Çekiliş 23 15 dimi dün kaçırdık
23:15 demeyi çok isterdim ama 22:30 da
Çekiliş 23 15 dimi dün kaçırdık
23:15 demeyi çok isterdim ama 22:30 da
Serengeti düzlükleri çok sessiz şimdilik
Bence saat 10 gibi bir ictima alalım. Kaç kişiyiz kimler var bilelim.
İngiltere pfizer-biontech aşısına ilk onay veren ülke oldu.
Bizim burada yaptığımız tartışmalar geldi aklıma.
Biontech in aşısı mrna tabanlı. Yani en ufak bir mutasyonda aşının etkinliği azalacak, yeni bir aşı ve aşılamaya gerek duyulacak.
Evet böyle bir ihtimal var.
Peki böyle bir ihtimali kadim , muasır medeniyet anglo saksonlar düşünemedi mi?
Mutlaka düşünmüştür. Hatta astra-zenca inaktif aşı için çalışıyordu.
Enteresan işler. Akıl ermiyor.
Maalesef rekorlar devam ediyor. Tedbirlerin etkisini 10 aralık itibari ile görür0z inşaallah
Hayırlı günler cümleten
Hocam virüs kişiye bulaştıktan sonra ortalama 5-7 gün içersinde semptomlar başlıyor.
Bir de bazı testler eğer kişi virüse fazla maruz kalmamışsa düşük düzey pozitif çıkabiliyor.
Emin olun Bakanlığın bu tanı koyma konusunda bir algoritması var hatta nette araştırabilirsiniz..
Fakat uygulama konusunda yer yer sıkıntılar vardır ona birşey diyemem..
Hocam tabiki bir algoritması var ama dediğiniz gibi uygulamada büyük sıkıntı var, özellikle büyükşehirlerde. Bize plequneil verirlerken ,bizden genç hiç bir kronik hastalığı olmayan ,semptomsuz hastaya favircovir veriyorlar.
Dediğiniz gibi saha da sıkıntı olabilir.
Alles anzeigenHocam covıd-19 tanısı konurken;
Alınan sürüntünün sonucu ve Akciğer tomografisinin görüntüsü hatta gerekli görülürse kan tahlili birlikte değerlendiriliyor.
Diyelim hasta yapılan testte negatif çıktı fakat semptomları gösteriyorsa çoğunlukla Akciğer BT isteniyor.
Çekilen tomografide "buzlu cam görüntüsü"gözlemleniyorsa covıde bağlı zatürre sonucuna varılıyor ve öyle muamele ediliyor.
Tabi kan tahlilindeki değerler de önemli..
Bu tanı koyma noktasında Sağlık Bakanlığı'nın ortaya koyduğu bir algoritma var ve buna göre hareket ediliyor.
Hocam eşime cuma günü test yaptırdım negatif çıktı. Pazar akşamıöksürük ateş , kırgınlık ve ağrılar başladı. Pazartesi sabah test oldu akşamı pozitif çıktı.
Sağlık bakanlığı sabah bir ,akşam bir kullanılmak üzere plequneil ilacını verdi. Öksürük devam etti. 184 ü aradım normal dedi.
İlaç bitti. Karantina da bitti. Bende eşimi gögüs hastalıklarına götürdüm. Rontgen çekildi. Akciğerlerinde kabarcık var dedi doktor ve cortizon ilacı başladı. İki hafta kullandı şimdi öksürüğü tek tük. Ona da normal dedi doktor son kontrolde .
Yani sağlık bakanılığının bence bir algoritması yok. Sadece sürüntü testine göre ilaç veriyor.
Çok sağol hocam. Aynı evde babam da var. O da bugün test yaptırdı taksiyle gidip. Onun da sonucu bir çıksın da bakalım. Yarın doktoru arayacağız. İlaca devam edelim mi diye.Anlamla konuştum ilaca başladıktan sonra siyahla beyaz kadar fark etti dedi annemin durumu için. Ne yapacağız bilmiyoruz.
siyahla beyaz derken ? Şimdi iyidir umarım!!!
