gem gibi gelirse kar alirsiniz gemin son guncelleme enfes
Aynen 850 hPa da güzel umarım tüm modeller bu şekilde mutabık olurlar sıkıntılı olan Batı Anadolu ve bölgemiz açısından gayet iyi duruyor. Hadi inşallah hakediyoruz bence bu kadar kuru soğuktan sonra.
Bu boşluk olan kısımlar rüzgar poyraz olduğunda gerçekten çok sıkıntılı oluyor yağış açısından en şanssız bizim bölgemiz tabi .Kuzeyden kütleler gelemiyor Balıkesir taraflarında kalıyor güneydeki kütleler Adana- Mersin taraflarına gidiyor geçen sistemde olduğu gibi.Karadeniz, Marmara hattı ve doğu bölgeler sürekli yağışlı iken modellerin güncelleme boyunca 6 saatliğine dahi bölgemize yağmur bile öngörmemeleri cidden çok garibime gidiyor.Poyraz olduğunda rüzgar şansımız hiç mi yok anlamadım ki hep böyle mi tekrar ediyor bu döngü ?
Karamsar olmak istemiyorum ama modellerin çıktılarına bakınca olumlu yönde değişimler olmuyor malesef bölgemiz adına. Lodosu özlemeye başlıyorum sanırım şöyle gözü yaşlı bir şekilde gelip yağmur bırakan.
Sinoptik olarak beğendim yağış bırakıyor, soğukların biraz daha kuvvetli gelmesiyle kıyıların ve rakımı düşük yerlerin bölgemizde kar alma şansı olabilir modellerin şu anki gösterdiği çıktılar doğrultusunda.Vade 168h sonrası değişimlere açık tabi ama umarım olumlu yönde soğukların daha da iyi olduğu görüntüler görürüz modellerde.
Basınca bakmak gerekir dostum. Eğer yüksek soğuk çekirdek ise vortex, az ise normal ab siklon.
Anladım sağ olun garibime gitti Yunanistan'da olan çekirdek bir anda İstanbul'a çekildi ve etrafında dönünce vortex galiba dedim yağış haritasına bakınca.
Eğer siklonda vortex oluyorsa bilmiyorum oluyorsa olabilir.
Geop 500 hPa haritasında koyu mavi top İstanbul'u çevresinde bir tur yaptı. Vortex olsun ya Avrupa- Anadolu çekişmesini izliyoruz burda güzel oluyor düz siklon heyecanı olmaz :hfyeni (18):
Valla fosçuluk veya moral bozmak gibi olmasın ama kalkıp Mart'ın 20'sinde gelen sistem ne kadar etkili olacak artık bizim bölgede. Bu kadar kuvvetli geleceğini gelse de etkili olacağını sanmam.
Yok hocam doğrular bunlar zaten kimse bu zamandan sonra gelen sistemin Ocak ve Şubat ayında gelen sistemlere benzemeyeceğini bilir illa olumsuz yönde etkileyecektir. Mart ayına göre ekstrem soğuklar yakalabilirsek yağışla da çakışırsa alabiliriz onu bekleyeceğiz bakalım bir umut her zamanki gibi
Ortaya karışık olsun bu sefer önce dekler giriş yapsın sonra Avrupa yakasına Vortex olsun, sonra dekler çıksın yine sonra vortex bu sefer Anadolu yakasına uğrasın en sonda siklonik yağış olsun tamamdır.Herkesi memnun eder bu şekilde.
Vortex olacak mı arkadaşlar önümüzdeki sistemde :hfyeni (18): Ona göre en çok nereyi vuracaksa söyleyin baktım konumumda yağış yok biletimi alır gelirim
bu sistem gelirse izmire gorsellik anlaminda baya baya sevindirici pozlar çikarabilir inşallah.görunen simdilik bu o zamana kadar herseye açik.
Evet fena sayılmaz bu haliyle biraz batılı olması işimize yarayabilir.Soğuk açısından sıkıntı şu an ama değişir daha en güçlü haliyle soğuklar fazla kırpılmadan Ege ye almamız lazım bakalım daha değişir doğulamasında bu sefer yine yoksa yine kuru soğuk yerken izlemek zorunda kalabiliriz.
Sistem gözüktü yine Ege bir sürpriz yapsa artık uyumasa keşke vade yaklaştıkça yapar umarım yoksa kıyı Ege,Trakya ve Çanakkale kesimi yine aynı durumu yaşar bence
Kış boyunca yapamadığını Mart 20 sinden sonra yaparsa güzel bir sürpriz olur bakalım
ayın 20 si civarındaki sistem ne durumda İzmir olarak bizde nasiplenirmiyiz acaba
Belli değil hocam soğuk hava ülkemizin üzerinde olacak ama alabilir miyiz yoksa Avrupa'ya mı gider orası belli değil şu anlık. Alabilirsek nasiplenme şansımız var birkaç güne modelller mutabık olsun sistem konusunda o zaman bakarız.