Beiträge von roark

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    içimden bir ses şubat ayı olağanüstü geçecek diyor. ufak ufak enerjisini bitirmek yerine toplu patlayacak, hem kuraklık hem kışı yaşama adına önemli bir ay her zaman şubat ve özellikle şubat sonu.

    Çok parçalandı kütle sıradan dek geçişine döndü. Kuzeyde yeni kütle oluşmuyor. Vortex dedigin kesintisiz ve bosluksuz olmali ocak gibi. Su hali gectigi yere maksimum 3 cm birakir gibi. Mart'ta buna da şükür :)

    Vortex yönünün olumsuz olduğunu söylediğimde yanlış biliyorsunuz diyenler yavas yavas katılmaya başladı. NormaL bir dek geçişi şeklinde yağış alacağız. Umarım yanılırız. Söz radarda, mart ayı için cok iyi bir keyif bu, yuksek beklentiye girmeden tadını çıkaralım. Yoksa üzülürüz.

    AŞağı doğru inecek.ocaktada aynısı oldu 2 saat kuzeyde kaldı.Yanlış bilgi veriyorsunhz

    Yanlış olduğunu düşünmüyorum. Hatırlarsanız o girdap o kadar sabit indi ki doğuya doğru ilerlemedi bile. Şu an çekirdek Zonguldak açıklarına ulaştı ve ilerlemeye devam ediyor. Şu haliyle bile durup Güneye inse yine ocak vortexini yaşatmaz. Güzel bir yağış var önümüzde. Ama ocak ile kıyas kabul etmez. Saygılar.

    Dönme hareketi aşağı yönelmiyor. Ocak ayında dümdüz aşağı inmişti. Uçta kalan kanatları alacaktır istanbul. Avrupa yakası güneyi kolları almakta cok zorlanacak. Çekirdek 20 km güneye gelseydi efsaneyi yaşardık.

    Bursa radarı ile İstanbul radarının bambaşka görüntü vermesini neye bağlıyorsunuz? Örneğin İstanbul radarı şu an avrupa yakasında yoğun kütle gösterirken Bursa anadolu yakasının doğusu olarak görüyor. Hangisini dikkate almalı?