Hocam birden fazla alanlar yüzünden mi ? Fazla alım oluyor.
Eee ben 48. Sıradayım kaynakçı değilmişim.
Hatırlarsınız belki annmiin öksürük şikayeti vardı ve aile hekimi grip diyip yollamıştı. İçimiz rahat etmedi ablam dün medical parka götürdü göğüs doktoruna. Tomografide lezyon görülünce test sonucu beklemeden ilaca başladı favicovir e. Bu akşam test sonucu negatif geldi. Ne yapacağımıza neye inanacağımıza şaşırdık. Süreçte hep ablam yanında oldu aynı evde. Ben ise ihtiyaçları gidermek için uğramadım yanlarına ve şimdi sevinsem mi üzülsem mi bilemedim.
Hocam ben o gün de size yazacaktım ama içinizi karartmamak için yazmadım. Alın doktora götürün mutlaka tektik ettirin diyecektim ,dilim varmadı.
Benim eşimde de öksürük vardı bir şey olmaz ,geçer dediler doktorlar. Karantina bitince doktora götürdüm zatürre çıktı.
Buna şükür hocam. Geçmiş olsun.
Hocam sorun 75 ten sonrası ise bugün milad olsun. 75 ten sonrasını silin gitsin.
Almışsınız sizde kaynakçı ekiptensiniz.
75 dediniz hocam .sistemdeki açıktan dolayı kuralları bozmayalım. Ben takdirinize kabulum.
kaynak yapmışsın abi
Kaynak olunca böyle mi oluyor ? Bilmiyordum. Şeriatin kestiği parmak acımaz. Takdir adminin. Kurallar neyse o.
Samet hocam benim puan çekildi ama mesaj gelmedi , bilet aldınız diye
75 sayısının yükselmesi gerektiği ortaya çıktı.
Arkadaşlar ben alırken hata verdi , bir daha al deseydim ,iki tane alıp ,başkasının haklına geçecektim. Kimse bilerek yapmadı , zaten samet hocam düzenler.
Aynen hocam ayrıca bir kaç sayfa arkada haber vardı 59 ve üstüne aşı yapılmayacak deniyor.O zaman aşının ne mantığı var virusten en çok etkilenen yaş aralığını aşılamayacaksak?
Benim sizinle yaptığım istişare de konu olan aşı sinovac değil zaten hocam . Ben biontech,moderna ve oxfort aşılarını konuşuyorum. Zaten iki sayfa önce ben de 59 yaş üstü denemeleri yapılmayan aşının topluma ne faydası olacağını sorgulamıştım. Aynı fikirdeyiz .
Bu konu ile yukarda yorumlarda sizinle aynı fikirdeyim. Ben de bu ticaretin ve aşı manyağı yapılmamızın karşısındayım.
Bence buradaki ayıklamanın yapılmasında , aşının toplu uygulamaya geçildiğinde kısa ve uzun vade de etkilerinin tam olarak bilinmemesinin yattığını düşünüyorum.
"Aşı olmayan giremez"
Fişleme çalışmaları başlıyor yavaş yavaş Dünya genelinde.
Hocam ,aşı konusunda kararsız da olsam, devletlerin aldıkları çeşitli tedbirlere ilave olarak sundukları aşılama eylemine katılım göstermek istemeyenleri ,( fişleme demeyelim) sosyal yaşamdan ayırmasına faşizm denmemeli.
devletler isabetli veya isabetsiz uygulamalarla bir koruma kalkanı oluşturmaya çalışıyorlar.
Kişiler özgürlükleri neticesinde bu koruma kalkanına girmek istemiyorlar.
Ve kamusal yaşam gereği ortak alan paylaşıyorlar.
Siz olsanız oluşturmaya çalıştığınız alana , tehlikeye açık kişileri alır mısınız?
Kişinin aşıyı reddi nasıl bir tercih ise , idarenin de bu ayıklaması bir tercihtir.
Ne tarafta olacağımıza hür irademizle biz karar vereceğiz, tabiki sonuçlarını değerlendirerek.
Aşılılar ,aşısızlar uygulamasının dünyada da yayılacağını düşünüyorum.