Övgün Ahmet Ercan beyin kanaması geçirmiş.
Beiträge von HavaHG
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
birazdan yağmurla serinleriz 😁
Evka 1 çiseliyor 🙂
-
Evet istediğimiz sıcak havalar sonunda geldi İzmir merkez istasyonu an itibari ile 30 dereceyi test ediyor

birazdan yağmurla serinleriz 😁
-
Hiç ama hiç ciddiye almadığım biri.
-
Marmara alarm veriyor..
Çok üzülüyorum, bunun kaygısını taşımayabilirdik... Deprem dirençli kentler oluşturabilirdik 99 dan bu güne...
-
Bilim insanı eyvallah biz bilimine bir şey demiyoruz ama adam gereksiz rehavet veriyor. 2022de attığı twitin ekran görüntüsünü atıyorum adam 7-8 şiddetinde deprem olmayacak Maraşta yazdı ama Maraşta tam olarak 7.8-7.9 oldu.
Konuyu tamamen yanlış anlıyorsunuz dolayısıyla da cevap vermeye devam etmeyeceğim. " Yemek yapmaktan anlamayıp tavsiye vermek gibi birşey, yaptığınız " önyargınız yoksa okuyun.
-
Bunu ben de hatırlıyorum,sonra o twitlerimi silmişti sanki 6 Şubat olunca. Fay hatlarını kendin oluşturmuş gibi konuşanlardan da gına geldi
Belki okursunuz diye atıyorum.
-
İnsanları gereksiz yere rehavete sürüklüyor. Elazığ depremi sonrası Malatya ve Maraş için korkmaya gerek yok tarzında twitler atmıştı. Sonuç ortada. Ayrıca kendi görüşlerinden çok başka bilim insanlarını eleştirmek için uğraşıyor
Alakası yok, 99 yılında hazırladıkları sismik boşluk haritasında zaten 6 şubat depremlerine neden olan (çardak hariç) fay sismik boşluk olarak görünüyordu ve sürekli olarak bölgedeki hazırlık evresi depremler olarak bahsediyordu. siz meseleyi tamamen yanlış anlıyor ve yorumluyorsunuz. sürekli korku pompalanmasını istiyorsanız o ayrı. şuan mesela sismik boşluk olarak bekleyen yerler var. sürekli olarak hatırlatın mesela insanlara " filanca yerde 7+ deprem bekliyorum " diye, ne değişecek? yani uzun uzun yazmak istemiyorum da kusura bakmayın ama tamamiyle bilimden uzak yorumunuz.
-
Geçmiş olsun Allah beterinden korusun inşallah 🙏
derinliğe bakınca nerde olduğu anlaşılıyor.
-
Dedikleri %100 olacak diye birşey yok ancak Ramazan hoca boş konuşmaz, mutlaka verilerle destekler. Paleosismolojide saygın ve görüşleri çok kıymetli bir insan. Ömrünü fay kazılarında tüketmiş biri. Kendisini neredeyse 10 yıldır tanıyorum ve yanıldığını ya da yanılttığına şahit olmadım.
-
Nisan ilk 2 hafta bizim. 3. hafta YB. Son hafta da bizim.
Günaydın 🙂
-
6,2 büyüklüğünde deprem oluyor, beklenen büyük depremin etkisini neredeyse hiç azaltmıyor vay be. Sanki 4-5 büyüklüğünde deprem olmuş gibi. 6.2'nin bile bir değeri yok.
Jeoloji konusunda bilgisi olmayan kişiler der genelde " küçük deprem olması iyidir, büyük deprem olmasını engeller..." halbuki hiç ama hiç alakası yok yukarda da yazdığı üzere.
-
Cenk Yaltırak hocamız var
Cenk hoca ve ekibi gerçekten çok iyi işler çıkarıyor. keşke herkes destek olsa
-
Sadece dikkat ettiğim için yazıyorum her hangi bir bilgim yok, 6,2 lik deprem Kütahya' da ki deprem veya depremler sonra geldi bunun bir bağlantısı olma olasılığı var mıdır?
milyarda 1 bile alakası yok.
-
-
Yahu, hocayı yerden yere vuranların ne başarısı varmış onu da anlaşmış değilim. Belki şeklen, belki konuşma üslubu, belkide yaptığı araştırmalar size bize veya diğer proflara yetmiyor ama öyleyse bugüne kadar tüm söylediklerinin çıkması ve dikkat çektiği tüm noktaların, dikkat çektiği şekilde oluşması bir tesadüf mü diyelim. Veyahut da diğer profların pompaladığı korkuların altını dolduran bilimsel açıklamaları nerede ? ( Cenk hocayı ayrı tutuyorum) Deli görünümlü olması mı cezbetmiyor yada diğer bir deyişle ateistin söylemlerimi cazip geliyor. Hiö bir şey anlamadım 🤔
Kenan Bey Cenk Hocanın en değerli öğrencilerinden biridir. Zannediyorum yeterli.
-
-
Kütahya’da ki yoğun denilebilecek aktivite için ne söylenebilir. Yorumlayan hoca var mı acaba takip edemiyorum şuan için.
Jeotermal kaynaklı, kısa kırıklar üzerinde oluşan deprem fırtınası.
-
Cenk Hoca aslında çok kırgın ve üzgün. Dolayısıyla da açıklamalarına yansıyor.
-
Bu hafta başından itibaren kalıcı ısınma başlıyor artık
Burası Soru İşareti şimdilik.
