değilim ama ull hakkinda cok bilgim yok hem burdan anlatırsanız çok bilgisi olmayan da faydalanır hocam iyi olur😄
-
şaka gibi 😄😄
-
samsunda yağış devam edecek mi?
-
yarın samsun için turuncu uyarı vermiş mgm o kadar yagıs bekleniyor muydu?