İyi bir geçiş oldu fakat asıl kütle denizde kaldı.
Beiträge von karkolik furkan
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Gene kar göremedik ne olacak bu basiretsizliğim
Taşın bence Kozyatağından
İstanbul'un Ekvatorunda oturursan olacağı bu 
-
Bu gece Batı Karadeniz'e vuracak olan kütlelerin bir ucunun Anadolu Yakası'na değme ihtimali var Icon da göstermiş.
-
Donan yağmur da gördüm konumumda acayipti
Fena kar da oldu ıslandık baya
Çatılarda çimenlerde beyazlık oldu sabah ama şu an yok çok güzel sistem oldu. -
3,3 dereceye çıktı konumum

-
Aydos zirve beyazlamış
-
İstanbul Havalimanı KKY, Şile Darlık Köyü 1 derece ve yağışlı
Umudum saat 9-10'a kadar devam ediyor. Olmazsa yapacak bir şey yok yaklaşık 40-50mm yağış aldık 1.5 günde. Devamı da var gibi Nisanda. -
ses geldi titretti alttan alttan.
Kağıthane depremi de aynısıydı.
-
Eyvah yarın güneş açacak desene
-
Sahurda kar tanesi görebilirsiniz.
+200 rakımda.

Ben de ucundan yakalarım herhalde

-
Flood olacak ama denize yıldırım düştü ve konumumdan çok net gördüm.
-
Marmara Denizindeki kütle kırmızıya dönmeye başladı Pendik'e bodoslama geliyor
-
Kuvvetli bir dalga daha geliyor Boğaz hattına ve Anadolu yakasına.
Tam Pendik'in üstüne geliyor kütlenin içinde şimşek aktivitesi de var

-
Taraya taraya geçecek İstanbul'u
Takibin geri kalanı da sahurda artık iyi geceler herkese. -
-
Duruma göre değişir, ayrıca sadece CAPE'e bakarak yorum yapamayız. En basit şekilde gökgürültüsü tahminciliği CAPE, LI, TT ve K endekslerinin harmanlanmasıyla oluşturulur. En kolay şekilde bu sayısal endeksleri kullanarak yorum yapabiliriz. Ancak daha birçok yöntem, veri ve parametre var. Bu süreçte CAPE değerinin +50J/kg olmasıyle beraber LI endeksi 0-1 bandında, K endeksi 25-30 bandında ve TT endeksi 50-53 civarlarında. Bu 4 sayısal endeks de atmosferdeki kararsızlığı anlamamıza yardımcı olur ancak sadece birine bakarak yorum yapamayız. Misal sadece K endeksine bakıp yorum yapamayız çünkü K endeksi zaman zaman 700hPa'deki kuru hava kütlesini kararsızlık olarak gösterebiliyor. Ya da sadece CAPE'e bakarak yorum yapamayız, eğer yeterli atmosferik doygunluk yoksa ve gerekli konveksiyonel hareket yoksa CAPE isterse 5000J/kg olsun yine de çok bir anlam ifade etmez. Misal Kızıldeniz ve Aden Körfezi çoğu zaman yüksek CAPE değerine sahiptir ama yeterli atmosferik doygunluk ve konveksiyonel hareket olmadığından pek bir olay olmaz.
Ayrıca bu sistem çokta büyük bir sistem değil o yüzden böyle küçük değerler olması normal. Bazen bu değerler uygun olmasa bile gökgürültüsü olabiliyor. Çünkü günün sonunda atmosfer yine bildiğini okuyor.
Çok teşekkürler hocam açıklama için

-
Riskli bir durum yok, çünkü riskli bir duruma evrilebilecek kadar kararsızlık yok. Klasik gökgürültülü geçişler olması daha muhtemel. Ancak anlık olarak gelişen Cumulonimbus oluşumları kısa süreli ince taneli doluya neden olabilir ancak bu ihtimal çok düşük.
CAPE değeri düşük değil mi hocam?
-
ECM kar vermemekte ısrarcı. GFS, ECM ve ICON bambaşka kafadalar hala. Artık bir noktada buluşması lazım bu modellerin.
-
Hava karardı bekliyoruz boğazdaki kütleyi enka kamerasında inanılmaz yağış vardı
-
İstanbul özelinde 28-29 martta görebileceğimiz maksimum kar yağışı şekli havada seyirlik yağan türden olur.
Sahurda yakalarız muhtemelen şanslıysak, sabahı geçtikten sonra sahilde sıcaklıklar fırlayacaktır muhtemelen. Ama yüksek kesimler kara devam edebilir.